|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 4:20 am
Доставки от Китай - забавяне...
| Автор |
Съобщение |
|
Wise
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
 Доставки от Китай - забавяне...
Здравейте, колеги - от 2 месеца нищо не е дошло от брата китаец... Имате ли някакво инфо какво става? За малки суми до 100$ става дума - електроника някаква. С PayPal са платени стоките. Десетина малки неща...
|
| Пон Май 04, 2015 2:43 pm |
|
 |
|
GaBOSS
Ранг: Минаващ
|
 Re: Доставки от Китай - забавяне...
И при мен 6-7 пратки поръчани в края на февруари ги няма (други по-късно поръчани са тук). Обяснявам си го, че преди 2 месеца при тях улучихме Новата година и някъде са забатачили пакетите. В крайна сметка, моите поръчки бяха през Ebay и търговците ми върнаха парите, пускай и ти диспут, пък ако дойдат ще му дадеш на китаеца парите.
|
| Пон Май 04, 2015 2:51 pm |
|
 |
|
logi
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Окт 02, 2005 9:02 pm Мнения: 73 Местоположение: Варна
|
От средата на януари до сега имам поръчани 4-5 неща, и нищо не е дошло. Включително едното е с тракинг и пише че е излязло от Китай, но го няма тук. В същия период, неща от Хонконг и Сингапур пристигат за обичайните 2 седмици.
|
| Пон Май 04, 2015 3:07 pm |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
И при мен същото , няколко пратки от 18 февруари ги няма, а по късно поръчаните си идват . Имам и десетина пратки от 10 януари които си дойдоха на време .
|
| Пон Май 04, 2015 3:08 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Днеска ми дойде една от 4. На знам коя а точно. Две имам от преди новата им година и две след. Едната обаче я докладвах и ми я пратиха пак. Вероятно тя пристигна ама утра ше видя.
|
| Пон Май 04, 2015 5:31 pm |
|
 |
|
pechkov
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Пет Фев 14, 2014 4:45 pm Мнения: 439 Местоположение: Монтана
|
На мен също ми се забави една от пратките. От 25-ти февруари беше поръчана, та пристигна на 28-ми април. Тамън на последния ден, в който можеше да пускам диспут, и гледам в сайта на bgpost.bg пристигнало пакетчето.  Странното е, че междувременно имах и други пратки от Чайна, поръчвани след тази, и пристигнаха много преди нея.
_________________ Не карай по-бързо от своя ангел-пазител!
|
| Пон Май 04, 2015 5:48 pm |
|
 |
|
trakon
|
Aliexpress май много се скапаха напоследък , от две години поръчвам от тях електронни компоненти без никакви проблеми , допреди 5-6 месеца. Сега май в "бандата" на Alibaba се навъртяха много повече от 40 разбойника и почти не минава транзакция бе проблем . Когато няма такъв, то е само когато купувам от познат от минали транзакции търговец, но пък не всички от тях имат каквото търси човек. Та какъв е проблема - както казах допреди 5-6 месеца всичко поръчано пристигаше с China Post Reg. Airmail за 20-25 дена максимум. Сега повечето от търговците пишат на страниците си че пращат с China Post, плащаш за China Post със съответното проследяване, но търговеца го праща с някакви измислени транспортни компании. Тези компании дават фалшиви номера за проследяване, които генерират информация само в техните си измислени сайтове и в никоя друга система за проследяване. След 20-30 дена виждаш от измисления им сайт че пратката уж е в София и от там почват проблемите - чакаш месец, чакаш два месеца - нищо. Един -два дена преди да изтече протекшън периода отваряш диспут да ти върнат парите. Тогава изведнъж домиляваш много на т. нар. "търговец" и той /тя започват да те убеждават че няма проблем - просто затвори диспута и изчакай още малко. Ако го затвориш - дотам с пари и стока . Ако не го затвориш - след още месец чакане си получаваш пратката. Обаче най-интересното - пращането на пратката е с пощенско клеймо с дата съвпадаща с датата на отваряне на диспута,( т.е. два месеца след деня на който са ти казали/регистрирали, че пратката е изпратена, но със същия тракинг номер отпреди два месеца. Което ще рече, че пратките по принцип си пристигат за 20-30 дена от Китай до България. Обаче търговеца не я праща на деня в който я регистрира в системата като пратена, държи я два месеца да отлежава, докато изтече протекшън периода и той получи вашите пари , ако не отворите диспут. Вие през това време си гледате фалшивата тракинг информация и псувате Ганю от София Еърпорт. След като е прецакал протекшън системата на Aliexpress, китаеца ако има малко съвест ви праща каквото ви дължи , но с два месеца закъснение. Т.е. -мъчат се да ни правят на маймуни. Не пазарете от Aliexpress, ако изрично не е уговорено че доставката става с China Post и посочена/платена дадена сума за доставка. С China Post не могат да въртят тези номера с регистриране на фалшив тракинг номер и умишлено забавяне от по 2-3 месеца през които китаеца се смее как прави простия европеец на маймуна.
|
| Пон Май 04, 2015 9:55 pm |
|
 |
|
michev
|
И аз съм в кюпа. Поръчана на Feb. 26 2015.. и все още стои в транзит. Отворих си диспут и чакам вече ответна реакция от Алиекспрес.
|
| Пон Май 04, 2015 10:09 pm |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
Аз не обичам да пазарувам от тях , но ако пазарувам задължително търся продавач с добър рейтинг. При тях има едно нещо че ги задължават всяка пратка да има номер за проследяване , а както знаеш евтините неща се изпращат без номер за проследяване(явно номерчето си струва пари  ) Та това си нещо като стандартна практика за тях .
|
| Пон Май 04, 2015 11:02 pm |
|
 |
|
vstoykov
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Яну 09, 2007 12:05 am Мнения: 130 Местоположение: Варна
|
И аз чакам вече два месеца. Като отворих диспут ми удължиха purchase protection с още един месец. На Aliexpress продават различни търговци (подобно на ebay), така че некоректното поведение на един от тях не значи, че и другите са такива. Поръчах си това нещо: http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... 50669.htmlТракинг кода е RF014550135CN (проверих го в няколко сайта, връща ми някакви китайски йероглифи в повечето). Ако на някой друг са му дали същия номер - да каже.  Според AliExpress това е сайта на China Post за проследяване: http://intmail.11185.cn/Платих $16,80, а гледам, че сага са го намалили на $14.73. Това е страницата на търговеца, който го продава: http://www.aliexpress.com/store/516404Дават му 99.1% positive feedback.
|
| Пон Май 04, 2015 11:16 pm |
|
 |
|
trakon
|
То да беше така да попадаме от време на време на лош търговец. Както казах по-горе - то става скам епидемия в момента. Гледам на форума им един клиент от Нигерия , пича се вайка -" ай сига ве, от нас нигерийците по големи тарикати станахте" , та смятай. За мен лично - бай бай Алиекспрес , честно казано - ще ми липсва.
|
| Пон Май 04, 2015 11:39 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Моите всички са от eBay. Най вероятно проблема е заради новата им година - две седмици почивка и настава екшън после. За догодина ще зная февруари месец да не поръчвам нищо.
|
| Вто Май 05, 2015 7:13 am |
|
 |
|
trakon
|
 Естествено че е заради китайската нова година - настъпи годината на Овцата и от Алиекспрес решиха да правят всички ни на овце  . Хора, пуснете едно търсене на " Aliexpress Yanwen Scam, WS-shipping scam, Seller's shipping method scam, etc " и ще видите че цял свят реве - от Аляска до Папуа - някой смятат, че въпросните компании завземат дялове от Алиекспрес и изместват малките лоялни търговци, после си налагат лошите практики и си правят каквото искат представяйки се чрез наети служители за малки невинни търговци. И като се разочароваш от един и отидеш при друг , става като в оня виц - обърнал се Никола, .... пак на тоя... Иначе - то май и аз ще се преориентирам към Еbay - досега ме спираше че за малките неща няма тракинг при тях, иначе дори са им по-евтини нещата, защото не заблуждават че проследяват доставката - когато дойде - тогава. На Алиекспрес плащам за тракинг и пак нищо. Допреди няколко месеца се случваше много рядко, сега- на всяка сделка, която не е със стар познат търговец.
|
| Вто Май 05, 2015 9:31 am |
|
 |
|
Edesign
|
Причината е следната --> В нашата фирма често идват търговски представители. Миналата седмица дойде един тайвански производител на релета и се извини за ужасно дългите срокове, които дават. Аз попитах защо, той отговори че фирмите са базирани по краибрежието, във вътрешността на страната има малко фирми и имат голям проблем с работната ръка. Аз още по учуден го питам какъв проблем, че там има милиони работници. Проблемът бил, че често хората днес са на работа, а на следващия ден просто вече не идват. Този ефект бил страшно осезаем след тяхната нова година повече от 50% от работниците просто напускали рязко и внезапно.
|
| Вто Май 05, 2015 9:59 am |
|
 |
|
Cekins
|
Едва ли разни дребни търговци от eBay имат проблем с работната ръка. Според мен февруари месец се е натрупала много поща и за изпращане и такава дето вече е тръгнала да пътува. Като гледам всички как почиват две седмици и ако пощите им и те почиват - познай какъв апокалипсис е настанал като са се върнали на работа... Днеска като се добера до пощата ще докладвам какво е пристигнало.
|
| Вто Май 05, 2015 1:39 pm |
|
|