Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Много ми е любопитно да питат автора на статията, какво мисли по въпроса за кацането на Луната :)

Не може да му се отрече, че е опитен манипулатор.

Вто Юли 28, 2015 3:39 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
Много ми е любопитно да питат автора на статията, какво мисли по въпроса за кацането на Луната :)

Интересно ТИ какво мислиш по тоя въпрос? ;)

Вто Юли 28, 2015 4:05 pm
Профил
Аватар

Koleto написа:
xyz написа:
Едно от нещата, които нацистите правят за музиката е да променят мегахерците на звука Ла (по този тон се настройват всичко останали ноти).
Тонът Ла за който иде реч има само 440Хз.... Може би под "мегахерците" си имал предвид честотата? :wink:

Конспирацията твърду, че честотата му е вдигната с 0.6 %. На знам това доколко е критично. Не знам и дали въобще е вярно. Ако искаш да провериш ефекта, вземи някой грамофон, дръпни му оборотите с 0.6 % надолу и пусни плоча. Ако разликата те потресе, значи ти чуваш дори посоката на кабелите.

Вто Юли 28, 2015 4:40 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

bateAz написа:
Koleto написа:
xyz написа:
Едно от нещата, които нацистите правят за музиката е да променят мегахерците на звука Ла (по този тон се настройват всичко останали ноти).
Тонът Ла за който иде реч има само 440Хз.... Може би под "мегахерците" си имал предвид честотата? :wink:

Конспирацията твърду, че честотата му е вдигната с 0.6 %. На знам това доколко е критично. Не знам и дали въобще е вярно. Ако искаш да провериш ефекта, вземи някой грамофон, дръпни му оборотите с 0.6 % надолу и пусни плоча. Ако разликата те потресе, значи ти чуваш дори посоката на кабелите.

http://members.aon.at/fnistl/page3.html навсякъде е различно !

Вто Юли 28, 2015 5:25 pm
Профил ICQ
Аватар

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Цецо написа:

Интересно ТИ какво мислиш по тоя въпрос? ;)

Па ние сме го дискутирали това, мойто мнение го знаете. :) Приравнявам като степен на достоверност "Елвис е жив, отвлечен от извънземни" с "Американците са изфабрикували мисиите до луната".

Вто Юли 28, 2015 6:51 pm
Профил ICQ
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Цецо написа:
...................
Па ние сме го дискутирали това, мойто мнение го знаете. :) Приравнявам като степен на достоверност "Елвис е жив, отвлечен от извънземни" с "Американците са изфабрикували мисиите до луната".

Дали пък американците на са го закарали Елвис на луната :?:
Че им надул ушите с пеене :)

Вто Юли 28, 2015 7:18 pm
Профил

bateAz написа:
Конспирацията твърду, че честотата му е вдигната с 0.6 %. На знам това доколко е критично. Не знам и дали въобще е вярно.
Ами... 0.6% от 440Хз надолу правят 437.4Хз... Незная това като самостоятелен тон дали ще се чува не съм си правил тоз експеримент, но повярвай ми ако е на инструмент (примерно на китара и разстройш първа струна с толкова) със сигурност ще се чува...

Вто Юли 28, 2015 7:27 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл

Може би намерих откъде съм го чел (може да е на друго място, но пишеше почти същото):
http://blog.stella-art.com/2014/04/%D0% ... %81%D1%82/
И не е 0,6%, а си е цели 8 херца надолу.
Цитат:
Истината е, че от 1939 година слушаме музика на друга честота. Може би си направихте асоциация веднага, че това е времето на Втората световна война. Промяната прави един от най-приближените хора на Хитлер – Йозеф Гьобелс – министър на пропагандата на Германия. Той издава генерален указ, който задължава настройките на тона Ла да стават на честота 44о Hz. Прави го, защото изследвания установяват, че това има психическо въздействие върху хората. Поражда у тях чувство на безпокойство и страх, кара ги да мислят различно, създава дисхармония. След края на войната много музиканти искат връщането на стария стандарт. През 1953 г. Международната организация по стандартизация изненадващо одобрява отново стандарта 440 Hz и му дава международен сертификат(ISO), въпреки многобройните застъпници за връщане на стария. Парижката консерватория инициира референдум, който подписват 23 000 френски музиканти, в подкрепа на стандарта 432 Hz. Въпреки всичко и незнайно по какви причини, и чие настояване, 440 Hz става световен стандарт. Института „Шилер“ и до днес е основен застъпник за връщането на хармоничната настройка в музиката, която според измерванията носи хармония на човека с природата.

Така че навсякъде е различно, но ISO казва 440 Hz и очевидно повечето оркестри следват точно тази честота.

По отношение на Елвис ;) :
viewtopic.php?f=6&t=12783&start=105

Вто Юли 28, 2015 7:53 pm
Профил
Аватар

http://www.darikfinance.bg/novini/11677 ... D%E0%F2%E0

Сря Юли 29, 2015 10:18 am
Профил ICQ

Цецо написа:
http://www.darikfinance.bg/novini/116777/%C2%E0%F0%F3%F4%E0%EA%E8%F1+%E7%E0+%EC%E0%EB%EA%EE+%E4%E0+%F3%ED%E8%F9%EE%E6%E8+%C3%FA%F0%F6%E8%FF+%E8+%E5%E2%F0%EE%E7%EE%ED%E0%F2%E0

Много интересно е тези две неща да бъдат сравнени. Две държави в пълен фалит, като предводителя в едната анулира валутата и предизвиква бурно икономическо развитие на страната, а в другата статия. В другата статия се твърди, че ще се получи нещо точно на обратното и се "обяснява" защо.

Естествено има и съществени разлики. Германците със своята народо-психология са навити да работят, за да се измъкнат от мизерията. При идването на Хитлер митинги и стачки са забраняват, което също е нещо, което явно не допада на германците.
Напротив, гърците не ги виждам как ще се хванат да работят. Те само ще излязат да протестират и да продължат да чакат на готово. При тях наистина подобно излизане от еврозоната би било самоубийство.

Между другото Евросъюза защо не пусне пробно гърците да се върнат на драхмата (примерно за една година)? Ей така, за да разбере народа колко струват без Европа. Дори евросъюза може да им предложи за тази тестова година да не им се начисляват лихви на външния дълг. То ситуацията ако не я усетят всички хора физически - няма да почнат да мислят трезво. А в подобна ситуация ще видим дали гърците са германци, или са си типични гърци...

Сря Юли 29, 2015 12:16 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:

+100

Цитат:
Дори самите създатели на колата остават учудени от това, колко добре се
справя малкият бръмбар.

"Малкият бръмбар" наистина е създаден по заповед на Хитлер към Фердинанд Порше, но резултатът в никакъв случай
не е изненада за "създателите".
Цитат:
За да се убият 6 милиона евреи в газови камери, ще са нужни 68 години.

Интересно... по мои сметки се падат 10 човека на час. Може и да е вярно, но трябва
да ги душат ръчно един по един.

Сря Юли 29, 2015 2:32 pm
Профил

Между другото Евросъюза защо не пусне пробно гърците да се върнат на драхмата (примерно за една година)?
Това са много кинти хвърлени на вятъра, както и безсмисленият референдум с Охи.
Единственият начин е да затягат колана, данъците да се събират и да бачкат здраво.
Няма как да стане все едно да кажем на нашите политици че кражбата е лошо нещо.

Сря Юли 29, 2015 2:33 pm
Профил
Аватар

http://electronics-bulgaria.com/article ... e-realnost

и съоветната оригинална новина (преди 10 дни)

http://news.berkeley.edu/2015/07/20/3d- ... smart-cap/

Сря Юли 29, 2015 2:43 pm
Профил
Аватар

Като почнат да правят електроника дето може и да се яде, тогава да се хвалят :D

Сря Юли 29, 2015 4:11 pm
Профил

И преди мислех че трябва да се оставят на вода и корени но вече съм повече от сигурен а съм в гръчко едва от 3 дни... Дори и това им е малко, робия си трябва ама истинска и много бой и пак няма гаранция....

Сря Юли 29, 2015 4:15 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287 ... 1194  Следваща