Отговори на тема  [ 63 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Съвет: къде е хубаво по морето през 2015? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Съвет: къде е хубаво по морето през 2015?
Цецо написа:
И при нас ако идеш на Крапец или Шабла - можеш да си забиеш чадъра където искаш.

И тук вече не е така. Тая година и плажа на Крапец успяха да дадат на концесия и сложиха чадъри. Верно само 100м ама се почва... Разбутаха бар Изгрев и уж къмпинга ще го реновират, ама нещо ги порязаха с разрешителните та ремонта е само козметичен. Бунгалата си остават без санитарни възли, не знам кой век сме... но въпреки всички тоя каза че на 15лв/легло всичките ги дал до края на сезона. По тъпото е че на плажа смениха заведението и сега са някакви софиянци дето само гледат как да вземат пари а ги мързи и не предлагат нищо...

Чет Авг 06, 2015 9:26 am
Профил
Аватар

И тук плажовете са държавна (общинска) собственост и ги дават на концесия, ама концесионерите не си правят каквото си искат. Иначе сега няма много хора, защото не е силния сезон. Многото народ се изсипва тук март, април и май.

Чет Авг 06, 2015 3:45 pm
Профил

Особенно покрай пролетната ваканция що пияни тийнове има ....

Чет Авг 06, 2015 3:57 pm
Профил
Аватар

Тая сутрин в 9:30 няма кой да напсувам на плажа - довечера ще кача снимка да видите пущинак :)

Чет Авг 06, 2015 4:53 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Бунгалата си остават без санитарни възли, не знам кой век сме... но въпреки всички тоя каза че на 15лв/легло всичките ги дал до края на сезона.

Миро, ти сериозно ли... Не, че не ти вярвам, просто тоя или лъже или е хванал канарчета... Аз в Приморско се мръщя на един санитарен възел на две стаи с по две легла. И това за по 20лв на креват в т.нар. "силен сезон" и слещу плажа. При това не съм особено претенциозен...

Чет Авг 06, 2015 5:49 pm
Профил

Къмпингът все пак е върху пясъчни дюни, далеч от всякакви регулации и населени места... За простосмъртни масивно строителство е невъзможно, но пък не сме и 18-и век. Да не говорим, че това е до блато, пардон езеро... и поне през юли излизането вечерно време е опасно, комарите могат да те изядат жив :-)
Напоследък се шуми за къмпингите, мисля че точно от тоя тръгна врявата. По-точно кметицата на Шабла беше направила разни проекти за къмпинги, за места за палатки и т.н. Обаче от МОСВ й отказаха всякакви ОВОЗи и я отсвириха... Та тя тръгна след това да се оплаква по разни медии, после долу по южното някакъв къмпинг се включи също, че и те правят някакви ремонти или ще правят, не знам.

Чет Авг 06, 2015 10:33 pm
Профил
Аватар

Едно красиво и спокойно място в Турция е Айвалик. Хубавите хотели са със сравнително високи цени,
но както персоналът, така и гостите са на ниво. Бих го препоръчал на всеки, за макс. седмица.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ayval%C4%B1k

Малко по-шумно, но още по-красиво е в
https://en.wikipedia.org/wiki/%C3%96l%C3%BCdeniz
като най-добрият вариянт е там да се плажува, а тук да се нощува
https://de.wikipedia.org/wiki/Kayak%C3%B6y

А за фетишистите на тема спокойствие всичко около Marsa Alam е несравнимо. Десетки километри необитаема
плажна ивица. Шосето върви паралелно на нея, а хората в южен Египет взимат на стоп със широка усмивка :)
Но определно не е подходящо за деца.
http://wikitravel.org/en/Port_Ghalib

А за българското черноморие, не разбирам защо се оплаквате. Просто се ходи края на септември месец...

Пет Авг 07, 2015 1:16 am
Профил WWW

На тия двете места не съм ходил, през последното само съм минавла пътьом. Ние като отидем в Турция много обикаляме но спим основно на две три места които ги знаем, едното е в Анталия но хотела никак не е ценово приятен, но пък е хубав, идеално обслужване, осбствен плаж с нещо като шатрички и с климатик вътре :) Друго място което ми харесва, но не е точно море, е Памукале. Има един хотел на който си ходим от 2005-та, големичък е, има хубави басейни, много спокойно, повечето време е празен, до последно имаше един масажист Румънец, страхотен. Ето там да отидеш за 4-5 дни, по цял ден да си почиваш. Наоколо няма кой знае какво за гледане освен самото памукале, може да си починеш наиситна.
Иначе горе около Дарданелите има много красиви и приятни места, но за плаж не знам как е, мен ми е по интересно да обикалям старите градове.

Пет Авг 07, 2015 1:48 am
Профил
Аватар

[url]http://novanews.novatv.bg/news/view/2015/08/07/120179/кзп-откри-15-несъответствия-в-категорията-на-4-звезден-хотел/[/url]

Цитат:
Ще бъде предложено на Министерството на туризма да се понижи категория на въпросния хотел

Интересно каква ще е новата категория. ***?

Пет Авг 07, 2015 9:42 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Само едно уточнение - на турски буквата "ı" "I" (като латинско I без точка отгоре) се чете като "ъ". Буквата "i" "İ" (и малката и голямата са с точка отгоре) се чете като "и".

Пет Авг 07, 2015 1:21 pm
Профил
Аватар

HCL написа:
А за фетишистите на тема спокойствие всичко около Marsa Alam е несравнимо. Десетки километри необитаема
плажна ивица. Шосето върви паралелно на нея, а хората в южен Египет взимат на стоп със широка усмивка :)
Но определно не е подходящо за деца.
http://wikitravel.org/en/Port_Ghalib

А за българското черноморие, не разбирам защо се оплаквате. Просто се ходи края на септември месец...

"WARNING: The British Foreign and Commonwealth Office (FCO) and the German Auswärtiges Amt (AA) state that "There is a high threat from terrorism" in Egypt."

Бахти спокойствието, мисля, че ще бъда далеч по-спокоен скачайки с парашут.

Относно БГ черноморието в края на септември - става, ама трябва да се къпеш с неопрен :)

Пет Авг 07, 2015 3:05 pm
Профил ICQ

Цецо написа:
"WARNING: The British Foreign and Commonwealth Office (FCO) and the German Auswärtiges Amt (AA) state that "There is a high threat from terrorism" in Egypt."

То си беше страшничко още преди арабската пролет пък сега не знам и не мога да си представя как е...

Сигурно съм разправял как от висчки куророти наоколо се събираха за екскурзии всяка вечер по 100-200 автобуса и се правеше колона в кордон. През 10-на автобуса по една джипка с картечница на покрива и целия кордон се движи 500 км до Гиза без да спира никъде. Всяка пресечка по пътя предварително се затваря за да мине колоната. Разни 15-16 годишни циганета с калашници седят и вардят...

Пет Авг 07, 2015 3:20 pm
Профил
Аватар

Нашите миналата есен ходиха в Айвалък (Дюлево :) ) - казаха че е страхотно, хем в 3* хотел бяха. Плажа бил километри и чист до безобразие едно камъче за цяр даже нямало. Водата също. Много спокойно било, но и извън сезона е нормално да е спокойно. За двама човека без транспорт за 1 седмица платиха смешна сума - 360 лв.

Пет Авг 07, 2015 3:21 pm
Профил ICQ
Аватар

miro_atc написа:
Цецо написа:

То си беше страшничко още преди арабската пролет пък сега не знам и не мога да си представя как е...

Сигурно съм разправял как от висчки куророти наоколо се събираха за екскурзии всяка вечер по 100-200 автобуса и се правеше колона в кордон. През 10-на автобуса по една джипка с картечница на покрива и целия кордон се движи 500 км до Гиза без да спира никъде. Всяка пресечка по пътя предварително се затваря за да мине колоната. Разни 15-16 годишни циганета с калашници седят и вардят...

Тъй де, да си дойдем на думата или "А бе тук и ние ли можем да пуцаме - жена дай сандъка с ръчните гранати, не, бе това са доматите. Синко, отвори неправилния чадър - сега до нас никой няма да се прилбижи - виж що трупове си навалял...". :lol:

Пет Авг 07, 2015 3:44 pm
Профил
Аватар

За семеен туризъм - занзибара на бай ви Бонго - о-в Кефалония, не Корфу или Закинтош, за Левкада не знам.
Желателно е да имате кола, може и под наем - 30-на евро на ден (май). Семейни хотелчета бол, манджата е вкусна, отношението добро.
Само не правете грешката да ходите там 1-15 август, че традиционно е фраш. Иначе на плаж се ходи до края на октомври.
Стига се по магистралата до Янина, после надолу до Патра - не знам дали отвориха магистралата, по-старият път е доста планински. Взима се кораб от Патра или Килини. Повечко път, но си струва.

Съб Авг 08, 2015 11:33 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 63 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща