Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Почина Сево 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Почина Сево
Почина Севастиян Хаджиилиев- както го знаехме Сево.
Понеже не знаех дали се познава с членската маса тук, не пуснах съобщение, но дойдоха колеги и реших да пиша.
Днес му беше погребението на централни гробища. На 09.07 ще е 40 дни- някой ако е заинтересуван да дойде - да ми пише.
От 20г работихме заедно. Понаучих разни неща по микро и макро процесорите покрай него. Беше направил хардуерен заместител на флопи с флаш памет за старите измервателни системи. Основно се занимаваше с поддръжката на научна и измервателна апаратура за науката и производството- газови хроматографи, ел микроскопи и др..
Поддържаше почти всички платкаджийници, поне в София и Габрово и имаше венец от Микрон-20.

Чет Юни 04, 2015 5:17 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение Re: Почина Сево
Аз не съм го познавал, но лека му пръст на човека.

Чет Юни 04, 2015 5:25 pm
Профил
Аватар

Лека му пръст - който е работил или го е познавал, да разкаже по нещо. Много колеги и приятели си заминават така, и има толкова интересни истории и факти, но като не е казано и написано все едно не го е имало. Тъжно и тъмно...Светла им памет на всички!

Чет Юни 04, 2015 9:55 pm
Профил

Той е от старото поколение- към пенсия. И много - много не ползват интернет.
Поддържаше на КЦМ контролните апаратури. Беше към Перкин Елмер дългогодишен сътрудник и за доста неща беше единствен сервизен, та не знам как ще се поддържат за нататък. То и доста неща останаха недовършени- оправени, че се захващаше с много, че от всякъде го дърпаха. Ще му разчистваме офиса, че е заринато със стара техника- някой ако му трябва нещо да се обажда, че отива на вторични.
Платките ги правеше на досовския Cadstar.
Правихме аналогово-цифровата част на системата за събиране на данни по спътниковите проекти Компас - Компас1 за измерване електромагните полета на Земята за взаимовръзката им с вулканично- земетръсната активност.

Пет Юни 05, 2015 4:44 pm
Профил WWW
Аватар

като че ли не съм го познавал. писал ли е тука?
лека му пръст на колегата

Пет Юни 05, 2015 7:17 pm
Профил

Лафът "Толкова хубаво, та чак съветско" съм го чувал от него. Много приятен човек беше, сладкодумен, ненатрапчив. Имаше си верно един кусур в работата, че не довършваше нещата или много ги провлачваше във времето. Имаше размах и фантазия, не теоретизираше много. Абе много, много приятен човек беше.

Пет Юни 05, 2015 9:33 pm
Профил

Да-лафът е от неговите.
Както и:
-Всяка Патка с Папка. (предимно за банаджийките)
Нещо не ни харесваше програмистите. Веднъж ни беше събрал 4-ма и не можехме да пуснем процесорната платка. Оказа се че и липсват 10-тина писти. На оригиналните 8051 нямаха собствена памет и ползваха външна RАМ-RОМ и без някоя друга жица към тях не тръгваха. На първата ни система, бяха комбинирали няколко схеми и се оказа че бяха кръстосали доста от адресните шини и вървеше програма до 4 байта дълга. От тогава гледам да пиша къси програми, че не се знае до къде ще работи.

Съб Юни 06, 2015 8:27 pm
Профил WWW
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

:o :( , тъжна новина... днес се сетих за него и рекох да го потърся...и тук разбрах,че е починал...
познавахме се от мнооого отдавна, още до като беше тонтехник в Сатиричния театър...преди около 40 год.

Нещо забавно...беше си купил кола на старо, разглоби я в хола си и там я ремонтира...
Спомняте ли си обръщението му към приятелите си ? "ПЪПЕШ, КАК СИ ?" И от тук: Севи Пъпеша.
Беше изключително приятен и забавен...и с оригинално техническо мислене.

Тъжна работа...Бог да го прости !

Чет Дек 31, 2015 5:07 am
Профил

Това не съм го чувал- само от 20г работим заедно.
Но имаше постулат:
Всеки проблем се дължи или на това, че токът минава от където не трябва да мине, или че не минава, където трябва да мине. В общият случай е вярно :)
Имаше и още, но съм ги забравил. Се сещам понякога- явно трябва да се записват.

Пет Яну 01, 2016 3:13 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 9 мнения ]