Отговори на тема  [ 73 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Вакумни опаковки 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: Вакумни опаковки
itso.t написа:
...но стига толкова изненади за днес...

Прав си - вакуумирането с хладилен компресор винаги крие изненади. :D

Пон Авг 03, 2015 12:52 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

А конкретно, вакуумирането се прави с цел да се изкара всичко отвътре, та като се напълни с нов фреон, той да е ммаксимално чист, или има и други причини.

Аз съвсем истинска вакуум пома имам, така или иначе. За други цели я купувах, ама това са подробности.

Пон Авг 03, 2015 6:26 pm
Профил ICQ
Аватар

С вакуума се изкарва най-вече влагата, чрез кипене при стайна температура. А фреона освен като топлоносител служи и да разнася маслото. Затова фреонов компресор не е добре да работи без фреон!

Пон Авг 03, 2015 7:05 pm
Профил

Абе Фесто имат малки компактни вакум генератори изпозлващи сгъстен въздух, чисто просто .. само да имаш сгъстен въздух под ръка.

Пон Авг 03, 2015 9:02 pm
Профил
Аватар

4040 написа:
С вакуума се изкарва най-вече влагата, чрез кипене при стайна температура. А фреона освен като топлоносител служи и да разнася маслото. Затова фреонов компресор не е добре да работи без фреон!

Философията е интересна наука. :D
А сега да видим, можеш ли да познаеш каква е базата на тия компресори: http://www.jun-air.com/product_overview_quiet_air.aspx
И как подягодите работят без фреон? :D

Вто Авг 04, 2015 12:00 am
Профил
Аватар

itso.t написа:

Някак.
Хайде обясни ни накрая нАучно, как се смазват херметичните фреонови компресори, че съспензът вече ни завладя ? :D

Вто Авг 04, 2015 10:08 pm
Профил

Абе не съм порил много такива, но всичко които съм са били с масло, а по отношение на тия зъболекарските безмаслени .. преди 10-на години масово ги изпозлвахме за рулетките, стотици са вложени но поне до едно врме създаваха доста проблеми и хич не бяха безмаслени, въздуха минаваше през филтрова група и група за конденза и пак оставаше мазен.

Вто Авг 04, 2015 10:47 pm
Профил
Аватар

на тия вакуум генератори май им казват ежектори - видях един правен за операционна и работи със сгъстен въздух, тишина и спокойствие

Вто Авг 04, 2015 11:41 pm
Профил
Аватар

Хайде обясни ни нАучно, как аджеба един компресор от хладилник от 20 години го ползваме да си помпаме гумите на колите и колелетата и никой не се сеща да му сипе масълце... То убуу че трябва да работят с масло, ама като се "модне" да стане де вакуум помпа за един път в годината, де компресор за колата в гаража - за къв чеп му е да има повече масло от това дето е в картера му.

Сря Авг 05, 2015 12:21 am
Профил ICQ
Аватар

Помпите за гуми си работят и без масло, но с тях не може да си вакуумираш климатика. Закачката тръгна от майсторите на климатици с хладилното компресорче, не знам откъде наскачаха зъболекарите,хирурзите и гумите. :D

Вакуумирането на климатика не е ритуал срещу уроки, а си е технологичен процес, при който трябва да се достигнат определени параметри. Който успява с моднато компресорче - Бравос!

Сря Авг 05, 2015 1:48 am
Профил
Аватар

Е тогава ше отида да взема от братовчедка ми помпата дето като я закача за тръбите и ще ги направи на лентички...

Сря Авг 05, 2015 8:14 am
Профил ICQ

4040 написа:
...Вакуумирането на климатика ... си е технологичен процес, при който трябва да се достигнат определени параметри...

С моята кратуна се досещам само за степен на вакуумиране (т.е. '-' налягане ) , я обади кви други хави има? :)
Пък хладилните компресорчета можели над 20 бара да 'духат' ми казаха , чак не ми се вярва...

Сря Авг 05, 2015 8:22 am
Профил ICQ
Аватар

Повече от 10 не съм успявал да направя без да си взривя гумата на колелото :)

Сря Авг 05, 2015 8:28 am
Профил ICQ
Аватар

4040 написа:
itso.t написа:

Някак.
Хайде обясни ни накрая нАучно, как се смазват херметичните фреонови компресори, че съспензът вече ни завладя ? :D

Обяснявам научно - отваряш и разглеждаш конструкцията. Ако ти светне лампата как се смазват, добре. Ако ли не, пак е добре. Има голяма вероятност, преобладаващата част от населението да оцелее, дори и ти да продължиш да тънеш в информационно затъмнение относно проблема... :D
В краен случай може да погуглиш за голи снимки на хладилни компресори и да приложиш горната технилогия.

Сря Авг 05, 2015 11:53 am
Профил
Аватар

itso.t написа:
Обяснявам научно - отваряш и разглеждаш конструкцията.

Пак нищо не обясни! Толкова ли е трудно да напишеш в едно изречение - "Не е с фреона ,ами е с това и това"? Сякаш не говорим за хладилно компресорче, ами за Генератора на Калпазандзе. :D

mitko_el написа:
С моята кратуна се досещам само за степен на вакуумиране (т.е. '-' налягане ) , я обади кви други хави има? :)
Пък хладилните компресорчета можели над 20 бара да 'духат' ми казаха , чак не ми се вярва...

20 бара е горна граница на работното им налягане, с малко напън и до 25 стигат. И вакуумът също им е доста добър , но точно за климатици дали става не се знае и в това е проблема - НЕ СЕ ЗНАЕ! Хавата е, че ако степента на вакуум не достигне една точно определена граница, все едно че нищо не правиш, може и цял ден да си бръмчиш с компресора - все тая. Аналогично е на червената граница на фотоефекта.
Тези компресори са разчетени за 50000 часа, при нормални за тях условия естествено. Като не ги смазваш добре и като прекарваш през тях всякакви боклуци, може и 100 ПЪТИ да им съкратиш живота, но пак ще ти останат едни 500часа, което обърнато в гуми, топки ,балони, пликчета и т.н. пак си е премного. :)
Но имай едно наум като видиш монтажници на климатици с такова нещо!

Сря Авг 05, 2015 12:30 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 73 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща