|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:35 am
| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Бежанците
Виж сега, да сравняваш някой, който има конкретна професия винаги си е плащал данъците и е наливал пари в държавата, с някой който няма елементарни умения за каквото и да било... Между другото има хора, които ходят в Лесото или Судан, но това е свързано с техните професии (обикновено минни инженери и т.н.). Ако ти си такъв, гарантирам ти че ще изкарваш много повече пари от Ирландия. Но за да отидеш където и да е трябва да си полезен с нещо на обществото, иначе няколко милиона като теб и системата се гътва. Като се пенсионираш и държавата няма пари да те поддържа тогава, кой мислиш ще е виновен? 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Авг 18, 2015 7:15 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Както и да го погледнеш - това са човешки съдби. Черни, мръсни, необразовани....душа носят.
|
| Вто Авг 18, 2015 8:22 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Изобщо не е така, всички правителства изнудват нормланите граждани и им е все тая за отрепките. Преди седмица влизах в САЩ, както винаги вторична проверка. Една баба ми взе телефона и 30 минути ровичка в него, ни да и го извадиш от ръцете, ни да и плеснеш един зад врата, не че не си го мислех но щеше да ми е последното влизане сигурно ... рови, рови и каквво намери, писмо до доставчик в който му давам таргет цени и още 30 минути се опитва д аме убеди че аз влизам за да продавам ... писмото е ясно, отговора на доставчика е ясен но тя е тъпа та проста .. освен това и да влизам да продавам няма никакво значение защото аз работя за БГ фирма и ако искам ще продавам ако искам не. Значи имам всички нужни документи, за последните 10 години сме наляли над 2 млн в локални изложения, още еидн куп пари в доставчици и представители, в момента тече поръчка за 40 машини и има пендинг за 80 ... но те третират като емигрант. В същото време една мръсна мазна арабка която нямаше дори валидна виза но беше с дете с ревящо дете с американско гражданство и дадоха право да премине през страната, каквото и да значи с продължителност 10 дни .. нали се сещаш че та яще влезе и няма да излезе никога. Редовно има идиоти които са очевидни имигранти но ги пускат, аз със всяко влизане вкарам по 10 хил кеш обаче аз съм този който го държат по 1-2 часа. Не искам да си вадя ни зелена карта нито паспорт, ако изключим бизнеса единствената причина да посещавам САЩ са децата, но нито ги интересува какъв бизнес имаш, нито дали релано искаш да правиш нещо нелегално, просто си бял образован и владеещ английски, абсолютния фаворит за тормоз и прецакване, нито можеш да кажеш че си расово или религиозно дискриминиран, нито че са се възпозлвали от незнанието ти на английски, нито че си глупав и не си рабирал .... преди година заедно с мен така измъчкваха двма германци, и двамата доктори и като им гледах часовниците хич не бяха добре платени горките .... обаче и на тях им разказаха играта,тоя сигурно на месец изкарват колкото целия им отдел на тия мижатурки за година, обаче ги разкатаха, бяха преди мен там а аз излязох преди тях което рядко ми се случва Та .. тия всички паразити са си наумили да тормозят нормлания бял човек, не емигранта, не терориста, не престъпника .... в Европа не е по различно, и в БГ е така. Идваха ни гости от Виетнам, дипломати, идват на частно посещение след дипломатическа визита в Германия, и нашите им отказаха да ги пуснат, и никой не можа да помогне .. имало директива .. каква директива не разбрах, това е министър с дипломатически паспорт ... еби му майката.
|
| Вто Авг 18, 2015 8:44 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Държавната простотия какво общо има с желанието на африканеца да избяга от мизерията? Имаш интереси в САЩ, ще търпиш, Тони ! В края на краищата - не си с правилния цвят на кожата! Далеч съм от симпатизиране към бежанците, но разумът ми казва - и те са хора, сапун, Хитлер, тел - не искам да участвам. Западът спокойно може да насели гръцките острови с африканци и да ги издържа там. Ама държавната простотия е масова - еврокомисията по бежанците и тя трябва да вземе премии.
|
| Вто Авг 18, 2015 9:10 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Ние такива съдби си имаме и тука в изобилие. Казват се цигани. Не мисля, че ни трябват още търтей. А от европата са готови да наливат кинти само и само да останат при нас. Интересно защо те не ги съжаляват така и не са хич навити да ги приемат с отворени обятия.
|
| Вто Авг 18, 2015 9:11 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Това което аз казвам е че правителствата масово са ориентирани към тормоз на редовия гражданин, та едва ли ще предприемат драстични мерки. Иначе аз съм за тел и мини по границата, ние хубаво си имахме що им трябваше да ги махат ...
|
| Вто Авг 18, 2015 9:48 pm |
|
 |
|
nik
|
ей тва е болезнената истина до къде сме се докарали от толерастия и схеми за точене на пари
|
| Вто Авг 18, 2015 10:01 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами цветът е правилен, подхода е грешен .... по един картофен хляб на седмица и вода от реката, това им стига на чернилките, и цял ден на тръстиката, прекрасно са си живеели ама това политиците нямат мяра ...
|
| Вто Авг 18, 2015 10:15 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Което ми припомня за друг индивид който беше на вторична проверка, черно африканско циганче, влезе след мен и излезе след 20-на минути, разпитаха го за цялата му рода, майка му в САЩ от кога и той не знае, големият му брат в САЩ не е ясно от кога, малкия от преди 5 месеца, баща му и той в САЩ, нито един не пребивава легално и като го питаха къде отива .. имал братовчед в Атланта и отивал на гости, не можа да каже кога ще тръгва, ама не щото не зане ами щото не мисли да тръгва ... друго не го питаха, удариха му печатите и го пуснаха, 100% са му дали 6 месеца престой и 100% няма изобщо да си тръгне ..... да ама черен, толкоз черен та чак син ... не го питаха кой ще го издържа докато е тук, не го питаха как така цялото му семейство пребивава нелегално, не го питаха смята ли да работи .... без дискриминация, а мен един бял лигльо дето преди 2 години ми се пени и щял да ми взема визата ме пита от къде съм му бил познат, пък аз му викам ами вие всеки път ме държите по 2 часа ...другия път да взема кафе да им занеса барим по-малко говорят ....
|
| Вто Авг 18, 2015 10:22 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
конвенцията за бежанците е мислена преди 70 години, за един друг свят. основно е инспирирана от ВСВ, а днешната ситуация е съвсем друга.
политиците и чиновниците подскачат като девственици около термините бежанци, мигранти, емигранти. нито знаят какво искат, нито знаят как да го направят. някои пък се правят на богове и ръчкат кошера упорито, като си мислят само за меда, след като рагонят пчелите. изобщо не ги интересува кого ще нажилят.
боя се, ние сме обречени отдавна на затриване. не мога да си обясня причините, но резултата е потресаващо ефективен - цели населени места дефакто са изчезнали, повече от половината население на територията (не мога да я нарека държава) не участва в икономиката. в разградения двор нахлуват едни по-мургави хора, за които не знаем нищо, дори не можем да ги преброим. тези хора в огромната си част не могат нищо, нито знят български, нито имат намерение да го научат. били "богатство" и "обогатяване на генетичния фонд". ние с мангалите не можем да се справим, а с тия - никога. те ще се справят с нас и окончателно ще ни изгонят.
жалко за хубавата територия
|
| Сря Авг 19, 2015 10:35 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Едва ли е някакъв план, а по-скоро безхаберие. Виж икономическата ситуация в Гърция. Все едно не знаеха какво се случва там, включително след "реформите" от преди няколко години. Същото е и с бежанците. Едва ли някой от отговорните фактори вярва, че в "държави" като Сирия, Либия и не само, ред може да има без диктатура. Турция определено пропуска нарочно бежанците, ние сме разграден двор... Шансът им за интеграция където и да било в ЕС е от минимален до нулев. Евробюрократите пропуснаха и това... Само ще отбележа, че Боко-Харам няма много общо с ИД. В Нигерия, мераците за налагане на Шериата не са от вчера, но мюсулманските лидери разбират, че сериозна конфронтация на религиозна основа може да доведе до разпад на държавата и тогава нефта и газа ще остане в християнската част (войната с Биафра), което от своя страна значи гладна смърт за мюсулманите. Такива бандитски групи там имаше и по времето, когато бях там (2001-3). Сега просто имитират ИД. Убеден съм, че в редиците им има и християни и, че трепят главно мюсулмани.
|
| Сря Авг 19, 2015 11:38 am |
|
 |
|
pechkov
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Пет Фев 14, 2014 4:45 pm Мнения: 439 Местоположение: Монтана
|
Целта е да се махнат от собствената си държава. Американците искат да притежават тази територия, но не им трябват жителите и. Цялата дандания с Ислямска Държава, военните действия и прочие е един театър, в който обаче умират хора.
_________________ Не карай по-бързо от своя ангел-пазител!
|
| Пет Авг 28, 2015 11:53 am |
|
 |
|
4040
Ранг: Почетен член
|
Добре де, гърците защо не натоварят един круизен кораб с нашественици и да ги пратят с еднопосочен билет към статуята на свободата? Да погледаме малко и задокеански цирк , че европейския взе да омръзва. 
|
| Пет Авг 28, 2015 12:05 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Абе на американците проблема с емигрантите е малко по така 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Авг 28, 2015 12:55 pm |
|
 |
|
petko_sz
Ранг: Напреднал
|
Бра - следя постовете ти и шъ ме проштаваш за откровенноста ,но не ми се струваш много съобразителен. Престави си ,че палачинката се обърне - след време и тук нещата се разбутат и почва да се коли и да се беси - ти няма ли НА ВСЯКА ЦЕНА да си плюеш на егото , материалната база и на ... петите ?! пп. Не съм от малцинствата , не съм ФАЩ-ски агент провокатори и не съм завършил право - но наслаждавай се на временото си статукво , защото утре непременно ще е много по-зле !!! 
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Съб Авг 29, 2015 9:30 pm |
|
|