|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:19 am
Съвет: къде е хубаво по морето през 2015?
| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Съвет: къде е хубаво по морето през 2015?
Събирам информация от ходили тази година, като за новобранец като мен, който за последно е бил там още през 20-ти век, къде е би било подходящо да се отиде за семейна почивка с деца за няколко дни. Търся място без много хора, с добро обслужване и прилична инфраструктура. Парите не са фактор. Къде бихте ми препоръчали?
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Авг 04, 2015 2:18 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Съвет: къде е хубаво по морето през 2015?
Парите хубаво не са фактор ама добре е да кажеш какво друго е фактор, разстояние, начин на пътуване .... не ходи в Гърция, тъкмо се върнах от там, пълна отврат, по гадно е от последният път като ходих ...
|
| Вто Авг 04, 2015 2:24 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Разстоянието не е голям фактор също (с кола съм). В Гърция нямам дори и планове да ходя това лято  Най-големия фактор за мен е малкото хора. Мразя тълпите.
|
| Вто Авг 04, 2015 2:53 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Тони, я сподели повече, че съм се запътил към Тасос след 2 седмици... 
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Вто Авг 04, 2015 3:55 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Като ти гледам изискванията, трудна работа. Някъде по на север от Каварна мисля, че ти единствения вариант. Всичко друго е фул с пияни келеши в тая част от сезона. Относно Гърция, аз съм точно на обратното мнение на Тони. Екстра си е Гърция, просто не трябва да се вреш в близката масовка (Халкидики и околията), че много българи има  Всичко след 700-тния километър от София и на поне 200км от Атина е ОК 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Авг 04, 2015 4:00 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами бяхме една седмица на Корфу, казаха че било красиво .. ами красиво е ама .... до там. Но ти явно говориш за БГ, та всичко интересно което ми хрумва отпада. Аз в БГ ходя на Созопол може да е изтъркано ама има по малко пияни келещи от тия за които говори Цецо. Не знам, може и да сме с много претенции, не знам, но досега нито едно посещение в Гърция не съм останал доволен, и ако тоя път просто наехме някакво къще другите пъти все сме се ръсили за скъпи комплекси, все тая на светлинни години са от Турция, все едно да сравняваш дворчето на Симеон с Версай или Хофбург
|
| Вто Авг 04, 2015 4:15 pm |
|
 |
|
as9993
Ранг: Минаващ
|
Мога да препоръчам Синеморец. Когато ходих (вярно, че беше преди 2-3 години и беше късно лято), но ми направи добро впечатление. Нямаше шумни тълпи пиян, както е например в Слънчев Бряг, приятно градче, много широка плажна ивица, красиви места за посещаване и като цяло малко хора. Близо е Силистар и турската граница. Според мен за семейно прекарване и ако не си тръгнал да се напиваш безпаметно по дискотеките е супер. Последно когато съм ходил на Черноморец преди 7-8 години беше също доста спокойно и приятно място без да е прекалено пренаселено, но сега не мога да кажа как е.
|
| Вто Авг 04, 2015 5:08 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Турция е готина за ол инклузив - т.е от плажа на масата, от масата на плажа. Гърция има перфектни места, просто не трябва да се завирате на най-комерсиалните. Турция сигурно също има готини места извън комерсиалните, ама там току виж те погнали ислямистите  А ти Тони имаш малко по-други критерии, изпътувал си доста повече от средностатистическия инженер търсещ къде да почива  Казват, че в Албания било много яко в момента, ама аз там с жена и дете не бих отишъл.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Авг 04, 2015 5:09 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Абе аз и миналата година и по-миналата бях на Тасос... Миналата за малко да ни отнесе потопа ама късмет, че бяхме на високо иначе в Лименария вадеха коли от морето.. Имаше и български... Не съм бил недоволен до сега от нещо... Та ще споделя после как е било... Жената избра някаква къща на източното крайбрежие на острова тоз път па да видим.
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Вто Авг 04, 2015 5:19 pm |
|
 |
|
ToHu
|
За Албания не знам, последно съм бил хммм 2012 май, не усетих някакъв напредък спрямо предното ми ходене а то беше 2009, нямам намерение скоро да ходя, но аз съм ходил не на почивка де, сега ми беше на отсрещния бряг, сигурно 30 мин, но ... албанска му рбаота.
За Турция не съм съгласен, ходил съм и никога all inclusive, май единия път в еидния хотел беше така но така или иначе от тоя all inclusive нищо не разбирам. За местата за ходене аз предпочитам Анталия като море и обстановка, но иначе и Кушадасъ не е лошо. Хубавото на Турция освен в качествената храна и доброто обслужване е и в многото неща за гледане и правене, в Гърция нищо няма, ако иска човек да види древна Гърция правилното място е Турция. Верно че винаги сме били с кола, аз не обичам самолети на такива дистанции, и винаги сме пътували напред назад и повече от 5-6 дни на едно място не сме стояли. От тези близките за мен Турция е фаворит. Иначе има много хубави, Кения около Мобаса има страхотни курорти, ама е далеч а в момент май е и опасно. По Европа не знам защо не ме влекът, последните няколко години все там ходя ммм тц .... френска ревиера, испанска ... абе .... тц ... то аз на море по чужбина много не съм ходил, като цяло не си падам по морето и ходим основно заради децата.
За Синеморец, преди да се роди малкото, значи 2007, 2008 съм водил голямата щерка там и беше хубаво, но при последното ходене нещо ми се видя пренаселено вече, много хотели се бяха появили, сега нямам представа как е.
|
| Вто Авг 04, 2015 5:23 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Н'бабане, като разбереш нещо свиркай, че аз сега съм на Флорида и ми е супер тук, ама догодина се очертава 3 седмици в Бг и една седмица сигурно ще ме накарат да ходим на нашето море там, а и ние последно сме били там 2004 г та си нямам идея какво се е случило след това  .
|
| Вто Авг 04, 2015 5:28 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ти в тая флорида да внимаш че много крокита и четерикраките не са най-опасни  , аз пролетта бях в Сан Диего за една седмица, освен че ми изгоря главата друго не стана  Водата студена, бирата топла ... то и при теб сигурно е така ако изключим водата и по-големия брой латино. Не си ли мислил за Куба, вече няма ограничения, на един х^й е, че и един няма ако ти е по-големчък. Аз отдавна се каня за натам ама все няма време.
|
| Вто Авг 04, 2015 5:33 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз в Куба и с ограниченията пак можех да ходя заради двата паспорта, ама тук си ми е перфектно - водата 30Ц, плажове огромни и празни, хотела ми е на пясъка и на обяд зарязвам всико на плажа, докато обядваме и никой нищо не пипа, всички говорят английски и приемат долари и си е супер евтиния. Какво повече да иска човек  . Аз като ходя на почивка и искам абсолютен релакс и не ме интерисуват никакви забележителности и атракции. Стоя от 8 сутринта до 6 вечерта на плажа под чадъра и само се наливам със студена коронка - като изкарам така 10 дена и после съм като нов  . За мен това е почивка  . Айде на здраве с поредната коронка 
|
| Вто Авг 04, 2015 6:03 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
+1 за това  Ама не мога да се разбера с жената по тоя въпрос. Трябвало "да има какво да се прави". Женска им работа...
|
| Вто Авг 04, 2015 6:07 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Точно на Тасос съм в момента, нямам забележки, е осезаемо се усеща, че година след година вървят лееко на зле (вече 5-6 години не пропускам лятото да мръдна насам) - т.е. започват да презастрояват на по вървежните места, има наплив от румънци, че даже и турци + вездесъщите българи но все още е ОК - може би защото началото на Август им е топ сезон и цените + 50-те евро ферибот държат Ганьовците на страна - Юни, Септември и Октомври трябва е перфектно за семейна почивка (докато децата не са на училище де).
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Авг 04, 2015 6:10 pm |
|
|