|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:14 am
Доставки от Китай - забавяне...
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Доставки от Китай - забавяне...
Не знам, не мога да разбера това защото моят акаунт е в US ли е, защото пазарувам като частно лице или по някаква друга причина. Интерсното беше че никак не се връзваше сумата, на 1999$ сумата беше далеч по различна от 20% ДДС и 10% мито да речем, въпреки че това е втора употреба, освен това е с произход ЕС, та най малкото за никакво мито не може да става въпрос, а ДДС дори и да има, въпреки че няма, трябва да се самообложим а не ebay да ме облага, в най-лошия случай ония на митницата. Някаква педерастия неясна.
|
| Чет Юни 11, 2015 11:20 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Има някаква такава простотия напоследък и Амазон като поръчаш от УСА за БГ се опитва да ти смята ДДС и мито. Проверих ги и изглеждаха резонни като стойности. Ама не посмях да поръчам, от страх. Че с Амазон на глава ще изляза, ама с митничарите в БГ - едва ли, като нищо ще ми вземат ДДС и мито два пъти и то с натрупване.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юни 12, 2015 9:01 am |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
Здравейте, някой има ли опит с поръчването на стока от USA която е малко над 30кг. При запитване за доставка ми обявиха сума от 435$ . Което не ме устройва . Имали фирма като uktobg за USA ?
Преди няколко дни си поръчвам една стока която е около 45кг и избирам да ми я доставят до адреса на uktobg . Но на следващия ден разбирам че не желаят да я доставят в друг адрес освен в България тъй като дебитната карта е регистрирана в България . Има ли фирма която може да предложи услугата да закупи тя стоката и същото време доставката да не е космическа .
|
| Пет Юни 12, 2015 10:25 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
По думите на приятел, престрашил се да изпробва новата екстра на ибей, нямало проблем с двойно облагане. Стоката пристига на адреса за доставка с платени налози и такси. Тествано за частно лице.
|
| Пет Юни 12, 2015 10:31 am |
|
 |
|
741
|
Това е депозит, не ти го прибавят към цената. Ако те се разправят с митницата и митото се окажат повече, няма да ти искат допълнително. Ако платят по-малко, ще ти върнат остатъка. В най-лошия случай ако се наложи ти да се занимаваш с митничари, тези пари няма да ги има на фактурата и ще ти ги върнат.
|
| Пет Юни 12, 2015 11:06 am |
|
 |
|
ToHu
|
Аз на такива не вярвам .. а и кои са тия които ще се знаимават DHL или FedEx .. и двете фирми са толкова смешни от към митническо обслужване че няма на къде. На мен ми отнема по малко време да си освободя пратката от колкото те да издадът цесия. Айде няма нужда да ме обслужват, аз си имам митнически агент. Тия са пълни аматьори, ама то читавите хора са се хванали или като агенти самосиндикално или в по сериозни фирми от техните.
|
| Пет Юни 12, 2015 12:28 pm |
|
 |
|
trakon
|
Пазарих на скоро една стокичка от USA и ми беше начислен транспорт + импорт чардж. Като си проверих Пейпал акаунта, цената на стоката беше отишла в търговеца, а цената на транспорт + импорт чардж - в логистичната фирма с име Pitney Bowels Inc. Въпросната фирма има клон в USA и в UK. Разсъждавайки логически - най-вероятно фирмата за логистика обмитява и начислява ДДС върху стоката при първото и влизане в Европейския съюз - някъде на Хийтроу етц. хъб, след което стоката идва до България от страна членка на ЕС.
|
| Пет Юни 12, 2015 10:32 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами може така да е но не се отчитат правилно тарифните ставки, предпочитам тук да си я освобождавам.
|
| Съб Юни 13, 2015 7:05 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
да се опитваш да обясняваш на американец данъчната система за косвени данъци (ДДС) е афропа е все едно да поръчаш на китаец а ти произведе чушкопек по черно-бяла снимка. особено, ако снимката е от 80-те и на нея се вижда как се пекат чушки на тенекия. това данъчен кредит, вътреобщностни доставки, задължени лица - пфууу.
любопитно ми е какъв документ издават. има ли ДДС/VAT номер на доставчика?
за частни лица може и да няма значение кой ти е внесъл ДДС-то, но за фирми, които искат да ползват данъчен креди - има. особено ако сумата е по-голяма.
|
| Съб Юни 13, 2015 1:08 pm |
|
 |
|
trakon
|
То и българин от България не може да ги разбере :
http://www.forcom-bg.com/dds/1/1.10.htm " Данъчен кредит е сумата на данъка, която регистрираното лице има право да приспадне от данъчните си задължения по ЗДДС за получени от него стоки или услуги по облагаема доставка или от внос; за извършено от него плащане, преди да е възникнало данъчното събитие за облагаема доставка; и за изискуемия от него данък като платец на данъка по глава осма от ЗДДС."
Това за мене е написано в стил "Дунавско Хоро - ...Упс...Упс...УПсала.... Оп....Троп............ А Сега....." С две думи, като частно лице се отказвам да знам на какво имам /нямам право . Обаче като дойде стоката, ще рипортна подробно с какви документи е дошла.
|
| Съб Юни 13, 2015 11:37 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Като частно лице те интересува едно единствено нещо - да не стигаш прагът за регистрация по ЗДДС... 
|
| Съб Юни 13, 2015 11:53 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз познавам няколко идиота, които са регистрирани по ДДС и като частни лица. но като правило са бели лястовици със златни кантове по крилата.
ДДС-то е типична бюрократична измишльотина. нарочно е направено сложно, с хиляди вратички за неплащане и точене. системата е добра за всички, без крайния натоварен - държава, чиновници, данъчни, точилари. и това не е само наша национална особеност, ами на целия афро съюз. у нас закона се ръчка непрекъснато, най-големия експерт е данчо ментата. последния път преброих 38 промени за 5 години.
|
| Нед Юни 14, 2015 8:19 am |
|
 |
|
ToHu
|
Да ама много често той се ръчка не заради самото ДДС, през него ръчкат по други закони без да пипат тях самите, особебно преходни и заключителни разпоредби, това е най-често коригираната му част сигурно.
Като частно лице не ти трябва да знаеш нищо за ДДС, за теб то все едно не съществува. Иначе това кеото си цитирал горе е що годе рзбираемо и еднозначно, има къде по безумни текстове по нашите закони.
|
| Нед Юни 14, 2015 9:34 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Само имай предвид, че даже и като частно лице, прага не е толкова труден за стигане. Шибаното е, че се изчислява плаващо за последните 12 месеца, демек ако в края на едната година опънеш договори за 30 хиляди, после почти цяла година не можеш да минеш 20 хиляди иначе те погват.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юни 15, 2015 9:03 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
днес направих една покупка на желязо около 20 кила от щатите. желязото е $150, транспорта $100 и ми взеха $43 за освобождаване. което е горе-долу ДДС и мита на самото желязо без ДДС на транспорта. да видим как ще дойде
|
| Пон Юни 15, 2015 10:52 am |
|
|