Отговори на тема  [ 362 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Следваща
Работа в Apple?! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Работа в Apple?!
> iPad charger teardown: inside Apple's charger and a risky phony
> Tiny, cheap, and dangerous: Inside a (fake) iPhone charger
> A dozen USB chargers in the lab: Apple is very good, but not quite the best

И едно харабийско USB тестерче:

> USB 3.0 Power Monitor - YZXstudio - ревю
> USB 3.0 Power Monitor - YZXstudio Voltage Current Meter OLED Charger Doctor

Прикачени файлове:
A dozen USB chargers in the lab Apple is very good, but not quite the best.jpg
A dozen USB chargers in the lab Apple is very good, but not quite the best.jpg [ 77.64 KiB | Прегледано 3500 пъти ]

Пон Юни 22, 2015 7:11 am
Профил
Аватар

Иззад витрината гордо надничаха блестящи разкошни машини, точно такива, каквито трябваше да бъдат на тази изискана и напудрена улица. Особено впечатление му направи една, в ъгъла на салона — беше най-голямата и най-блестящата; над нея сякаш витаеше невидим ореол на особена компетентност. В очи се набиваше масивната клавиатура и прорезите за въвеждане на данни от различни носители, така нужни за успешния ход на творческия процес. Ако се съдеше по броя на скалите, то наборът от настроения бе много по-богат от всички други, попадали в ръката му, а сигурно и още достойнства, които не се забелязваха от пръв поглед.

„С такава машина — каза си Харт, — човек спокойно може да се прослави за една-единствена нощ. Той ще напише всичко, което си пожелае, и то добре, пред него ще се разтворят вратите на най-придирчивите издатели…“

Но колкото и да му се искаше, нямаше никакъв смисъл да влиза в магазина и да разгледа машината. При тази липса на пари и мечтата за нея бе просто химера. Оставаше му само възможността да се пули през витрината.
http://chitanka.info/text/989-silata-na-vyobrazhenieto

Вто Юни 23, 2015 12:27 am
Профил
Аватар

Виж ти фантастът как добре е описал бъдещето. :D

Има едни хора, казват им "хардуеристи", които правят машини.
Има и едни други хора, казват им "програмисти", които учат
машините какво и как да правят, за да може накрая машините
да се продадат на едни трети хора, казват им "потребители".
Така умните "хардуеристи" и "програмисти" печелят едни "пари".
А тези "пари" са сигурно средство против липсата на пари
и против онова кофти чувство само да се пулиш пред витрини. :D
Но ако човек не иска да се занимава с машини и пари, voila:

> Building a primitive wattle and daub hut from scratch

Вто Юни 23, 2015 2:34 am
Профил
Аватар

Банално - с iкамък е отсечено iдърво за да се запали iогън...

Току що установих, че iдърво звучи много готино и би било съвсем на място в повечето iситуации... :D

Вто Юни 23, 2015 11:21 am
Профил
Аватар

Само да завърша iРазказа с това, че ми платиха и второто интервю след 3 месеца, след като им натъртих няколко пъти, че не съм ходил там на разходка. По-скоро фирмата вече е толкова голяма, че лявата ръка не знае какво прави дясната.

Чет Юли 02, 2015 1:57 pm
Профил

Grubi написа:
Само да завърша iРазказа с това, че ми платиха и второто интервю след 3 месеца, след като им натъртих няколко пъти, че не съм ходил там на разходка. По-скоро фирмата вече е толкова голяма, че лявата ръка не знае какво прави дясната.

Те милиардите не се правят като плащаш навреме ;)

Пет Юли 03, 2015 9:37 am
Профил
Аватар

ами разбирам че докато не те приемат в кръга на богоизбраните, държат разходите да са спартански, че и след това, но когато обещаят нещо, и после като ти се извинят и те забравят отново за две седмици - това ми идва в повече

Пет Юли 03, 2015 4:34 pm
Профил

Не си ли свикнал още? Колкото по малка бурмичка си в този живот, толкова повече те мачка ... просто трябва да погледнеш нещата от такава перспектива, че да излезе, че Apple има да ти дава едни пари ;)

Съб Юли 04, 2015 9:07 am
Профил

Ееее забравянето е нещо съвсем нормално и почти никога не е нарочно повярвай, едва ли съм единственият с толкова къса памет, просто им напомняй. На мен колегите ми свикнаха и са си изработили система за напомняне :D, и тъй като аз често игнорирам какво ми се говори, не умишлено естетсвено, ми го напомнят на смени :D

Съб Юли 04, 2015 9:59 am
Профил
Аватар

За тях ти си все едно доставчик и феновете от акаунтс пейъбъл имат стандартни срокове за плащане, които са 30, 45 или 60 дена и обикновено чакат да дойде дю датата, за да плащат. Напълно нормална практика за всички фирми. Ако всеки почне да ръчка да му плащат когато точно той иска ще стане някаква пълна лудница. Колко точно ти забавиха възстановяването на парите? Да се твърди че са направили милиарди щото бавят плащания е просто несериозно.

Съб Юли 04, 2015 4:05 pm
Профил
Аватар

когато се уговаряхме за интервюто, ме бавиха и двете седмици с потвърждението до последната седмица или 10 дни, след което аз взех инициативата и поръчах всичко за моя сметка. казаха ми, че парите ще се върнат 4-6-8 седмици след моя доклад за разходите - така и стана за първото интервю, около 4-5 седмици след доклада и 1-2 докато мине през банките. за интервюто в щатско обаче, минаха повече от 6 седмици и аз културно попитах дали има проблем - отговора беше работим много, чакай скоро потвърждение. питах май след две пак, тоя път финансиста ми се извини и каза че имал дълъг баклог, но щял да ми помогне следващата седмица.

е след две седмици още ги питах на какво си играем и след отговора им че са сериозни, ама нямало кой да подпише нагоре по йерархията вече не издържах и им казах че всичко си има граници. три седмици мълчание, след което им писах на тримата (ХР, ХР секретарка и финасист), че се надявам да работят все така здраво и да ме свържат с някой на по- горно ниво щом има проблем с подписи, ауторизации и т. н. след това ги попитах какво би станало ако си купя техен продукт и не го платя три месеца, както и че след тяхната покана в последния момент аз се организирах и платих всичко в рамките на 1 седмица. Реакцията беше направо светкавична - след един ден имах потвърждение, след 3 плащане и дата за ре- потвърждение от моя страна, че съм получил парите. ако някой се интересува от конкретния начин на коминикация ще му изпратя писмата.

това което ме ядосва е, че ти обещават, извиняват и пак обещават и никой! ако кажат че има проблем или не става е ок, но мразя да ме мотаят било те и ябълки
не съм казвал от какво си правят милиардите, беше някой съфорумец

оценка за iЕпопеята - технически интервюта - 5+, организация 3, мое представяне 4
това от мене. беше ми интересно, научих нови неща за тях и за себе си и се разходих с минимални разходи
на този етап работа там ми би била интересна при дефиниран проект за дефинирано време,
но иначе не
п.с. да не говорим че бързаха да говорим преди 1 април, защото молбите за раб. визи се подават дотогава
п.п.с. освен това не искам да обобщава. за цялата фирма - имат толкова много проекти и отдели, възможно е да съм уцелил кривия екип-място-време. който му е интересно да кандидаства, има ужасно много позиции и ако има времето и нагласата за промяна, няма какво да го спре

Съб Юли 04, 2015 6:43 pm
Профил
Аватар

Най-вероятно някой не си се свършил работата или е имало кофти комуникация, защото хр-а не плаща нищо - трябва плащането да дойде от акаунтинга. По принцип тук няма проблем с плащанията, защото съдебната система е сериозна и може да им излезне през носа. В нашата фирма като извикаме някой на интервю после той трябва да представи експенс рипорт, който ги плащат всеки петък, но трябва да си го представил поне в сряда иначе ще чакаш следващия петък. И пак стават издънки - последния ми експенс рипорт го платиха след 3 седмици, щото някаква счетоводителка беше излезнала в отпуска. Та и при теб най-вероятно е станало нещо такова. Просто си изкарал кофти късмет :D .

Съб Юли 04, 2015 8:05 pm
Профил
Аватар

ясно, филмите с лошия късмет ги гледам всеки ден. но когато пиша до всички във веригата и ми се извиняват и пак спят вече е нещо друго - както казах по-склонен съм на версията за голямата фирма. но въпросът е решен и толкова.
а и нали се сещаш че за 1k$ няма да тръгна да съдя Apple... освен ако не съм в профсъюза

Съб Юли 04, 2015 10:35 pm
Профил

еееее ама като го напудри адвоката още преди да си влязъл в съда ще прибереш едни 5-10 от споразумение, щото техните адвокати за да стигнат до съда сигурно ще изядът 3-4 пъти повече.

Съб Юли 04, 2015 10:59 pm
Профил
Аватар

Демек хем $1к са нищо, хем го правиш на голям проблем :D . Дето викат тук - whatever, явно Епъл са мошеници :D .

Тони, за 1к никой адвокат няма да се занимава, това би било случай за смал клеймс корт. Плщаш едни $100 и на Епъл им го забиват един дебел дето ще им излезне 10к на края. Само дето Епъл не са глупави да стигнат до там и аз съм убеден на 100% че горната случка е била едно недоразумение.

Съб Юли 04, 2015 11:00 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 362 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Следваща