|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:13 am
Съвет: къде е хубаво по морето през 2015?
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Съвет: къде е хубаво по морето през 2015?
преди много години обикаляхме островите на Гърция с мотори. ои-голям кеф май е нямало. бръмчиш с моторетката, виждаш плаж и айде във водата. пригладнее ти - в първата селска таверна. спяхме където замръкнем - квартири имаша навсякъде. понякога даже си намирахме и пералня да си пооперем гащите. като обиколиш острова, айде на кораба за съседния. за кола ти трябва резервация на шлепа 2-3 дена по-рано, но за 4 мотора винаги имаше място.
ама с жена на гърба надали е подходящо, освен ако не яхне собствен кон. единствения недостатък са километрите до Пирея - като слежеш от коня и си с автентичния мирис и походка на закоравял рокер.
|
| Вто Авг 04, 2015 6:23 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами що ходиш с жената 
|
| Вто Авг 04, 2015 6:34 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Моят съвет е да се проучи мястото, защото условията мнооого варират а и се променят всяка година (особено в бг! ). Ако трябва нещо за северното мога да помагам... но при нас определено няма такова нещо като "добро обслужване и прилична инфраструктура"  Ех, разбира се, може да се намерят добри условия за спане, има и не лоши заведения... но няма да е всичко на едно място. Макар че и на юг като ходим, пак е така... Не знам, поне аз не се сещам за хотел с добри условия. Едно време на Албена имаше, но с тоя алл-инклузив развалиха всичко.
|
| Вто Авг 04, 2015 6:40 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
От 7-8 години ходя за седмица на нашето море в Приморско. И тази също - в събота се прибрах. Градчето е малко, но не прекалено като Китен, например. Около северния плаж има доста тихи хотели от тип семеен до "Пламена Палас". Кръчмите и шума са към центъра. Тук: http://www.primorsko.bg/index.php/bg/%D0%9D%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE/46-%D0%9D%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE/1358-camtestможе да се види онлайн. Първата камера показва площадчето пред общината на главната улица. Четвъртата показва началото на северния плаж. Има доста чехи и словаци, както винаги, малко поляци и руснаци. Паследните години все по-лесно е да се намери място в добър ресторант, а същевременно видях и опашка за цаца. По ресторантите сме българи и чехи - другите разчитат на ол-инклузива и не ни се моткат из краката. Ако някой се интересува от още подробности - да пише. Като споменахте гръчко - имам перманентна покана за Волос, някой да даде някакво инфо?
|
| Вто Авг 04, 2015 6:44 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Приморско ми беше последното ходене по Черноморието през далечната '99. Тогава беше много хубаво.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Авг 04, 2015 6:52 pm |
|
 |
|
stefan63
|
И бяхме с 16 г. по-млади ....
|
| Вто Авг 04, 2015 8:08 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Нбабане, децата ясно, ама ти и жена ти как отмаряте? Трябват ли ви гледки, молове и шопове?
Последните 5 г. не съм ходил на Ч.море - само в Гърция, но за тебе не е опция. На Албена има някаквъв хотелкомплекс , "Ралица"- 4 звезди с аквапарк. Предполагам ще те устрои. Жената миналата година го похвали.
|
| Вто Авг 04, 2015 8:19 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ей ще излезе че съм единствения любител на османската империя  Аз като ходя на море найпобичам да работя, ама с децата това е трудна работа. Морето не ме влече особенно, камо ли плажа, хич не обиам да ме пече слънце, като ме напече и глава ме заболява и бирата не помага. Едно време на созопол ходех с гаджето, ама това беше мнооого отдавна, а и то беше доста малко, то си седеше на плажа аз на кръчмичките на сянка, така по се ядва, водка с мента не е зле, лошото е че много бързо върви водката 
|
| Вто Авг 04, 2015 8:32 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Не ми трябват нито гледки, нито молове. Трябват ми качествени ресторанти (не пиянски кръчми, нито пък клубове). За мен почивката е обикновено кулинарен туризъм и много мързелуване.
|
| Вто Авг 04, 2015 8:34 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Аз се каня за Турция, ама като порастнат още малко децата  , да се гледат без нас. На плажа седя само под чадър. Киндълът ми е любимо другарче, вентилирам по книга за ден-два. Нбабане, остана само да разбереш дали "Ралица" е с много хора или не - по твоите критерии. Тука съвети няма. Албена е близо до Кранево и Златните, та кулинарните забавления няма да са ти проблем , има си свои чаромати и предимства. Сигурно и недостатъци. КАкто писах, от 5 г. не съм ходил. та малко с твоите очи избирам.
|
| Вто Авг 04, 2015 8:41 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Какво е това "Ралица", курорт ли? Пробвах да го намеря с Гугъл обаче не можах
|
| Вто Авг 04, 2015 9:00 pm |
|
 |
|
stefan63
|
|
| Вто Авг 04, 2015 9:08 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Бабане, явно не си в час със ситуацията по нашето черноморие, затова внимавай. Ето ти няколко важни моменти: 1. Навсякъде е презастроено, затова места винаги има. Например, ако в Приморско легловата база се запълни на 100%, хората няма да се съберат на плажа, дори застанали прави един до друг. От там жестока конкуренция, която задържа цените, но и заблуждаващи реклами, достигащи до откровени лъжи. 2. Не разчитай на резервация, освен може би в някой супер-дупер хотел (ако има такива), но бъди готов за изненада. 3. Провери хотела къде се намира - google street view. За тази Ралица пишат 900м до плажа, а аз бих заложил на километър и половина, поне. Изглед към морето е лъжа до доказване на противното. 4. Избягвай свързани хотели (гледам Ралица е комплекс от 3 и 4 звездни хотели) - показват снимки на 4-звездната част, резервираш в нея, а накрая се оказва, че те настаняват в 3-звездната част или обратно. В Приморско така играят в перлите (бийч, плаза,...). 5. Избягвай курортните комплекси и големите хотели. Там няма как да имаш спокойствие. 6. Много от хотелите нямат въобще паркинг, а тези които имат се изтарикатиха да искат допълнително заплащане, понякога. 7. Хранене в Бг хотел на черноморието, не е хранене - има достатъчво ресторатчето, които също са в жестока конкуренция за клиенти. 8. ... Поради тези и други подобни причини, както виждаш много хора забравиха, че имаме море. P.S. Това лято има нова мода - ако не ползваш климатик - 10лв. надолу.  То не, че сме ги ползвали много - само от време на време, защото хотелчето е точно до морето и винахи има свеж полъх. Но в самия град е ад...
|
| Сря Авг 05, 2015 9:31 am |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
На Приморско съм всяко лято по 2 пъти в последните 4-5 години. И южния и северния плаж са достатъчни да поберат всички, даже в хотелите да е гъз до гъз. Е, ще ти се наложи да походиш - най-близките до Приморско части от тия плажове наистина се пълнят, но никой не те кара да ходиш точно там. 10 минут повече ходене ти осигуряват по-човешка обстановка. Виж на места като Равда например ще ти се наложи да ставаш рано сутрин, за да си заемеш място на плажа.
|
| Сря Авг 05, 2015 9:53 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
това знам че е ново, уж шведски семеен тип хотел, нищо че са го мислили за Руски. не съм го тествал http://lagunabeachresort.net/bg/http://lagunabeachresort.net/bg/tseni/аз си мислих за съвсем друг комплекс, който е на север, но съм объркал името ето това е http://www.whitelagoon.bg/не е истина колко бетон... нямам думи На Албена бях за три дни тази година, спирам след 18ми пост, ако си спомням правилно, но с мъника не стоим повече от 2 часа. Е той успя да пипне чревен вирус, който след седмица му разказа играта за 3 дни (но водата изглеждаше добре, като се изключат досадните малки щипалки - така че може и да не е оттам) - това беше края на Юни. Иначе ако не ми мине котка път, мисля да намина Септември до БГ или пък Октомври някъде на юг - Гърция, Турция, Тенерифе, тогава цените са нормални и народа още не се е засилил. Н'бабане - имаш удобни полети и цени от твоето място до Канарските, предполагам си пробвал.
Последна промяна Grubi на Сря Авг 05, 2015 10:10 am, променена общо 1 път
|
| Сря Авг 05, 2015 9:58 am |
|
|