| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: имало едно време...
Ай стига, бре! Вече и научните среди си признаха, че заместителите на захарта са по-вредни от самата захар. За консервантите и боите немам думи. Лошото е, че в момента са нарочили и солта при предварително доказана вредност на заместителите. Отделно, че тя е и консервант и като я намалят ще трябва да ръгат други химии. То май цял свят около Монсанто взе да се върти...
|
| Пон Авг 10, 2015 11:04 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Докато не го спомена, не се бях замислял с какво си уплътняваш времето. А след като повдигна въпроса, ми стана много съвестно, че не съм. 
|
| Пон Авг 10, 2015 11:52 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ей тая захар много вредна, пра баба ми обичаше сладко, и по нейно време само захар е имало, горката живя само 91 години, а ако не беше яла сладко...... Баба ми и тя си хапва, тъкмо стана 86, да е жива и здрава.... Да видим тия с подсладителите ще доживеят ли 70.....
|
| Вто Авг 11, 2015 12:40 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: имало едно време..
Седях 5 часа в самолета на пистата заради буря и освен да се ровя в интернет нямаше какво друго да правя  . После пък решиха да сменят пилотите и ни върнаха на гейта и сега пак съм в самолета чакайки пак да излетим. Вече съм 10 часа и половина на летището и да се ровя да проверявам глупостите, дето пишеш тук е все пак някакво удоволствие сравнено с това, дето ми се случва. Така че споко - не си чак толкова значителен, за да си губя времето с теб, просто така се стекоха обстоятелствата, а и го правя единствено, за да не реши някой да ви повярва на измислиците и да го разпространи към още кой знае колко хора, дето или не искат или нямат възможност да го проверят  . Тони, между захар и фруктозен сирип няма никаква разлика и двете са еднакво вредни или не вредни. Това ми беше идеята. За аспартама пък има толкова изписано, амо да има кой да чете - общо взето ощр никой не е доказал вредните неща, дето му се приписват. Засега само се оплакват от вкуса му. А твоите баби статистически не доказват нищо  . Така че всеки да си пие каквото го кефи 
|
| Вто Авг 11, 2015 2:20 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Те от Кока Кола са се докопали до супер секретна извънземна субстанция, която не може да се открие с познатите научни методи. За това я пазят в тайна и не са я патентовали. Сега ще видите какво ще стане когато другите извънземни донесат на Пепси конкурентна субстанция.
Аз Кола не пия освен ако някой друг не я е купил или когато брат ми идва на гости и купувам заради тях. Преднамерено газирано пия единствено Тоник...
|
| Вто Авг 11, 2015 10:26 am |
|
 |
|
CarBeta
|
Понеже съм ларж  ето ви рецептата да си бъркате вкъщи 
|
| Вто Авг 11, 2015 11:36 am |
|
 |
|
stefan63
|
Мен повече ме интересува как тиквичките да остават по-дълго време хрупкави, ама сигурно Бонго трябва да питам . 
|
| Вто Авг 11, 2015 7:56 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Секретната рецепта на кока колата я има във викито от години  Колкото до тиквичките: всеки хладилник си има отделение за зеленчуци. На село ги слагам на хладно в кофа с малко вода обърнати с дръжката надолу - изкарват почти седмица, повече не се и налага. Баба ми едно време ги пържеше и горещи ги слагаше в затоплени буркани, не ги стерилизираше. Тя постеше през половината година. Сега за зеленчукова супа женурята ги нарязват на кубчета, добавят отгоре малко настъргани моркови и копър, около чаена лъжичка сол и кръкват бурканите колкото да се стерилизират. Мнооо вкусно посред зима!
|
| Вто Авг 11, 2015 10:08 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Има основните съставки. Тях ги пише и на опаковката. Вероятно и технологията има значение. Кое, след кое, при какви условия. Боб да сготвиш, ако никога не си го правил, и някой ти насипе необходимите продукти и каже "хайде", има голяма вероятност да вечеряш пържени яйца... 
|
| Вто Авг 11, 2015 10:36 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Бонго, за пържени питах. Гърците май имат някакъв чалъм.
|
| Вто Авг 11, 2015 11:22 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Гърците, поне в занзибарско, ядяха тиквички-бебенца заедно с цветовете варени и май само жената ги пържеше. Ще я питам като се прибера.
|
| Вто Авг 11, 2015 11:36 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами и аз това казвам, всеки да си рупа каквото му е кеф  ... а моит баби естетсвено не са статистика, но подозирам че че има и много други .. не че има значение Аз лично предпочитам да ям вкусни неща, не държа да живея до 100 годи, дори и 80 ми се виждат множко от сегашната перспектива. Иначе за тиквичките, абе на някои места в гърция съм ял пържени и то опържени като чипс, но то и в БГ съм ял такива, мен само така ми харесват пържените тиквички.
|
| Сря Авг 12, 2015 1:08 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Чипс от тиквички се прави сравнително лесно. Най-проблемно е да се нарежат на тънко. После овалваш в брашно и преди да я метнеш в тигана потапяш в подсолена вода... Също готино става по таз метода и класическото рязане на кръгчета...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Авг 12, 2015 1:15 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Сря Авг 12, 2015 1:36 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Банички ..... абе има тук таме и ставащи за ядене ама не е ли домашна ... иначе чушките не ме влекът  Едно време правеха хубави банички, ама сега рядко се намират такива.
|
| Сря Авг 12, 2015 2:00 pm |
|
|