Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Таблет с Windows вместо десктоп система? 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Таблет с Windows вместо десктоп система?
Въпроса е следния.
Какво представляват тия разни нови таблети с Windows.
Това стандартен Windows 8.1 ли е или нещо специално пригодено за таблет.
С други думи, най-важното във въпроса е, те могат ли да изпълняват стандартни Windows приложения?
Под стандартни приложения имам в предвид леки и средно-тежки приложения - основно писани от мен през годините, за генериране на лицензи пароли, бази данни разни и т.н. Бе нещо като офис компютър, ама приносим.
Ако може да стартира Altium или SOLIDWORKS ще е супер. Не за да работиш на него, а просто за демонстрация ако се налага и т.н.
А инак, като си в офиса - външни клавиатура, монитор, мишка и хоп .... настолен комп...

Е това ми се иска. Въпроса е възможно ли е?

П.С.
Я да взема да си призная :D
В новия офис дето гласим, долу има страхотно паркче, та идеята е през повечето време да се въртим долу. От там може да се върши голяма част от работата - кореспонденция, поръчки клиенти и т.н. Ако ползвам различни машини все ще имам проблеми със синхронизацията, та ми се иска - грабвам таблета - и целия офис е долу...

Съб Юли 18, 2015 9:21 am
Профил WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Таблет с Windows вместо десктоп система?
Отговорът е да, стандартен уиндоус е. Като цяло не са лоши машинки и дори могат да търкалят алтиум или нещо подобно доста прилично, с единственото изключение на дисплея. Обикновено резолюцията е 1366х768 и не е достатъчна за диалоговите прозорци на новите версии на алтиума.

Съб Юли 18, 2015 9:45 am
Профил

Това с малката резолюция по вертикал го знам. На много лаптопи е същото. То май не се виждат само бутоните отдолу. Като си ги научиш кой с кое копче и готово.
Идеята е да се пусне външен монитор когато се смята да се ползва наистина за нещо по сериозно.
Инак, това че е стандартен Windows е много гот. Обаче на какво се пази вътре - с флаш ли са, с SSD (което пак е фаш де), щото виндовсите по принцип са много лакоми за място.
Това е втория проблем за който се сещам де.
И последен въпрос - виндовс на батерия ? Изкарва ли такова нещо поне 4-5 часа без презареждане?

Съб Юли 18, 2015 9:53 am
Профил WWW

Ами за резолюцията има и с по-висока, сега за модел не се сещам но миналата есен взехме няколко от Fry's майкрософтски и резолюцията беше висока, не се сещам колко беше но помня че имахме проблем защото приложенията бяха правени да изглеждат добре на 1366 а там беше по висока и имаше лека пикселизация на картинките. процедорите бяха също добри, д ане те излъжа ама i5 по спомен, мобилни разбира се. Но за батерията мога да те разочаровам, час макс, по спецификация е някакви безумни часове но под натоварване макс час, с веб аппликейшън в който има видео може и 1.5 да изкара. Вътре е SSD, няма грижи, но то вече има един куп на SSD, мен лаптопа ми е на 3 години и е с SSD, нямам грижи, да не говорим че аз съм и с виртуалка, т.е. нямам целия ресурс на диска.

Съб Юли 18, 2015 10:48 am
Профил
Аватар

juzisound написа:
И последен въпрос - виндовс на батерия ? Изкарва ли такова нещо поне 4-5 часа без презареждане?

Аз имам един ASUS TP300LA с уиндоус 8.1 на SSD на него. 8 часа на батерия си ги прави без никакви грижи. За Microsoft Surface съм чувал че могат и повече, но не съм тествал

Съб Юли 18, 2015 11:01 am
Профил

Ееееее баси разминаванията ... какви 8 часа бре, казвам ти 1.5 макс си видео в браузер, и ние ги взехме вярвайки на тези глупости и 3 дена изложение имаше назначен човек който да ги зарежда .. избщо .. някаква измама. Жената има нещо междинно, Samsung http://shopping.indiatimes.com/computer ... p_B1864964 те такова, пише 9+ часа .... малко са се подценили , кара по около 2364 часа .. ама изклюен, препдолагам тоя параметър са визирали, включен повече от 3-3.5 часа работа е росот абсурд, а ако вършиш нещо по сериозно не повече от 2.5-3 .... и моя macbook е съшата работа, дори под MacOS повее от 2.5 часа е абсурд, а с виртуалката под боз 1.5 часа прекосили ако гледаш видео, абе един филм не мога да изгледам, под MacOS обикновенно стига точно за един филм. Не знам сега ако аз някак им влияя и им изсмуквам батерията с поглед ....

Съб Юли 18, 2015 11:16 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Ееееее баси разминаванията ... какви 8 часа бре, казвам ти 1.5 макс си видео в браузер, и ние ги взехме вярвайки на тези глупости и 3 дена изложение имаше назначен човек който да ги зарежда .. избщо .. някаква измама

Надявам се не твърдиш че аз лъжа :)
8 часа алтиум и стабилно браузене (търсене и четене на даташитове) - потвърждавам, изкарва ги без проблем, при това рама му е ъпгрейднат до 12 гиги. Много пъти съм работил на него и напоследък даже осезаемо почна да ми се превръща в основната машина. Както казах, единствения проблем е резолюцията. Предполагам че има и много други които изкарват значително над 1.5 часа.

Съб Юли 18, 2015 11:28 am
Профил

Нямам представа алтимума какъв ресурс гълта, като гледам и дисплея е в ниска резолюция, това не беше така нито на майкрософта нито на самсунга ... отделно този асус е доста дебеличък сравнен с другите два та може да има доста повече батерия, не знам .... нямам представ как го докарваш, но за тези два модела гарантирам. Сигурно в офиса още имам някакви МС таблети, ще взема да ги тествам с алтиум. Твърде вероятно е да има разлики в дисплея. За този на жената да речем че в оригинална конфигурация може да е карал малко повече, аз му смених SSD-то и новото харчи опредлеено повечко, но едва ли от там ще докарат 9+ часа.

Съб Юли 18, 2015 11:34 am
Профил
Аватар

По-ниска резолюция на дисплея, по-малко ресурси за изчисляване на шарениите, по-дълъг живот на батерията и т.н...

Съб Юли 18, 2015 11:48 am
Профил

Ама чак толкова .. знам ли ...

Съб Юли 18, 2015 11:52 am
Профил
Аватар

juzisound, моя съвет е да си вземеш майкрософтски сърфис про. Просто няма такъв таблет. Верно малко са скъпички, но просто е класи над другите - и процесорите са им процсори и дисплеите и батериите. Просто няма никакви забележи. Относно прорамите - тия дето са с армове може и да имат някои грижи. Та ако искаш да вършиш работа с таблет - сърфис 3 про е твоя. Като вече от това колко пари ти се дават ще си избереш и конкретен модел. Аз се бъзиках около седмица с един такъв с i5 процесор - караше по 8 часа на батеря безникакви грижи.

Съб Юли 18, 2015 2:44 pm
Профил

Абе ... почвам да се съмнявам в себе си .. .галаксито ми караше по 6 часа, таблета умира след има няма 2 часа ... а при вас карат в пъти повече ... аз ли съм такъв карък .... точно ткаива сърфес про сме купували поне 6-7 бройки, още сигурно има, ами не държи бе мамка му и мечка, на щанда трябваше да ги зареждаме, а може д асе сетиш че изложението е от 10 до 6 ... 8 часа .... е трябва да уточня че при нас им е пуснат флаш на фулскрийн, това сигурно доста товари, не е като да прави видеодекодинг ама .... чак пък толкова повече.

Съб Юли 18, 2015 3:25 pm
Профил
Аватар

Тони при нас сърфисите са служебните таблети и хирата ги разнасят по цял ден. Верно не плейват нищо нонстоп на тях, но и не им карат по час и половина щото иначе щеше да е невъзможно да се работи на тях. Тоя дето го пробвах аз само съм сърфирал с него вечерно време но е поне по няколко часа нонстоп и ме изкарваше по два дена без да го зареждам.

Съб Юли 18, 2015 3:43 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

ToHu написа:
е трябва да уточня че при нас им е пуснат флаш на фулскрийн, това сигурно доста товари, не е като да прави видеодекодинг ама .... чак пък толкова повече.

Според мен от флаша ти е проблема. Новия ми лаптоп е с 2 отделни вентилатора - за видео и за процесор. И понеже мразя флаша не съм го инсталирал, а ползвам гугъл хром. Та като пусна speedtest в хром и преди да е свършил теста чувам вентилаторите да включват на макс. В същото време на десктопа има гаджет за процесор и памет които не показват сеществена промяна. Ако ти се играе пробвай някой таблет като изрично не пускаш никакъв флаш.

Нед Юли 19, 2015 10:41 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

И аз го гледах сърфис 3 про чудя се как ли е с охлаждането. Аз имам yoga tab 2 и след ~5мин видео в youtube не може да се пипне. Предполагам изпълнението на сърфис 3 про за тези пари е доста по - добро от йогата, но при системен тормоз сигурно доста пече.

Пон Юли 20, 2015 8:07 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща