Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
въпрос за защита на транзистор 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
всичко заспа!направих го на 500Хз и стана прекрасно.пикът се намали на 25В и стана малко по голям обаче пък с един хубав грец и 15 кондензатора по 250мФ/500В и си работи даже го пробвах на един лампов амп и взе че засвири!

П.П.взимайте да четете че после и за ампа имам да питам :D

Съб Фев 04, 2006 1:05 am
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
преди 2 години разчиствах тавана и изхвърлих един кашон с ламБи, де да знам че на някого може да му потрябват...
EL84 не беше ли пентод? даже нямам вече справочници за лампи :(

мисля, че на този форум подхожда повече да се обсъжда усилвател клас D, направен с DSP и PWM на 1MHz

Съб Фев 04, 2006 1:25 am
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
преди 2 години разчиствах тавана и изхвърлих един кашон с ламБи, де да знам че на някого може да му потрябват...
EL84 не беше ли пентод? даже нямам вече справочници за лампи :(

мисля, че на този форум подхожда повече да се обсъжда усилвател клас D, направен с DSP и PWM на 1MHz
да пентод е!клас Д не ме устройва щото искам да направя нещо стилно,скъпо за купуване и антикварно :D :lol:

Съб Фев 04, 2006 12:27 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Останаха ли още такива хора, които да си хвърлят парите за нещо, което сбъркания ни слух няма да улови. Аз мислех, че индустриалната революция си е казала думата, но света не спира да ни учудва:).
Понеже съм любител на кафето без кофеин, понякога на мой познати заклети кафеджии им сервирам хубаво ароматно кафе без кофеин (винаги правят гримаса, срещу него когато се заговори) и накрая след всичкия мурафетлък и благодарности за кафето им казвам какво са консумирали. Много конфузно, но поне има поводи да се посмеем.
Та нещо такова ми се струва и с ламповите усилватели - малко на плацебо ефект мяза при нашата "ушна" способност. Но пък знае ли човек....
Апропо, скоро видях един модел дънна платка на AOPEN - известен азиатски производител с лампа на него за звука. Като попитах за цената - момчето зад щанда му стана неудобно да ми каже дори - изчерви си и започна издалеко - ма то това е специално, тук звука такова....
И аз му викам - Ей гарсон, не се спичай - само питам от любопитство - заемайки онзи лаф от "Капитан Петко Войвода" и на момчето му олекна някак си - засмя се и вика - ми то събира прах вече толкова време...
:)

Съб Фев 04, 2006 2:01 pm
Профил
Аватар

Мнение 
а звуковия траф как го правиш?
можеш ли да постнеш някоя схема, интересно ми е как го вкарваш пентода в режим.

ПС: схемата сигурно е на ръка, не вярвам протела да има чаркове - ламби

Съб Фев 04, 2006 2:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
за изходен траф ползвам един траф от разбото радио!схемата ще я драсна в паинт е ще ви я покажа!имено изходният траф е да съгласува високото съпротивление на лампата с ниското на говорителя.

Съб Фев 04, 2006 2:15 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
В хайфистките среди ламповият усилвател се характеризира най-често с това, какъв траф има в изхода си. Огромният толеранс в цените се определя от производителя на трансформатора. Трансформатор от старо радио с честотна лента 100 - 8000 само ще ти умножи по нула всичките усилия. Векторно ще ти ги умножи. Хем пак ще е нула, хем ще е на съвсем друга посока!

Съб Фев 04, 2006 2:39 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ъъъъ...
то няма лампов усилвател без изходен траф.
в една лампова HiFi манящина обаче иходния траф е най-важния елемент. защото трябва да покрива честотен диапазон 20-20, което е почти невъзможно да се направи. ламелната стомана трябва да е много особена, а вече не се намира почти никаква, освен за 50Hz. такъв трансформатор, намотан по конвенционална технология, има поне някоко резонансни пика, при това нехармонични. не съм голям специалист по звукови трафове, прочетеното ме е отказало отдавна да се заглеждам по този вид вятърни мелници.

може да отворим една нова тема за усилватели - изходно съпротивление, влияние на обратната връзка, линейност и т.н., но този форум май не е най-подходящото място

Съб Фев 04, 2006 2:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
bateAz написа:
В хайфистките среди ламповият усилвател се характеризира най-често с това, какъв траф има в изхода си. Огромният толеранс в цените се определя от производителя на трансформатора. Трансформатор от старо радио с честотна лента 100 - 8000 само ще ти умножи по нула всичките усилия. Векторно ще ти ги умножи. Хем пак ще е нула, хем ще е на съвсем друга посока!
Аз пропуснах да кажа че радиото е правено преди 1 година от един познат който имаше мерака да си направи лампово радио!трафовете и лампите ги взех от това радио като и двата трафа са направени по поръчка и дават много добри резултати!схемата я има в www.dosmen.hit.bg ако някой се навие да я прави да дойде на по едно кафе че да му подаря по 2-3 лампи!

Съб Фев 04, 2006 2:45 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3