| Автор |
Съобщение |
|
timt
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Честти Ви 9-ти Май
Евала на тази женичка http://dnes.dir.bg/news/ukrina-vladimir-putin-angela-merkel-ban-ki-mun-19033003 пак го набута на всички. Нашият льолю се съобразявал с коалиционните си партньори.
|
| Нед Май 10, 2015 7:20 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Семейството ти не беше ли в щатите, защо не е в Русия  Тъжното е че, пред щатите и аз бих избрал Русия. Преди 30 години щатите бяха върха на сладоледа, от гаражна фирма можеш да станеш милярдер, совалките летяха нагоре-надолу, а сега американците плащат на руснаците да им изстрелват космонавтите, едно време в щатите можеше да говориш свободно каквото си поискаш а сега ... Julian Assange, Bradley Edward Manning и Edward Snowden. В щатите имат повече затворници от глава на населенението и от северна корея, всъщност щатите са на първо място. Дават за война повече пари от всички останали страни в света взети заедно. Следят хората с кой си говорят и къде цъкат интернет по-зле от Китай. Полицаите могат да те застрелят, за "доброутро" това само по концлагерите в соц страните ставаше. Щатите хич не са това което бяха.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Май 10, 2015 7:25 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
А, бе верно ли прехваления нов руски танк бил картонена бутафория.
|
| Нед Май 10, 2015 7:49 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Е ако не забеляза казах АЗ, но шефа е на друго мнение  Както казах всяко място си има плюсове и минуси. Все още в САЩ е доста лесно да се прави бизнес и да се печелят пари от почти всичко, това в Русия не е точно така, в това отношение там май дори е по-трудно и от БГ, въпреки че и това е относително 
|
| Нед Май 10, 2015 8:01 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Тези слухове тръгнаха от панела по средата на купула.  Статия от където е снимката: http://defense-update.com/20150509_t14- ... U-gTkuk-q4Та хората казват, че няма как да е брониран купула, ако има панели с панти по него. Обаче аз не виждам проблем с това. Отдолу където са хората е бронирано, а отгоре е картонено. Като отнесат купула, танка с хората се връща, слагат му нов купул и се връща в атака.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Май 10, 2015 9:23 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Ако на парада са изкарали тенекиен купол - нищо не значи, може да е свръхсекретно, може да е недовършено, може да е тактически ход- в същото време някъде на запад да се движат колони от оригинални машини. Може самата конструкция да е такава - лека външна броня за сензори и камери. Май екипажът е разположен долу, под купола. Последното най го вярвам. Всъщност няма значение. Не руските танкове спечелиха ВОВ. Много смешна ми се струва идеята Русия да вкарва Запада в икономическия капан на превъоръжаването. Проста пропаганда са тези паради. А, и реклама за оръжейния бизнес.
|
| Нед Май 10, 2015 9:30 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Никакви грижи не виждам с купола, там яма има някакъв отсек с оборудване, не се знае зад него какво е. Освн това в купола има само боеприпаси, с нисък профил е и доста насечен, не е лесна мишена, сигурно са сметнали вероятностите. Екипажа е далеч и защитен.
|
| Нед Май 10, 2015 11:00 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Путя като се ръкуваше с генералите след парада и се застоя много време да си говори с един шишкав генерал някъде в средата на редицата. Някой знае ли кой е тоя генерал?
|
| Нед Май 10, 2015 11:00 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ееее чак пък по физиономия да ги познаваме, не сме толкова на изток 
|
| Нед Май 10, 2015 11:01 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Може да са казали/писали някъде. Просто ми стана интерено какъв е тоя, че Путя се застоя при него толкова време.
|
| Нед Май 10, 2015 11:05 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
определено е най-шишкавия от редичката. и не е генерал, най-много да е полковник, не се вижда добре. само с 3 медалчета, а другите с по 4 редици. явно, ако летиш на бюро, получаваш редовно безполезни железца. може да са обсъждали за колко може да пробяга 50м, защото 100 ще е невъзможно. според мен е артилерист, не е морски, ВВС или кашик.
колкото до тенекиения вид на купола на арматата... те елементите на пасивната защита си изглеждат като кутии за обувки. трябва да са евтини и лесни/бързи за замяна. със сигурност не искат да покажат напълно оборудван купол, като нищо са изгънали някакво тенеке за пред чужденците. и със сигурност не са искали никакви взривни материали на червения площад.
тоя танк тепърва ще го натамъняват 5 години, после сигурно още 30 ще го модифицират (М), усъвършенстват (У) или комбинация от двете (УМ). но са направили решителната крачка да го електрифицират и да сложат необитаем купол. до сега механиците се оправяха с тел и чук, сега ще им трябва изолирана жица и поялник. бъдещето ще покаже.
|
| Нед Май 10, 2015 11:43 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Дедо, само с една звезда е, т.е. не е полковник, а не ми се вярва да е майор. Та най-вероятно е генерал. Аз ги гледах тия, че кайто им маршируваха групите и те се отклоняваха и се нареждаха в редичката. Шишкото е шестия след индийците (4-и след сърбите) и точно след него двамата с черните униформи май са някакви от флота. Та ако има някъде списък как бяха подредени групите докато маршируваха може и да разберем кой е шишкото  .
|
| Пон Май 11, 2015 12:05 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Пон Май 11, 2015 12:36 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ммм ... преди моряцитя май бяха космическите войски, но те пък бяха преди индийци и др. подобни май .. аз го гледах целия ама вече толкова помня.
|
| Пон Май 11, 2015 12:38 am |
|
 |
|
ToHu
|
Е значи разговора е бил съвсем смислен : П: Какво ново при вас Г: Ленка е нова, Инка и тя, ама една Маша има, ама не тюменската ами от Крснодар, страшна е ... П: Значи сега сме 11:30, към 2 - 2.30 при мен в кабинета Г: И трите ли ? П: Ами и тите .... абе я всички както са се строили, че Димата напоследък все на сухо. ....
|
| Пон Май 11, 2015 12:42 am |
|
|