Отговори на тема  [ 73 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Вакумни опаковки 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Вакумни опаковки
Cekins написа:
За правене на класьори е по-евтино да се купи от китайците в сравнение с тези пакети. Готови листи са $7-8 за 30 листа с по 12 секции. Готов класьор $10-12 с 20 листа пак по 12 секции. Сериозно се замислям да си заръчам 60 листа. Опитах се да си ги правя от едни найлони купувани от кауфланд - някъв вид джоб се води, ама по плътен и се продават на пакети по 10 бр. - уж става, обаче много лесно се разпиляват лентите.

Нищо не се е разпиляло при мен до сега. Ако искаш довечера ще снимам. Не помня с по колко секции на лист ги правих, но един класьор за офис документе с твърди корици и механизъм за откопчаване ми побра всичките E24 резистори 0805 и 1206 (всичките от 0.1 ома до 10 мегаома, със съвсем малко липси в двата края) + няколко страници за често използвани транзистори, диоди и прочие.

Когато търсих, по-достъпно и евтино решение не намерих. 100 плика са много - сигурно половината ми стоят - все не сколасвам да си класирам и кондензаторите. :) Тогава в България не намерих. В Комет също нямаше.

Чет Юли 23, 2015 4:41 pm
Профил ICQ
Аватар

снимай ги моля, че и аз съм заинтересован. търсих в ебея джобове с колони (А4 разделено на колони от по 1см например, но не намерих нищо. Има цели класьори от 30 до 300Евро за различни/с различни компоненти, но засега не съм се решил.

Нед Юли 26, 2015 11:37 am
Профил

Моля:
Прикачени файлове:
klasior.jpg
klasior.jpg [ 305.38 KiB | Прегледано 2320 пъти ]

В случая всеки "лист" е с 12 джобчета, но можеш да си ги направиш както ти е кеф.

Там, където са дупките за захвашане са 8 слоя. Просто е направено "джобче" по дължина, в което е вкарана лентичка от същия материал преди да се пробиват дупките. Нямам нито едно скъсано до сега.

Всяка лентичка е от по 100 броя 0805 на снимката. В някои джобчета има до 4 лентички - побират се безгрижно.

Нед Юли 26, 2015 12:16 pm
Профил ICQ
Аватар

е добре изглежда, тези джобове готови се продават така, не си правил някакви модификации?

Нед Юли 26, 2015 12:40 pm
Профил
Аватар

Я дайте някой линк !
От някой много марков производител и търговец ( ebay примерно ).

Нед Юли 26, 2015 12:42 pm
Профил ICQ

Grubi написа:
е добре изглежда, тези джобове готови се продават така, не си правил някакви модификации?

Пликовете са цели. Аз си правя джобчетата с термопреса. Струваше нещо като 30-40лв. Това е пресата, с която такива пликове се запечатват.

Нед Юли 26, 2015 12:44 pm
Профил ICQ
Аватар

да, затова питах - защото при "фирмените" търговци не мога да намеря готови такива.
може би ще е добре да си взема преса или да стана добър с ютията, всъщност такива шевове трябва да стават най-добре с ултрзвук, но там е друга история.

Хм, аз верно спя. Празни:
http://www.ebay.com/itm/SMD-SMT-Resisto ... 4195edea87

и вече заредени, трябва само да се внимава за размерите.
http://www.ebay.com/itm/2-sets-lot-0603 ... 2ee3f4ba93

Нед Юли 26, 2015 1:04 pm
Профил
Аватар

Имаше друга тема за подобни класьори за SMD чаркалък...
Та, в нея бях писал за тия които аз закупих навремето от ибей. Джобовете са направени от материя която "попива" мастилото от надписа на лентите с компоненти. След неколкократно вадена, слагане и престой, надписът започва да става нечетлив.
Джобовете на Спарки са от друг материал и не би трябвало да имат подобен проблем. Друг е въпросът за чий са им на резисторите антистатични джобове? Че и на останалите компоненти? Когато са в оригиналната лента, компонентите са в подходяща за тях опакова...

Нед Юли 26, 2015 1:13 pm
Профил

Не става с ютията. Трябва си преса.

Нед Юли 26, 2015 1:20 pm
Профил ICQ

itso.t написа:
Друг е въпросът за чий са им на резисторите антистатични джобове? Че и на останалите компоненти? Когато са в оригиналната лента, компонентите са в подходяща за тях опакова...

Докато ги вадя от оригиналната опаковка обикновено класьора ми е на коленете, и вадя това, слагам онова, докато наслагам всичко върху платката. Не искам никаква статика по папката, ако ще и метални болтова да са в джобчетата. :)

Откак се човъркам с жици нямам скапан от статика елемент по време на монтаж. Ще ми се така да си остане.

...а и е доста здраво. Много по-здраво от еквивалентния му полиетилен например.

Нед Юли 26, 2015 1:23 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Вземайте смело вакумачки за храна - пластмасата си е пластмаса , независимо от страховитите търговки наименования. Като напъне реотана , фолиото къде ще ходи? Помислите, дали запечатването на храна е по-безотговорно от запечатването на силиций?
И това ,че в пликчето остава вакуум е сииилно преувеличено. Просто се изтегля излишния въздух ,за да се заема по-малко място и да няма "балончета".

Нед Юли 26, 2015 1:52 pm
Профил
Аватар

Относно класьорите за SMD, мога да ви дам линка във Фарнел, ама цената е отказваща :)

Пон Юли 27, 2015 10:09 am
Профил ICQ

Цецо написа:
Относно класьорите за SMD, мога да ви дам линка във Фарнел, ама цената е отказваща :)

Ние тоя линк го знаеме. :) Аз точно по тоя повод си правих класьора по тоя начин. По него време алтернатива за смислени пари нямаше. Китайците не продаваха празни или бяха скъпи, пълните бяха с безсмислени части (резистори 5% например) и пак прекалено скъпи, за да изхвърлиш чарколяка от тях. То и тема бях пуснал някъде....

Сега щом има празни китайски на смислена цена - естествено че са решение.

Пон Юли 27, 2015 10:37 am
Профил ICQ
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Аз си направих сам такова класьорче...
Взех http://bg.farnell.com/stig-ravn/v11-60/ ... /dp/109295 такава кутия от Фарнел, само не знам защо сега цената е такава аз я взех за около 20Евро... и изглежда 1:1 и по PDF и т.н. после поръчах от всички 1%-тови позиции дето намерих и си я напълних сам с по 200 броя в отделение. Като не са на лента изглеждат много компактно :)

Edit: Изглежда като http://www.farnell.com/datasheets/31323.pdf (V 11-1) Ако на някой му е интересно може да я снимам... лошото е че сега не я намирам на подобна цена...

Последна промяна HIFI на Пон Юли 27, 2015 11:09 am, променена общо 1 път

Пон Юли 27, 2015 11:02 am
Профил ICQ
Аватар

И кутийките не са лоши, ама дайте го и тоя линк от Фарнел, ясно че са мнооого скъпи, ама да ги видим...

Пон Юли 27, 2015 11:08 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 73 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща