Отговори на тема  [ 466 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 32  Следваща
Windows 10 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Windows 10
Cekins написа:
Тая папка я видях, обаче след ъпдейта си остана все така пълна. Има ли начин да се изтрие безболезнено?

Стартираш "disk cleanup", после на "clean up system files", нащракваш всичко което ти се стори смислено и го лашваш. Маха доста неща - вин ъпдейти, систем рестор поинтовв, но по-важното е че е сравнително безопасно.

Съб Авг 15, 2015 10:49 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

stefan63 написа:
pechkov, мислех че на 64 битова уинОС няма да вървят 16битови приложения , какви са правилата?

Е, аз ползвам предимно 32-битови версии на системите, и не съм се интересувал дали е възможно на 64-битова, но правилата са ясни - трябва да има съответната поддръжка. При първия опит да пусна 16-битово приложение Windows 10 32-bit поиска да инсталирам NTVDM, съгласих се, инсталира го, и подкара приложението. Но това са технически подробности.

Някои от лимитите на системите могат да се заобикалят. Например Windows 7 32-bit може да се пусне с 8 GB RAM, и да я ползва цялата. А лимита по принцип е 4 GB. За Windows 10 32-bit още не съм пробвал, машините, които инсталирам сега са с 4 GB, и нямам нищо за проба.

Cekins написа:
Тая папка я видях, обаче след ъпдейта си остана все така пълна. Има ли начин да се изтрие безболезнено? ...

От тези системни папки каквото може да се изтрие с "Disk cleanup" - това е. Ръчни начини или 3-rd party фешън клинъри могат да нанесат повече поражения, отколкото полза. Налагало ми се е да съживявам системи след любознателното цъкане с CCleaner от страна на някой квартален разбирач например.

По този въпрос има доста изписано в нета, и доколкото знам, официалният отговор от страна на Майкрософт е: "The short answer is no."

Съб Авг 15, 2015 11:13 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Твърдението, че Windows 10 "позабива" продължава да е валидно. След като понатрупа дни реална работа забелязвам тъпи бъгове.
Браузъра Edge на моменти зарежда бързо, но като че ли започва да се замотава все повече с течение на времето. Особено го мъчат сайтове с динамично зареждане на съдържанието като не дава да скролираш докато не зареди всичко или почти всичко - всичко е замръзнало и чакаш, понякога можеш да избереш друг таб - понякога не. Понякога някой сайт може да "забие" тотално таба.
Вграденото приложение за проверка на пощата незнайно защо вече една седмица не иска да разбере, че всички имейли съм ги прочел и твърди, че има един непрочетен и няма начин да си промени мнението. От вчера започна да крашва цялото приложение като отворя въпросния имейл.
Вграденото приложение за прогноза за времето е много добро като информация, но се оказва, че трябва да го пуснеш два пъти едно след друго понеже първия път помни какво е показвало последно и не се самообновява информацията въпреки, че има нет. Спираш го, пускаш и вече показва актуални данни.
Много дразнещо нещо - на лентата със стартираните приложения ако кликнеш с десен бутон на мишката върху някое - умува прекалено дълго време - може би от ~300 ms, по-често ~600 ms и също често ~1000 ms. Разбирам, че вадят сто неща в това меню, но нали за това е RAM паметта и процесите на заден фон, а не да събират данните толкова тъпо. Например при File Explorer кеширането не им сработва бързо. За сравнение при Win7 това работи без да се замотава.
Като цяло са сложили на много основни места време за отговор след клик между 500 ms ... 1000 ms. Ако си на лаптоп и "кликаш" само с тупкане по пада, не с бутоните - то тогава се получава нарушение на комфортната работа понеже се чудиш дали пада е "разбрал" тупването с пръст или ще трябва повторно да го правиш. И тупваш - чакаш да видиш какво е станало..... тъпа работа за мен.

Пон Авг 17, 2015 2:20 pm
Профил
Аватар

Аз не забелязвам такива неща. Ама и ми е само от 3 дни... Само че при мене самата инсталация протече много зле. Днес установих че и гадния Simatic му са се прецакали тъпите протоколи и преинсталация не помогна. Та в момента се подготвям за clean install. Приготвям DVD, спасявам най-важното от диска, прекръствам се и да видим кво ше се получи накрая.

Пон Авг 17, 2015 7:38 pm
Профил ICQ
Аватар

Темата на скучаещите милионери... :D
Да разбуташ нещо работещо, за да добиеш нещо със сходна функционалност, но не съвсем работещо, при това, убивайки си времето с досадни занимания. Мдааа, галактическа мистерия... :D

Пон Авг 17, 2015 10:22 pm
Профил
Аватар

Аве хич не ми е гот да го правя, ама го докарах до това състояние и се налага. Тъкмо приключих и така даже е по добре. Само фонетиката нещо не ме кефи :) Има няколко разместени букви.... Даже се пробвам с Edge в момента...

Phonetic traditional : е не знаех че и такова нещо има...

Пон Авг 17, 2015 10:59 pm
Профил ICQ
Аватар

абе и аз се чудя - какво налага миграцията до 10?
айде държавната администрация има други цели - да усвоява нешрекъснато едни грешни пари и да се вземат едни още погрешни комисионни. обаче ако на щагата има нещо повече от уърд и ексел, миграцията е по-скоро дълбока неприятност от просто кефене на поредната шарения.

а и натиска от страна на М$ по-скоро ме кара да си мисля, че с кокошката ни пробутват и цял кон, при това троянски.

Сря Авг 19, 2015 10:42 am
Профил
Аватар

Освен нарочно 8.1 да са го направили толкова засран, че да се наложи да се минава на 10. В моя случай се получи точно това... А и го "легализирах" покрай всичко останало...

Сря Авг 19, 2015 1:30 pm
Профил ICQ

ДедоБоре написа:
абе и аз се чудя - какво налага миграцията до 10?

При мен ще го ъпдейтна като дойде понеже под 7-цата нямам поддръжка на Bluetooth LE, която я има в 8 и 10.

Сря Авг 19, 2015 10:11 pm
Профил
Аватар

И аз се ъпдейтнах днес - отне ми около 1 час и даже бях оставил компа сам да се оправя и въобще не се намесих. После като тръгна всичко бачкаше без никаква грижа с изключение на един програматор на който трябваше да сменя драйвера.

Съб Авг 29, 2015 11:09 pm
Профил

Ибаси ... на жената лапатопа плаче за пълен преинстал ... дали ако му дам да се ъпгрейдне до 10-ка ще тръгне като свят и ще ми спести мъките ?

Съб Авг 29, 2015 11:53 pm
Профил
Аватар

Ами моя комп тръгна доста добре, но не виждам някаква по-бърза производителност - същото си е.

Нед Авг 30, 2015 5:50 am
Профил
Аватар

Ами аз след ъпгрейда бях в ситуация - самия вин върви по-добре в сравнение с осрания 8.1, обаче бастиса голяма част от разни сървиси и протоколи на Siemens, които ми трябват за техните глупости. Два дена не можах да подкарам нищо и се ядосах. Освен това и без това малкия ми 100 гб дял си остана все така пълен до козирката и на третия ден си направих едно DVD с инсталационен Win 10 Pro и направих чиста инсталация. Не знам дали е субективно но сега е по-добре отколкото като инсталирах 8.1. Единствено пак напомням - поне 25GB свободни на системния дял преди ъпгрейда, че иначе става мазало.

Нед Авг 30, 2015 11:47 am
Профил ICQ
Аватар

Как го направи това DVD? Иначе аз имах 150гб свободни, а на жената лаптопа само 50, ама там още не съм почнал операцията :).

Нед Авг 30, 2015 3:27 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Cekins подкара ли сименския софтуер на Windows10?

Нед Авг 30, 2015 5:17 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 466 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 32  Следваща