|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Чет Окт 01, 2026 10:55 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
sparkybg
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Не знам далу ми е тук мястото, ама: http://www.bbc.com/news/technology-33675734Че и били в производство вече. Ти да видиш.
|
| Сря Юли 29, 2015 4:41 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Поговорка от преди 24 века The enemy of my enemy is my friend https://en.wikipedia.org/wiki/The_enemy ... _my_friendНовините от днес Нова масирана атака на турската армия срещу ПКК http://dnes.dir.bg/news/turtzia-jihad-s ... 67421?nt=4Нато, щатите, турция и ирак 24 часа в денонощието бомбят ИД и нищо, даже май ИД се разраства. Всъщност май само кюрдите и Сирия губят жива сила. Ако не бях с промит мозък бих казал, че това цялото шоу го дирижират отгоре да могат да се поизтрепят малко там излишните араби и турците да се разправят с кюрдите.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Юли 31, 2015 6:12 pm |
|
 |
|
timt
|
ИД е изкуствено създадено оправдание, първо не беше Ислямска Държава а Ислямски Джихад. По скоро е извинение да гепат малко пустиня. Далеч съм от мисълта че не могат да се справят за 2 дена. Много ми е странно Турция защо са против Исляма (което е логично) и съответно Ислямска Държава? По принцип следа новините но ми е толкова мътно изобщо с тази ИД, искания, терористични актове, отвличания, миграции на местното население. Всичко е някакъв фарс както и приютяването им когато минат границата а те дефакто идват от Турция а ние сме граница на ЕС.
|
| Съб Авг 01, 2015 12:48 am |
|
 |
|
After_Dark
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 8:42 am Мнения: 351 Местоположение: Бургас
|
ИД е измислица на жидовете!? Геополитиката е кофти нещо... 
_________________Химик-галфон съм аз. 
|
| Нед Авг 02, 2015 12:22 am |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1512 Местоположение: София
|
Замитаме дупката в сигурността под килима и пазим репутацията  :  |  |  |  | Цитат: > VW Has Spent Two Years Trying to Hide a Big Security FlawThousands of cars from a host of manufacturers have spent years at risk of electronic car-hacking, according to expert research that Volkswagen has spent two years trying to suppress in the courts. “Keyless” car theft, which sees hackers target vulnerabilities in electronic locks and immobilizers, now accounts for 42 percent of stolen vehicles in London. BMWs and Range Rovers are particularly at-risk, police say, and can be in the hands of a technically minded criminal within 60 seconds. Security researchers have now discovered a similar vulnerability in keyless vehicles made by several carmakers. The weakness – which affects the Radio-Frequency Identification (RFID) transponder chip used in immobilizers – was discovered in 2012, but carmakers sued the researchers to prevent them from publishing their findings. |  |  |  |  |
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Съб Авг 15, 2015 10:24 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12899 Местоположение: София
|
Може и да съжаляват, може и да не. Автомобилът е откраднат. Какво според теб е следващото логично действие, след като си оправите сметките със застрахователя? Правилно, позна, да си купиш велосипед.  Хм, или пък не е това? 
|
| Съб Авг 15, 2015 12:01 pm |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
Застрахователите в УК не са като в БГ. Могат да откажат да платят ако се разсмърди че някой се е осрал по веригата, като например е скрита информация за проблем със сигурността. Имаше инфо че новите коли от определена марка отказвали да ги застраховат поради тази причина.
|
| Съб Авг 15, 2015 2:46 pm |
|
 |
|
Private
|
Де а знам, пробита откъм сигурност система не стои готино на ничия репутация. 
|
| Съб Авг 15, 2015 3:11 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Вероятно е както си обяснил, но също така, вероятно има и нюанси. Някак нелогично ми звучи, като мотив за отказ да се използват факти, станали известни след датата на сключване на застраховката или такива за които клиентът е нямало как да бъде информиран. Да не говорим, че има и клиенти блондинки, за които подобна информация не би имала никаква стойност. Секюрити? Ааа, в уидъл го били пуснали... Разбира се, това не е и повод застрахователите да подвият опашка и да не се пробват. Ако мине... Винаги съм си мислел, че системите се делят на 10 вида: на едните са открити "дупки в сигурността", а на другите още на са... 
|
| Нед Авг 16, 2015 12:20 am |
|
 |
|
jig.tak
|
на острова новите коли са масово под наем, най често за 3г и после я сменяш с новият модел. Можеш да доплатиш и да си я купиш ако искаш. Т.е колата не е твоя собственост и застраховката против кражба компенсира дилъра/производителя. Ако някой укрива информация която има касателство за застраховка (производителя например), това тук се води криминално престъпление. В БГ най вероятно ще мине номера и застрахователите ще платят, но в УК ако стане ясно че е имало пропуски и умишлено не е направено нищо най вероятно няма да има компенсация или поне не такава както при други нормални условия. В момента когато стане ясно че дадена кола може да бъде открадната лесно нищо чудно да получиш обаждане и да ти кажат че застраховката ти я прекратяват на момента или ти вдигат премията колкото преценят, пък ти после се оплаквай на арменският поп. Форсмажорни обстоятелства или там както им казват. Дето се вика ако искаш се застраховаш, ако не искаш никой не те кара насила.
|
| Нед Авг 16, 2015 1:28 am |
|
 |
|
itso.t
|
Вече започвам да имам съмнения в думите ти. Застрахователната полица е договор между двете страни, и може да бъде прекратена в описаните в нея и общите условия случаи. При подобен проблем със сигурността, застрахователят може да информира клиента за проблема. Може да постави условие, автомобилът да посети официален сервиз за ъпдейт на каквото е необходимо, да бъде поставена допълнителна аларма и/или имобилайзер. Може да постави срок за изпълнение за гореописаните дейности. За следващата година може да завиши вноските по застраховката на група автомобили. Но се съмнявам, че може да прекрати застраховката защото автомобилът бил BMW, да кажем. Или поне се съмнявам че ще може да си го позволи. Финансово...
|
| Нед Авг 16, 2015 2:33 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Точно колите под наем (както той му вика), ако хванат къра, загубата е изцяло за собственика, т.е. за фирмата лизингодател. Крайния клиент му е през оная работа, той просто си взима друга кола. Лизингодателя и застрахователя как ще се оправят си е техен проблем.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Авг 16, 2015 3:21 pm |
|
 |
|
jig.tak
|
Точно това имах предвид Цецо замо че не съм добър в описанията като теб. Дилъра/производителя ще го отнесе и след като те имат донякъде пръст като крият информация става сложно. Застрахователя може да изиска допълнителни аларми, тракери и тем подобни но си е напълно в правото да ти спре застраховката. Разбира се има някакво предизвестие но обикновено не е много, В момента на сключване на договора премията се определя от фактори като кой сключва застраховката, на колко години е, модел на колата , екстри, къде се държи през нощта, къде се кара предимно, допълнителни устройста за сигурност, колко често крадат точно този моде и още десетки такива. Ако нещо се промени това значи че премията не отговаря на риска и трябва да се предприеме нещо по въпроса. Например на мен са ми връщали пари за това че се преместих в по спокоен район. На един познат му спряха застраховката на момента защото имаха съмнения че е дал неверни данни но не можеха да го докажат. Пак ще повторя че застраховката не е задълнителна и ако не ти харесва никой не те кара да се застраховаш.
|
| Нед Авг 16, 2015 4:25 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Това дето го казваш може да е така, но когато става въпрос за шофьора. Не вярвам да има застраховател, който ще откаже да застрахова колите на Фолксваген груп, които са третия или втория по големина производител. Това означава застрахователя автоматично да си отреже огромна част от пазара. Най-много да корегират леко цените на часта от застраховката, която е за кражба - която пък от своя страна е почти мижав процент от цената на цялата полица. Сега си погледнах моята полица за двете коли - общата цена за 6 месеца е $878. От тая цена часта, която е за кражба и щети от природни бедствия е $13 за първата кола и $24 за втората кола. Втората кола е почти два пъти по-скъпа от първата та е нормално, но пък тя даже няма нито фабрична, нито афтърмаркет аларма. За сметка на това пък е свързана постоянно с интернет и могат да я гледат къде е както и да и блокират двигателя дистационно ако кажа примерно, че са я откраднали. Първата има фабрична аларма, имобилайзери и там каквото се сетите и отстъпката за това, че ги има тия джаджи, дето уж ще предотвратят кражба е $1.94, т.е. "цели" няма и два долара. Сметнете си сега сами колко им важно на застрахователите колко сигурна е алармената система на колата. Целия номер е в управлението и калкулирането на риска - има едни хора, дето им викат accrual accountants и заплатите им са в диапазона $150к на година и които калкулират за застрахователя всевъзможните рискове от различни събития. Ако са преценили, че 0.001% от колите биват открадвани съответно и цените на зстраховката против кражба са нищожни и един такъв глич в сигурността е едно голямо нищо. Производителите може би повече се тревожат как това ще се отрази психологично на клиентите и от там на продажбите, от колкото как ще реагират застрахователите. За 10 г. тук никога не съм чул на някой да му откраднат колата. Не казвам, че не крадат коли, даже напротив - крадат си ги но процента е пренебрежим. За сметка на това часта от цената, която покрива лиабилитито (еквивалента на гражданската отговорност в БГ) е около 80%. Основно заради 19 годишния ми син, който явно е най-големия риск за застрахователя  .
|
| Нед Авг 16, 2015 7:31 pm |
|
 |
|
Private
|
Може би защото не сте на един континент с бедните Източни братя, а и краденето, качването на кораб и возенето 10к+ километра не е на сметка. 
|
| Нед Авг 16, 2015 7:52 pm |
|
|