|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:48 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Altium Designer...
Вчера ми се обади една от Алтиум да ми разяснява как сегашните версии на не били съвместими с Уиндоус 10 и Алтиум 16, дето щял да излезне през октомври щял да бъде съвместим. Та внимавайте преди да се ъпгрейдвате до Уиндоус 10  .
|
| Съб Юли 18, 2015 4:59 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Тони - може ли едно упътване - стъпка по стъпка инсталване на Protel 99SE на Вин 7. Моя е 64 про версия. няколко пъти опитвам и съм сигурен че аз нещо бъркам амавсе няма време да си дебъгвам къде се омазвам. Аз държа едно дърто пЦ с ХП само зади тоя протел ама кат немога да го подкарам на 7 ....
|
| Вто Юли 21, 2015 4:33 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ами пусни си виртуална с ХР въру седмицата и на нея качи протела.
каква е логиката да търкаляте продукт от миналия век?
|
| Вто Юли 21, 2015 11:44 am |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Добре де, що го крепите тоя Protel99? Някакви специални фичъри ли има?
|
| Вто Юли 21, 2015 11:54 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Не просто следват максимата - щом нещо върши работата не го барай.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юли 21, 2015 12:26 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Е да де, ама очевидно вече не върши - не върви под WIN7. То и аз съм го ползвал някога, ама не виждам смисъл към момента, освен да имат някакъв лиценз, който не искат да обновяват, или пък да е станал free, пък да не знам...
|
| Вто Юли 21, 2015 12:37 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Нищо не бъркаш  , просто Protel 99 SE не тръгва на 64-битов Win7. Или ако тръгне е почти неизползваем - не можеш да задаваш какви библиотеки да ти зарежда. Ако пък тези по подразбиране ги премахнеш от списъка, не можеш да ги добавиш отново. Въобще куца работа. Всъщност, на мен опита ми е от Protel 99 SE с Win8, но като се чоплих преди година доста хора ми казаха, че е същото и под Win7. Имам един такъв въпрос, Altium Project/Project Options/Error Reporting/Violations associated with Components - Extra pin found in component display modeСтотици компоненти съм направил в Protel/Altium и не съм имал проблем с това съобщение, сега от известно време на всеки новонаправен компонент в SchEditor при Project/ Compile Document започва да ги плюе за всеки един пин. Проверявам абсолютно всичко, ми нямам extra pin, нито в Sch, нито в PCB. В крайна сметка го забраних това съобщение, но все пак ми стана интересно дали на някого другиго се е случвало.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Юли 21, 2015 7:28 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
hidden pin? (просто предположение, че при мен се е случвало)
Последна промяна Desert Leo на Вто Юли 21, 2015 8:00 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Юли 21, 2015 7:55 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Може да е било бъг на билда, който си ползвал към дадения момент. Случвало ми се е няколко пъти, макар и не с точно това.
|
| Вто Юли 21, 2015 7:59 pm |
|
 |
|
¶
|
Ми не е това, един компонент го направих с вградeния IPC Wizard, същата работа  Всъщност ако корпуса е 28 пинов ми дава, че всеки пин е екстра... Билда е много дърт, 10.972.23595. То преди една година се скапваше на всеки половин час, обаче не знам какво му стана сега се закрепи и се крашва най-много веднъж на ден.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Юли 21, 2015 8:36 pm |
|
 |
|
¶
|
Случайно го намерих защо така става  В SchEditor Tools/Mode имам по 2 Alternate Mode, които въобще не съм дефинирал, дори IPC Wizarda е добавил 2 без да ме пита. Там има някакъв стране pin out и затова дава, че има extra pin. Егатий тъпата работа.
|
| Вто Юли 21, 2015 8:54 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
За другите колеги не знам но при мене това ми е паинтбруш за ПЦБ. Когато ми трябва за скова платка много бързо и платката съдържа няколко компонента дето за пръв път са ми пред очите -това не пита нищо ами просто го чертае и после имам гербер фаилове.Аз даже ползвам още по дърто- пра -пра дядото на Алтиума -води се Protel Advanced PCB Version 2.8 -това е маи първото протелско чудо за видоус ама това генерира дъртите гербер фаилове и се отказах от него.
|
| Сря Юли 22, 2015 6:00 pm |
|
 |
|
¶
|
Ми ако го използваш за такива работи със същия успех можеш да преминеш на Eagle, хем го имаш безплатно и при това на 3 различни платформи 
|
| Сря Юли 22, 2015 6:04 pm |
|
 |
|
HSB
|
Дефкта е че прадядо протел съм го понаучил още от времто когато даже беше под дос -тогава това се учеше в университета -наще бяха копирали и кирилизирали някакъв протел и от там тръгна... Когато бях в немско -там Eagle го учат в училище -ами опитахда го ползвам се но нещо не стана...нали знаеш някакси като на човек не му пасва ... но може би наистина ще трябва да се понапъна и да мина на него макар че си спомням че не беше толкова елемнтарно като прадядо протел.
|
| Сря Юли 22, 2015 6:15 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ъпдейт: току що си ъпгрейднах основната машина до Прозорци 10. Естествено първата ми работа беше да проверя дали алтиума е наред, и мога да потвърдя - работи си идеално. Версията 15 поне със сигурност.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Юли 29, 2015 10:56 pm |
|
|