Отговори на тема  [ 466 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32  Следваща
Windows 10 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение Re: Windows 10
По-интересно е дали големите компании складирайки това и онова от комповете на потребителите, не се изкушават от промишления шпионаж. Не съм чул публично някой от големите (MS, Google, Apple, DropBox, ....) да е изгърмял в тази насока. Трудно е да си представим, че са перфектни в това отношение, но знае ли човек... някакъв морал ли?! страх ли... или тлъсто оптично трасе към съответната нац. служба по нещо си там.

Нед Авг 02, 2015 4:58 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Има разни стандарти за data storage центровете и мениждмънта на данните. Не знам колко са ефективни, но не бих се учудил ако е по-сигурно от това да си имаш сървърно в твоята си фирма с подкупни чистачки и хакерчета по мрежата.

Пон Авг 03, 2015 3:13 pm
Профил

Абе чак много стандарти няма 27001 третира информационната сигурност а самите центрове се сертифицират от TIA или uptime institute които третират както надеждността така и секюритито. Като цяло тези центрове са сигурни, зависи каква услуга изпозлваш. Ако рентваш виртуалка ставаш доста зависим от местните IT специалисти, може да е сигурно може и да не е. Ако рентваш спейс и слагаш твой сървър зависиш от този който ти го настрои и поддържа, но имаш availability което трудно ще постигнеш в офис, поне не за малко пари. повечето стандарти обаче третират физическата сигурност, тукл разбирай сигурнсот като защита от умишлени действеия така и сигурност като разполагаемост на услугата /availability/ може би така се превежда на БГ. Но това е и доста нормално тъй като основните проблеми са свързани точно с такива инциденти, спиране на климатици, захранване, замересение, наводнение, пожар и др. от сорта.

Пон Авг 03, 2015 5:10 pm
Профил

Още 1990г като се разчу за Ешелон- тогавашната разузнавателна система на сащ, се разбра че са предавали търговски тайни на свързани фирми. Така например са прехвърляли инфо от европейските самолетостроители на Боинг, вследствие на което те са печелили поръчки.

Сря Авг 05, 2015 12:53 pm
Профил WWW

Ами спасение от това няма, не че няма, има ама зависи колко пари ти се инвестират, всичко може, пък аз ако си правя офертите на лист с химикал да видим ешелон как ще ги прихване ... :D Всичко има смисъл до границата на разумното, затова анализа на риска е много важен, това работи за всички области. Анализа на риска включва не само самите рискове, а и да оцениш .......активите... като актив е всичко, и да прецениш до колко си струва да изхарчиш при определения риск за да защитиш актива и до каква степен или да го оставиш незащитен. Учудващо всичко това работи много добре а единственият проблем е човешкият фактор, повечето злоупотреби от какъвто и да е вид стават заради умишлени или неумишлени действие на хора .. ако сейфа сам си сменя кода всеки ден и никой друг не го знае няма как и крадеца да го научи, но има ли еидн човек който го знае шанса да стаен достъпен и за друг е много голям ...това важи за всичко.

Сря Авг 05, 2015 1:41 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
speedblue написа:
По-интересно е дали големите компании складирайки това и онова от комповете на потребителите, не се изкушават от промишления шпионаж. Не съм чул публично някой от големите (MS, Google, Apple, DropBox, ....) да е изгърмял в тази насока. Трудно е да си представим, че са перфектни в това отношение, но знае ли човек... някакъв морал ли?! страх ли... или тлъсто оптично трасе към съответната нац. служба по нещо си там.

Yahoo, RSA
:!:

Сря Авг 05, 2015 3:44 pm
Профил
Аватар

След всичките конспирации, шпиономания и т.н. :D
Някой пробвал ли е дали работи коректно Altium на виндоус 10?

Чет Авг 06, 2015 12:43 pm
Профил ICQ
Аватар

Tisho написа:
След всичките конспирации, шпиономания и т.н. :D
Някой пробвал ли е дали работи коректно Altium на виндоус 10?

Работи. Пробвах 14 и 15 версиите.
14 работи по-добре, поне при мен, защото 15 понякога забива при старт ако имаш инсталиран Nitro Pro. Но ако нямаш, тогава си без грижи и с 15

Чет Авг 06, 2015 1:30 pm
Профил

Уж ми е кирилизаран, но системният шрифт се декодира на латиница и менютата ми излизат на маймуница. Ако анаете къде се влиза да се оправи, че не го намерих?
Изображение

Чет Авг 06, 2015 4:02 pm
Профил WWW

Опази боже ... как интерфейс на български му сложи ....

Чет Авг 06, 2015 4:04 pm
Профил

Toй е ъпгрейд на стария, който е купуван инсталнат предварително.
За първи път да ползваме лицензиран и... :)

Чет Авг 06, 2015 5:25 pm
Профил WWW
Аватар

Ако някой ми беше казал че ползва сериозно кирилизиран алтиум, щях да се измея (без лоши чувства, bobihot ;))
Виж дали няма да се оправи ако му тикнеш "System Font" опцията - на първия екран с опции, петото боксче

Чет Авг 06, 2015 6:21 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

@ bobihot от тук не става ли с промяна на Current language for non-unicode programs?
Изображение

Чет Авг 06, 2015 8:09 pm
Профил

Добре че погледнах сега- ъпдейтна се виндоса и поне менютата се оправиха.
Въпреки това не я намерих опцията- преди имаше "Адвансед".
Нямам Алтиум тук - имам Протел99 за разглеждане. Нещо не му свикнах- 2.8 ми по-харесваше. Новите Алтиум-и ми харесват- доста интуитивно според мен са направени, вече трудно им свиквам с безкрайните възможности, а това ми е между другото- от 5г ги даваме платките на други.
Принтера HP LJ1020 не иска да печати. Преинсталнах драйвера но не се появява при другите принтери и не го разпознава като принтер и го няма в списъка за печат. В Девмениджъра и като принтер, но другите са Принтед quee.
Видео драйверът също го няма.
Явно има още доста за дооправяне, та се чудя дали да не го връщам на предната.

ПС :)
Намерих по-стар драйвер, който го препоръчваха в един сайт и стана. Пуснах ХД филм за проба- добре върви.
Картата е NVS285. Ta ako някой има проблеми с такива- да му кажа кой е - 307.74-desktop-win8-win7-64-international-whql.exe.
То се надявам в скоро време да излезне официален.
Благодаря на отзовалите се. Малко по малко ще се оправят нещата явно :)

Чет Авг 06, 2015 10:07 pm
Профил WWW
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

От няколко дни и аз гоня духове в 10-ката.

На първо гледане - хареса ми бутончето "сподели" за работните файлове, което иначе беше едно от основните неща, които ме кефеха в Android-а. На второ четене - обновлението ми "разчисти" диска (след като пуснах Disk Cleanup да изтрие временните файлове и тези за връщане към стара версия), та сега имам с около 4-5 GB повече място на системния дял в сравнение с преди обновлението. Просто досега пусках всички ъпдейти, а те се натрупват, и по принцип такова разчистване се правеше чак на сървис-пак. ... Само че пък не ми тръгват някои "портативни" версии на приложни програми, не тръгна Kaspersky Internet Security, не тръгна една сервизна програма за касови апарати, не тръгна електрическия подпис... Портативните, ги инсталирах като не-портативни - тръгнаха. Антивирусната и сервизната ги деинсталирах и инсталирах - тръгнаха. На електрическия подпис преинсталирах "cv cryptovision" - тръгна, но пък IE-то се повлече като глист на магистрала в средата на лятото, и реших да не се занимавам с него - пуснах Edge - тцъ, не можел да работи с Java, и сайта на НАП не изпълнява нищо през този браузър. Прочетох как се ползва електрически подпис през Mozilla, пуснах една портативна Mozilla 29-та версия, и стана работата.

Като цяло на скромната ми машинка с Intel Core Solo U2400 процесор на 1.06 GHz и 2 GB RAM Windows 10 заработи с една идея по-бавно от 7-цата, и се чудя дали да не ъпгрейдна до 4 GB паметта, но пък ще трябва да вложа 100-тина лв за целта. На практика 10-ката засега не ми предлага нищо повече от 7-цата, и може би до ден-два ще върна 7-чката обратно от бекъпа (направих пълен бекъп преди обновлението - препоръчвам го заради приложния софт).

За машините, на които вече е правено обновление до Windows 10 - може да се преинсталира на "чисто" Windows 10 от инсталационен пакет, който всеки може да си свали с инструмента за правене на такъв пакет: http://www.microsoft.com/bg-bg/software ... /windows10 като в полето за продуктов ключ не се въвежда нищо, т.е. оставя се празно. Вероятно активирането на Windows 10 вече се прави изцяло по хардуерните номера на компонентите на компютъра. Ако в последствие има сериозна промяна на компонентите - повторното активиране при преинсталация може да се направи с помощта на съпорта на Майкрософт.

Вто Авг 11, 2015 10:06 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 466 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32  Следваща