|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:35 am
| Автор |
Съобщение |
|
timt
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Търся си стаж за лятото.
|
| Вто Май 05, 2015 12:17 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Фирмата в която работя предлага стажантска програма, като плаща заплата, осигурява отпуска за ходене на очни и плаща семестриалните такси, обаче само за Русенския университет. Работата е в Разград. Търсят се ученици които завършват тази години и искат да учат машинни специалности. Позицията е машинен инженер. Засега имаме само 1 кандидат(всъщност даже е кандидатка).
|
| Сря Май 06, 2015 5:52 pm |
|
 |
|
as9993
Ранг: Минаващ
|
Като цяло нещата със стажовете са сложни-аз като ученик трябваше да карам задължителен стаж. Тогава писах в няколко форума, но един единствен човек откликна(тогава исках да си изкарам стажа както трябва без да отбивам номера и най-вече да науча нещо). В последствие в сервиза му научих наистина много практически неща, които до онзи момент не знаех. Но това си е до човек, помня, че повечето хора нито търсеха стажове, нито се интересуваха, даскалите се бяха видяли в приключение и на практика ги водеха под ръчичка в ТВ7 да си направят часовете. Мисълта ми беше да не се стига до подигравки, защото съм сигурен, че хората, които търсят нещо са колкото белите лястовици.
Сега обаче ситуацията се повтаря в предвид, че съм в ТУ и дойде време да търся първа работа както си му е реда. На почти никого обаче не му се занимава да вземе студент (и изобщо човек, който няма опит да кажем 1 година), защото в каквито и домашни проекти да е участвал, ще трябва на първо време да му се показва. А на всичкото отгоре обявите за работа в embedded областта са сравнително малко сравнено с php/c#/etc.
|
| Сря Май 06, 2015 8:20 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами нормално, няма толкова работа за ембедед колкото за php и др.подобни драскачи. По скоро работа има но за подготвени хора, т.е. ако те бива без работа няма да останеш но обявите не се прескачат.
|
| Сря Май 06, 2015 8:33 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
машинен инженер ще му трудно да си финансира в къщи струг, фреза, инструментална. поне не и кандидат такъв/стажант. хардуерист също трябва да инвестира, макар и не толкова. в днешно време чипчетата не са безумно скъпи, измервателната техника само от най-горния клас гони цените струговете, а КАД-овете може да са кракнати за учебни цели, че и за първи приходи дори. докато един "софтуерист" на php няма никаква инвестиция. и понеже има голям глад се почва надцакване. и естетствено се стига до недоносчета като това или пък стрес-тестове на сайта за детските градини с ... 200 конекции на минута,
|
| Сря Май 06, 2015 9:07 pm |
|
 |
|
ToHu
|
И това го има, но и за php не трябва кой зане колко акъл да имаш, за общите неща де, да речем web драскачи, докато ембедеда .... нищо общо, разликата между кадърния и некадърния веднага се забелязва.
|
| Сря Май 06, 2015 9:24 pm |
|
 |
|
timt
|
Поради повишения интерес към провеждането на едномесечни неплатени стажове за студенти ІІІ-ти и ІV-ти курс, специалност „Право” в Администрацията на Висшия съдебен съвет (ВСС), срокът за приемане на молби за участие в Стажантската програма на ВСС за 2015 г. се удължава до 28.02.2015 гhttp://www.vss.justice.bg/bg/start.htmИ тия скрънзи .... Освен въображения и чалъми какво им е оборудването?
|
| Сря Май 06, 2015 9:52 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Е па вий не живеете в БГ! Нали се върнах след 15г странство и пак: двайсе и нещо годишен, с две висшета и най-малко 5г стаж по специалността............. Друг е вицът (ама реалност) дето търсят хирурзи за 400лв заплата - не се бъзикам, влезте в борсата!
П.С.: Навремето бях обявил награда за първия взривил парламамента. Сега вече пари немам, ай продължете инициативата! Друго П.С.: не сполучи, най-вероятно щото исках да е с ядрено оръжие, че да е сигурно. Вече не сме максималисти, нали?!
|
| Чет Май 07, 2015 1:19 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Мисля, че има какво да се научи в ЛТМ, и аз бих отишъл ако имах време http://electronics-bulgaria.com/article ... ki-stajove
|
| Чет Май 07, 2015 10:00 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ммм всеки път имат хубави бомбонки, ама с техните плащания ме убиват, с карта не може, в кеш не може, а като искаш по банка не ти пращат фактура .... след последнота ми разходка до банка за да им внеса по сметка нещо не съм ги посещавал, има няма 2-3 години.
|
| Чет Май 07, 2015 11:30 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
3000 лв./месец за викач в заведение на морето: http://burgas.dir.bg/news.php?id=19013815
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Май 08, 2015 9:55 am |
|
 |
|
kalata23
Ранг: Популярен
|
Благодаря много на отзовалите се. Сега ще драсна на ДАТЕКС. Относно CAD, по начина, за който говорихте (кракнати с учебна цел КАД програми) работя с Proteus и съм ползвал навремето Sprint Layout, Eagle.
|
| Вто Май 12, 2015 2:46 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Припомни си Орела и драсни също и на Цецо Узунов (Олимекс). Там ще научеш повече отколкото в Датекс, а ако можеш да им опроводиш някоя платка, ще си заработиш и някой лев.
|
| Вто Май 12, 2015 3:16 pm |
|
 |
|
kalata23
|
Съжалявам, че не съм писал от доста време по темата имах доста занимания, ходих по интервюта, заверки, изпити и т.н. Та засега ще почвам стаж в Mondi - Стамболийски, като "оператор на системи" . Стажът е насочен към PLC контролерите на Valmet / Metso. Стажът е платен за 2 месеца, ако не ми мине котка пътя, почвам от 3-ти август.
|
| Сря Юли 22, 2015 3:58 pm |
|
 |
|
kalata23
|
Малко развитие по темата. Изкарах стаж 2 месеца в Монди - Стамболийски, после една година бях на пълно работно време, като "Системен оператор", защото нямах висше образование в последствие се оказа, че нямаха кадри в "Контролни и измервателни прибори (КИП) " и се преместих след 6-те месеца като КИПаджия. Там пък работата бепе предимно шлосерска, имаше какво да се научи, но разбрах, че подръжката може да те развие до едно ниво и до там. Миналата година (2017-та април месец), започнах при Цецо (Олимекс). Страшно съм доволен с оглед на това, че имам досег до всякакви платки, програматори и MCU-та, като за 1 година вече при него научих повече отколкото за 4 години учене в университета и 1 година занимаване вкъщи. Към момента продължавам да работя в Олимекс. Благодаря на всички отзовали се, съжалявам, че не съм отговорил на някои, но учене/работа/личен живот и не ми остана време много много за проекти и допълнително учене. Това е хубавото на работата в Олимекс, спрямо Стамболийски, че преди в Стамболийски като се прибера от работа, не ми оставаше време да разучавам микроконтролери и да се развивам в тази област, трябваше да мисля и да се занимавам в промишлените прибори и контролери, а сега като се прибера от работа забравям за микроконтролерите и електрониката (освен, ако не ми дойде някаква идея), защото цял ден с тях се занимавам.
|
| Сря Юни 06, 2018 6:44 pm |
|
|