Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Заключване на тривиални теми 

Съгласен 64%  64%  [ 18 ]
Несъгласен 36%  36%  [ 10 ]
Общо гласове : 28

Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Да погледнем комерсиално на нещата: Нека да има такива теми, Реконструкторът да ги заключва ( или друг да ги заключва ), но ако иска отговор - да е платен. Ама не ме питайте как да стане плащането, щото не знам. Просто идея.
А иначе съм гласувал "против".

Пон Яну 30, 2006 8:59 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
zz_stefanov написа:
... Май отпред с големи букви на всяка страница трябва да ни е написано "Първо прочети,после пиши" ...

Признавм си, че аз когато влязох за първи път във форума, бях впечатлен и веднага начатках една темичка, каято, ако бях чел постовете два дена и бях ползвал търсачката, нямаше да напиша :oops: . Май новорегистрираните и гостите трябва да бъдат помолени с по едри букви да не бързат с писането.
Поздрави и успех :)

Пон Яну 30, 2006 9:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
По принцип отдавна искам да помоля някоколко човека да поемат малко модераторска работа, обаче трябват 2 неща. Първо, да се напишат някви общи правила, които да се следват. Второ, хората, които ще модерират, да следват правилата без оглед на личните си виждания, което ми се вижда малко проблематично.

Пон Яну 30, 2006 9:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не съм съгласен, защото в този форум за разлика от много други нещата се регулират добре от самите участници или поне от по-голямата част от тях. Гледам, Реконструктора рядко се намесва, а и рядко е необходимо.
Вярно, понякога прилича на чат, но и това си е нормално в определени граници.
Има къде по-безсмислени форуми.
Иначе е по-добре да се направи затворен форум, ама ще прилича на масонска ложа. и едва ли е това целта на този.
А правила трябва да има и те да са част от изискванията при регистрация.

Пон Яну 30, 2006 10:45 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Гласувам 'ЗА'. Правила трябва да има, а и трябва да се спазват. И колкото по-отрано се въведат, толкова по-добре. Тук проблеми няма, защото просто регистрираните са малко, интелигентни хора са, а и сравнително малко се пише. Но ще дойде време, когато нещата няма да са съвсем така.
Трябва да се реши дали след решение на даден проблем темата да се заключва и да минава в 'архива', и дали да се заключват еднаквите (или подобните теми) и да се пише само в една, че да не стане ей това:

Predator_MF написа:
... не им се рови из 20-те изникнали теми и разчитат всичко да се изсипе наготово като информация.

Ами ако са 200? Дали няма да е по-удобно темите да са по-малко на брой и съдържателни, или повече и с 'размито съдържание'?

Вто Яну 31, 2006 5:30 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Айде сега пък чак толкова и вие. Не е толкова приятно да влезеш за първи път във форума надъхан, изпълнен с оптимизъм и да не
искат да ти публикуват мнението. Просто някой трябва да напомни, е поствано това нещо и преди и новодошлия да прегледа старите неща.... И какви правила чак толкова ? баче Кольо Киров кат скача на веждите на всеки новодошъл, особено кат мен симпатизант на Майкрочип, някой прави ли му нещо :? :)

Вто Фев 07, 2006 2:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не виждам нищо лошо в това Киров да зарибява PIC фенове с AVR чипове, така например от тема за PIC-ове ме светнаха офтопик за Proteus симулация и оттогава я ползвам редовно :) Е, на моменти малко преувеличава с рекламата на AVR, групата която ползваме PIC е доста по-голяма от всички останали и не мисля, че сме с нещо по-назад след като ползваме контролер който дели тактовата честота на 4 :D Всеки има право на собствен избор, както и всеки на собствено мнение, като има възможност да се споделят лични възгледи за дадена тема не виждам нищо лошо да се прави. Тривиални теми според мен са тези, които са говорени повече от 5 пъти и писането в тях заприличва на разговор на програмисти в долнопробна кръчма :D

ПС. Както вече сме говорили - не се ограничавайте само с един тип контролери! :D

Вто Фев 07, 2006 3:14 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ех да беше само тактовата честота :)
И аз се мъча да отварям очите на хората пък те ме псуват. Българска работа.
Пиковете стават екзотика почти навсякъде само в нашето BG процъфтяват.

backson-чо :)
да си гледаш в твоите неща,може и понякога да не са си на мястото постовете ми но са си достатъчно съдържателни.

Вто Фев 07, 2006 3:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Никола, ще се повторя от предишния пост, малко преувеличаваш наистина, не ми се иска да разводняваме и тази тема, ползвал съм PIC12/16/18, Atmel АTmega, Motorola 68HC08, Intel 8051 based контролери, дори един ARM, за всеки от изброените има поне по едно приложение, в което са подходящи и по още едно, в което се дънят. Въпроса не опира само до личен вкус, а и до икономическата страна на всяко едно приложение, стига сме дъвкали това!

Вто Фев 07, 2006 3:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Да си кажа кат екс-военен : във всеки форум трябва да има поне един като Никола Киров :twisted: Иначе става хем демокрация, хем не можеш да си кажеш думата, пък и глад и студ :arrow: :arrow: :arrow:

Вто Фев 07, 2006 6:12 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
backson написа:
Айде сега пък чак толкова и вие. Не е толкова приятно да влезеш за първи път във форума надъхан, изпълнен с оптимизъм и да не
искат да ти публикуват мнението. Просто някой трябва да напомни, е поствано това нещо и преди и новодошлия да прегледа старите неща.... И какви правила чак толкова ? баче Кольо Киров кат скача на веждите на всеки новодошъл, особено кат мен симпатизант на Майкрочип, някой прави ли му нещо :? :)

Ами то какво очакваш с поведението си, обноските си, подписът ти, които съдържа обиди (дори да са на чужд език), при това с правописна грешка. (за сега съм посочил само факти)
Изобщо, кой ти дава право, да се заяждаш с другите потребители и то точна по този въпрос?
[code="пост на backson"]http://mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?p=19813#19813 [/code]
За какво става въпрос изобщо, някакво мерене на постове ли, или какво?
Никола едва ли ти си и нахвърлил само защото си (бърл, както личи от подпеса ти) фен на пиковете.
Да обобщя (моля, ако някой не е съгласен с това, което ще кажа, да отвори нов thread в "общи приказки"/да ми напише л.с.), значи в този форум има едно неписано правило: ако нямаш какво да кажеш по темата, дори не си помисляш за бутона "post reply".

П.С Извинявам се на останалите участници за тона, оффтопика и т.н дискомфорт, който съм създал с този пост. Мисля, обаче, че все пак трябва да се спазва някакво общоприето приличие, преди всичко.

Вто Фев 07, 2006 7:02 pm
Профил

Мнение 
Е все пак темата си беше друга , а вие я направихте за заключване.
Мисля, че е редно да се съобразяваме само с въпроса в началото
и да отговаряме на него само. Разбира се, че може да е и аргументирано.

Вто Фев 07, 2006 8:11 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Мога да стисна ръката на 0x00 (00h :D ), беше ми на пръстите да го напиша...@Wise, аз все още си мисля, че говорим по темата, а именно за поведението на участниците във форума, което би довело до модериране/заключване на теми. Във форума съм от самото му начало и съм прочел абсолютно всяка тема от-до, участвал съм във спорове, офтопик съм виждал много, но досега всичко си е било в разумни граници. Смятам че е време да се сложи човек, който да контролира изблици на злоба и нерви за да не заприлича форума на един друг, на който всички сме били свидетели как опада точно заради липсата на правила, неправилен избор на модератори, дързък тон на над 90% от участниците и т.н. Все пак в момента регистрираните са над 600, и броя на темите нараства квадратно експоненциално (дали мога и да му напиша формулата :lol: ).

Вто Фев 07, 2006 9:22 pm
Профил

Мнение 
@Predator_MF
Нали за това си говорим - нека е така - да се заключват темите, да има модератори...
Аз съм ЗА! Нека има модератори, ако има желаещи. Но трябва да се укротяват
страстите понякога - така е.
Правилата, които си написал са семпли и ефективни. Да ги спазваме!
В никакъв случай не бива да се допуска обиден тон от когото и да е!

Вто Фев 07, 2006 9:35 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2