|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:37 am
Доставки от Китай - забавяне...
| Автор |
Съобщение |
|
sparkybg
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
 Re: Доставки от Китай - забавяне...
И трета упортеба да са, все тая - мито върху стойността и ДДС върху стойността+транспорта. Нещо повече - ако си купил нещо масово за ниска цена, могат да преценят да ти кажат те на каква стойност ще се обмитява. Макар че се случва крайно рядко.
|
| Пон Юли 06, 2015 9:47 am |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
малка забележка: и ДДС върху (стойността+ МИТО+ АКЦИЗ+транспорта) ДДС се начислява върху "стойността на придобиване" 
|
| Пон Юли 06, 2015 10:03 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
ММмм ОК щом казваш, само че при мен са цесиите и това кеото съм платил пък не знам 
|
| Пон Юли 06, 2015 11:07 am |
|
 |
|
trakon
|
Ей, всички от територията на ЕС ли пишете, ..... да не земат да ми тряснат някое ДДС върху съветите които получавам. Знай ли човек вече.....
|
| Пон Юли 06, 2015 1:09 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Четох един лаф: Държавата има ресурс , да го начука на всеки... 
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Пон Юли 06, 2015 1:19 pm |
|
 |
|
ToHu
|
да, но по често всеки го начуква на държавата ... т.е. чисто практически тя може да го начуква на този и онзи но в същото време всички и го начукват на нея. То и това ни е проблема, и с ДДС-та и с мита и акцизи колкото и да ни го начуква все е малко да компенсира това което "хитрият" ни народ успява да и причини.
|
| Пон Юли 06, 2015 2:12 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Е, ти знаеш ли за държава, в която всички си плащат данъците доброволно? Щото аз не. За мен в случая неприятното е че трябва да ходя да се разправям с митници, вместо да отида в пощата и там да си платя всичко и да си взема кашона. С DHL съм така, ама не може все с тях.
|
| Пон Юли 06, 2015 2:23 pm |
|
 |
|
trakon
|
Каквото и да си говорим , водата не ще да тече по нанагорнище и тука може да настане голяма суша - крайния потребител вече може да си купи китайска стока от складове в Германия и Англия с платено там ДДС и да му излезне по-евтино отколкото да я поръча директно от Китай и да плати в БГ данъците. И то точно заради прекалено твърдата българска ДДС политика. Вър разправяй после на Камерън , Меркел и Оланд, че ний сме Кавказки разбойници и тва ни е поминъка да доим минаващите кервани и че нямат право да ни го взимат като местят пътя на коприната през техните си държави. Аз като краен потребител уведомявам българските чиновници, че когато има възможност, мойте "кервани" ще минават през по-западните покрайнини на " Държавата" , пък те да си решат как да реагират - дали с лошото както са си свикнали или с доброто. И ще завърша с това с което започнах - водата не тече по нанагорнище.
Последна промяна trakon на Пон Юли 06, 2015 4:35 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Юли 06, 2015 4:22 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Точно тоя сценарий се получава крайно рядко. Обикновено се получава точно обратното или близко до еднакво. Причината е тривиална - плащаш си транспорта от Германия/UK до тук, който е примерно 10-20 евра, а горе-долу толкова в повече е транспорта до България вместо до Германия. Единствената разлика е разправията с митници и загубава на време покрай това, ако е обикновена поща. Ако е DHL - носят направо на вратата и си прибират митото и ДДС-то, като последно освобождаването беше безплатно. Естествено трабва да си им пуснал пълномощно за което, и да имаш постоянен EORI номер. Та, реално за обикновения потребител разликата е разправията с митници. То и там са дебели глави и нарочно не го правят като хората (с малки изключения, поне за София) ама нали трябва да си оправдаят бройката персонал, все пак.  В държавните институции мерните единици за време имат други абсолютни стойности. Стават еднакви само като някой отвън извади гьостерицата, ама за малко, додето отчетат дейност.
|
| Пон Юли 06, 2015 4:34 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Значи моята гледна точка е следната, ако внасям нещо то е или щото много ми трябва, или щото не мога да си го намеря достатъчно изгодно от ЕС или БГ. Във всички случаи 60 лв за митнически услуги са ми най-малкия проблем, т.е. ако разликата в цената е 60 лв хич няма и да се разправям да си го внасям. Като си плащам за митническо облужване ми е все там каква е процедурата, дали агента попълва 2 реда или 2000 реда ми е все там, ако иска да ходи на ръце до там, ако иска да подксача на един крак, ама съвсем все ми е там, т.е. хич не ме бърка цялата тази бюрокрация защото си плащам ня някой за да се разправя с нея. Бързо и ефикасно е, обикновенно стоката е освободена преди да съм успял да занеса на агента пари, е ако има да се внасят десетки хиляди естествено че не ги внася от неговите си пари но за малки суми му давам всичко накуп. Процедурата ми е много лесна, звъня, казвам какво имам на митница, ако държа да влезе под някакъв код казвам какъв му е кода и защо искам да е под този код и след 1-2 часа ми звънят да нося пари и да си прибирама стоката. Просто, ефикасно и бързо. Та дреме ми за меркел, оланд и другите европедали и лесбийки, по ми е на сметка за сега да вкарвам в БГ, а и ми трябват документи.
|
| Пон Юли 06, 2015 6:56 pm |
|
 |
|
GaBOSS
Ранг: Минаващ
|
Не Кавказки, а ТРАКИЙСКИ  Да има малко историческа правда.
|
| Пон Юли 06, 2015 7:37 pm |
|
 |
|
ToHu
|
То ако ще си говорим така то от където сме ние от там са и немците, че и сигурно една част от французите, другите пък са марокански цигани .... е верно при нас има и траки и славяни, ама то славяни има и по немско ... а така както е тръгнало за 20 години немците са много по изклатени от турците от колкото ние за 500 .... а при тях секса тепърва започва.
|
| Пон Юли 06, 2015 8:28 pm |
|
 |
|
trakon
|
Сещам се като говорим, че от две-три години наште политици се напъват да дават Старозагорското летище на концесия и да било ставало хъб за внос на стоки от Китай към Европа. Сега - едно е че докато Старозагорското летище ( понастоящем разорано и засято със слънчоглед  ) заприлича на летище Франкфурт или Хийтроу ( по-големи по територия от цяла Стара Загора ) , доста вода има да изтече, второ че - една CAT3 система за инструментално кацане струва колкото годишния ни национален бюджет, ама да помечтаем и да предположим че един товарен B747 току що е тръгнал от Бейджин към баш Стара Загора. Дали европейския клиент ще предпочете стоката му да кацне у Тракийско и да му праснат 20 процента върху цената плюс още 20 процента върху доставката или във Франкфурт и да го обложат само върху цената на стоката. Ей , ядосвам се че направо ми се реве . Малка нация сме и можем да изпълзим напред само с хитрост, ама кога раздавали хитростта, ний сме били по голяма нужда.
|
| Пон Юли 06, 2015 9:57 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе хитроста всички сме си я взели, ама сме пропуснали акъла, а то само с хитрост не става, както се казва хитър като гумена лисица.
|
| Пон Юли 06, 2015 10:34 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
И що си мислите, че във Франкфурт рИвът да им кацат китайски самолети?! Китайците стъпиха в европата първо у гръчко почти веднага като почна кризата. Но по документи всичко си е оригинал гръчко производство - що ли?
|
| Вто Юли 07, 2015 3:41 pm |
|
|