Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Що за чип е това? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Момченце,пак приказваш за неща дето не ги разбираш.

Съб Фев 04, 2006 2:17 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Nikola Kirov написа:
Момченце,пак приказваш за неща дето не ги разбираш.
може и да бъркам :oops:

Съб Фев 04, 2006 2:34 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Абе поне в USA вече обикновено излиза по-евтино като ти свърши мастилото в главата на принтера вместо да си купиш черна и цветна глава за 2х$40, направо да хвърлиш стария принтер и да си купиш нов за $60...

Нед Фев 05, 2006 6:41 am
Профил WWW

Мнение 
Мда ... ако не позлваш цветен лазерен ..но так аили иначе като гледам повечето рефил фирми предлагат и чипове за касетие, специално за лазерни, мисля и за цветни имае ама там по не си струва. А преди време с едни Epson се мъчих, С60 или С70 .. стар е вече модела, та за там бях намерил софт дето кара самия принтер да си ресетва тоя чип :)

Нед Фев 05, 2006 9:51 am
Профил
Аватар

Мнение 
това със reverse engineering си струва за тези големите професионални принтери
някой струват по 150 000 EUR и трудно ще чи хвърлиш
а ако не се ползват "фирмени" глави и мастила цената е 1/3 и тогава си струва да се прави тапа

за принтер дето струва 100 лв в Метро едва ли си струва

Нед Фев 05, 2006 12:30 pm
Профил

Мнение 
Заек, точно тук доста грешиш, ако за теб като ползвател не си струва за принтер които струва 100 лева, точно за този дето ще ги произвежда си струва, защото в света има 10000 принтера за 150.000 и 1.000.0000 за по 100$, да ама на този за 150.000 на фона на цената му консумативите не са мнго скъпи, а и там си ги плаща клиента, окато на другите 1.000.000 кнсумативите са съизмерими с цената на принтера, и клиента би предпоцел дакупи 2 или 3 пъти по ефтин конуматив. Затова за тоя дето прави рефили му е на сметка да реинжинерва именно консумативи за малките принтери а не за големите, защото тези за малките се продават в милиони, цната на редизаина е ниска защото обиновенно не с амнго сложни технологиите, а се продават милиони бройки, докато то другото ще продва стотици пъти по малко, печалбата винаги е от количество, нещо масово в милионен тираж е по печеливше от нещо много скъпо в тираж от няколко соттин или хиляди.
Има и друго, за принтер който струва 150.000 аз не бих рискувал с неоригинални консумативи, защото там всичко е скъпо не само принтера, и рискът да платип 10 или 20 хил за ремонт ако се усетиат це си олзвал неоригинален консуматив не е оправдан. Точно и поради таиа причина те си имат броячи, вътрешни които искаш или не ще го спрат ако не му с енаправи профилактика, доста и от старите лазерни принтери съсщо имат такъв брояч, големите копири съсщо, и не доиде ли техник няма да тръгне, и моят съвет е да не се пестят пари от профилактика, за да не излезе един ден че принтер с ресуср 1 млн копия си е заминал още на 500.000, в западния свят не случайно са измислени тия неща, храта като си купуват нещо много точно си смятат колко ще им струва, и колко ще го експлоатират, и в това си вклучват и разходи за коннсумативи, и никои няма д реши да пести някакви пари с риск да скъси живота на инвестицията.
Та за сериозни прнтери и изобщо машини съм много против да се правят подобни неща, то не е смао при притерите, Катерпилар имат подобна система във всяка от новите си машини, и си иска профилактика, т.е. диагностика, и изобщо във всяка машина от която с еочаква да работи надежно и безпроблемно дълго време.
За домашните принтери е друг въпрос, там е начин да си продават консумативите производителите, но естетвено защото те печелят именно от консумативи в тези класове, повече кокото от самия принтер. Но ако погледнеш ... кой не прави така, производители на самолет, на коли, на машини, всеки гледа да те върже със неговия си съпорт по един или друг начин, защото тоя съпорт ако въри само гаранционни услуги си е чиста згуба за производителя, а те го докарват до едно много печеливше звено.

Нед Фев 05, 2006 11:14 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Има и друго, за принтер който струва 150.000 аз не бих рискувал с неоригинални консумативи, защото там всичко е скъпо не само принтера, и рискът да платип 10 или 20 хил за ремонт ако се усетиат це си олзвал неоригинален консуматив не е оправдан.

принципно си прав, но има и нещо друго - производителя се презастрахова и глава която може да изкара 15 милиона (по данни на производителя на главата който не е този който прави принтера) пиезо пръскания (ink-jet drops) например се затапва да прави само 5 милиона за да си купуваш по-често консумативи от този дето ти продава принтера, да не говорим че главата след тези 15 милиона пръскания пак ще работи но производителя не гарантира че капката ще е със същото тегло и обем т.е. ще има някаква промяна в качеството на печата

а за мастилата вообще не си прав защото тези които правят принтери не правят мастила, а тези дето правят мастила печатарите си ги знаят, тези дето продават принтера само пре-продават мастилата на цена *3 като си лепят техни лепенки по опаковките

Пон Фев 06, 2006 12:16 am
Профил

Мнение 
И аз мисля, че това си е чиста проба нелоялна конкуренция и пре***не на клиента. Че то така, може да излезе, че и наркотиците са законни, щотото те правят зависим, точно както си зависим от консумативите на фирмите. И те могат да ти ги продават на каквата си искат цена. Не им оспорвам правото да защитават качеството на продукцията си , но точно тези начини са незаконни. Просто никой не се е сетил да сезира съответните комисии. А те самите не се сещат много, щото май не им дреме.

Сря Фев 08, 2006 10:36 am
Профил
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
Така или иначе големите корпорации ръководят пазара. ТЕ определят какво ще се произвежда и какво ще се продава. Кое е законно и кое не е. А комисиите и разни ми там проучвания, хаха .. ами нали и там има хора и те трябва да ядат , под формата на финансиране или дарения ! Големите си плащат и правят света какъвто си искат :evil:

Сря Фев 08, 2006 12:11 pm
Профил

Мнение ахам....
То вече са ти отговорили - чип брояч според производителите е добре да го има защото някой недобросъвестен дилър да не ти пробута ползван принтер или поне ползвана глава (тук в БГ доста разпространена практика особенно ако те видят че си нямаш хабер и носиш принтера). Доаста се почерви един във Варна като го питах защо главата на канона е дупкана след като е нова.
Проблема е в това че този брояч който изключва касетата след като направи определен брой копия. Е това е защитено от своя страна производителя дава гаранции че касетката ще издържи толкова копия при даденото качество и след това не гарантира качеството и за да запази доброто име и т.н. До едно време и аз зареждах касетки ама след 4-5 заряда с мастила с неустановен произход качеството на печат става плачевно.
Същото важи и за батериите на лап-топите производителя гарантира определен живот на батерия и когато в един момент батерията почне да прави номера и хорицата почват да плюят яко (нищо че батерията отдавна си е изпяла песента) а това е антиреклама за фирмата. В клубовете на Дир.бг дори един пич беше пуснал "обява който разбие кода на литиевите батерии за лап-топи за да мога да сменям клетките" - май от 250 до 1000 $ беше обявил в зависимост от метода на разбиване казах му да мине от тук ама не съм виждал обявата тук де.

Сря Фев 08, 2006 4:26 pm
Профил ICQ

Мнение 
danail би ли ми казал къде ще се оплачеш, ако съответната оригинална касета не ти даде "гарантираното" качество ? И кой е оторизирания да прецени качествено ли е или не? И кои ще измери колко % е черното на страниците, които си изпечатал? И дали някой ще си направи труда... Аз съм имал същите проблеми и с оригинални мастила. Що се отнася до лазерните там проблеми има, ако след всяко зареждане не се почисти основно барабана.
А по отношение на защитата - я си представи какво би станало, ако производителите на коли сложат защити на всяка част, напр. шарнирни болтове, щанги и др. п., а защо не и на маслото или пък на горивото?!? Или пък тези на пералните машини - да переш само с техни прахове ??? и т.н. темата е безкрайна...

Чет Фев 09, 2006 10:39 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Колеги, вижте сами как се разводняват и израждат темите във форума...Gogo попита какъв е този чип на снимката, а какво стана с постовете. Смятам, че за това, което се разисква сега, може да се открие нова тема, а тук да си остане само въпроса и отговорите свързани с него. Мисля, че е добре Модераторът да се намесва в такива случаи, за да бъде форумът по стегнат. Това е само мое мнение, не искам да обидя никого с него.

Пет Фев 10, 2006 12:10 am
Профил
Аватар

Мнение 
VANK, да не ти пука :lol: Аз още от първите 4-5 реплита разбрах, че никой не знае какъв е чипа. А това дето е изписано до тука, ми е ясно от преди да задам въпроса.

Пет Фев 10, 2006 12:31 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Не сьм сьгласен, ако откриваме нова тема за всяко отклонение ще кликаме по 100 пати на ден само за да прочетем темите. Стегнат форум - добре, но не чак толкова :) все пак форума един вид пресьздава отношенията между хората, а те не са толкова стегнати, дори на колегиално ниво.

Пет Фев 10, 2006 12:37 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
VANK написа:
Колеги, вижте сами как се разводняват и израждат темите във форума...Gogo попита какъв е този чип на снимката, а какво стана с постовете. Смятам, че за това, което се разисква сега, може да се открие нова тема, а тук да си остане само въпроса и отговорите свързани с него. Мисля, че е добре Модераторът да се намесва в такива случаи, за да бъде форумът по стегнат. Това е само мое мнение, не искам да обидя никого с него.

Ами това е раздел "Общи приказки". Той за това е направен - да си плямпат хората на воля тука. :)

Пет Фев 10, 2006 9:38 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща