Отговори на тема  [ 466 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 32  Следваща
Windows 10 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Windows 10
TIA V13 сървис пак 1, ъпдейт 4 - върви си съвсем нормално. Има само една грижа не трябва да оставяш устройствата online и компютъра да влезе в standby или sleep - осира се мрежата и повече не иска да се закача. Оправя се с рестар. Някой път помага и само рестарт на мрежовата карта ам ане винаги.

Митко - на сайта на микрософт има едно туулче за теглене - 2-3 мегабайта някъде. Като го пуснеш те пита какво искаш да правиш - ъпгрейд или преинсталация, там трябва да дадеш clean install или нещо такова беше. После избираш коя версия на win искаш - ако си с про ти предлага home или pro. Предполагам че при теб няма да ти предложи версия N - това е без media player ако се чудиш какво значи. След това избираш име на iso-то и то почва да тегли от нетя квото му требе - при мене около 3.2 GB. Като го изтегли на харда ти се появява iso готово за записване на диск. Това е :)

Нед Авг 30, 2015 9:38 pm
Профил ICQ
Аватар

Аз това съм го направил, ама мислех че има начин точно твоята инсталация да си направиш на двд, щото после ако ме пита за ключ какво ще вкарам там?

Нед Авг 30, 2015 9:43 pm
Профил
Аватар

Като стигне до ключа даваш next (или skip) без да пишеш ключ. Ако си минал ъпгрейд - нямаш нужда от ключ. Доколкото разбрах си логва някъде че "този компютър" е легален и това е. При мен стана и след инсталацията си е активиран. Сериен номер нямам. Безплатния ъпгрейд важи обаче само за "този компютър" - няма как да го сложиш на друг без сериен номер.

едит : трябва да има нет - на мен ми иска паролата на wifi-то. След преинсталацията обаче всички вифи-та за които имах пароли си ги помни заедно с паролите им.

Нед Авг 30, 2015 10:02 pm
Профил ICQ
Аватар

А ако смениш нещо по компа - диск или дъно тогава какво правим?

Нед Авг 30, 2015 10:26 pm
Профил

Като ви чета постовете си представям как ще ъпгрейдна тоя самсунг до 10-ка, и без това с тая8-ца изкара по малко от година и се скапа, все не осатва време да видя какво точно се скапа но са драйвери, няма спикери, няма тракпад .. само клавиатура и тъча работят ....иначе на слушалки има звук ... до де го докарахме ....

Нед Авг 30, 2015 11:23 pm
Профил
Аватар

С ъпгрейда на компютъра не знам как стоят нещата. За сега на тоя лаптоп нямам намерение нищо да му пипам - не е че е кой знае какъв ама не е и съвсем зле. Като за лаптоп i7, 8GB, 1T, R7 M260 2GB.

За сега плюсовете на 10 които виждам в сравнение с 8.1 са че върви по-бързо, с мрежите някак се справя по-добре. Преди беше голямо мислене когато не съм на работа и не ми е закачен VPN-а. Не знам какво са оправили в системата за ъпдейтите ама стават доста по-незабележимо от преди. 8.1 като се ъпдейтва и целия свят разбираше, сега само при нужда от рестарт се усеща нещо но става по-бързо. Засега карам с Windows defender - все още нямам сериозни впечатления, ама си тегли дефиниции постоянно та вероятно ще работи. Интерфейса така е по-удобен, въпреки че 8.1 ми беше с адон за 7-ца подобен интерфейс.

Засега ползвам и новия им браузър Edge - има няколко неща които не са ми удобни и няколко неща дето не мога да разбера как се правят. Понеже преди бях с мозила и нищо не си е на мястото. Все още не мога да разбера как да го накарам да ме пита къде да записва изтеглянията - пише ги в "изтегляния" и това е. Иначе работи бързо и не товари компютъра - мозилата си гълташе един ресурс дето дори на тоя комп се усещаше. Скайпа също сякаш стана по-малко лаком за ресурс.

Изтеглих си и Bulgarian Language Pack - само за Тони е - абсолютно навсякъде има спел чек - дори и в ноутпад-а :) Неудобството е че всички системни чудесии се преименуват на български и ако търсиш нещо със search-а трябва да напишеш българския термин - примерно control panel не го намира - трябва да напишеш "контролен панел", "диспечер на устройства" и т.н. :)

Пон Авг 31, 2015 8:21 am
Профил ICQ

Dimitar написа:
А ако смениш нещо по компа - диск или дъно тогава какво правим?

И досега го имаше това с OEM версиите на предишните уиндоуси, дето бяха вързани с конкретен компютър. Всеки компонент има определена тежест, смяна само на един компонент не прави проблем, смяна на няколко компонента с малка тежест също.
Ако е направено читаво, би трябвало да си обновява информацията и да не прави проблем, стига да сменяш едно по едно, а не всичко наведнъж. Само предполагам, не знам как е в 10.

Пон Авг 31, 2015 9:39 am
Профил

Знаеш ли кога ще си сложа български интерфейс ....

Пон Авг 31, 2015 2:03 pm
Профил
Аватар

Да :) като си сложиш Win10 :)

Пон Авг 31, 2015 2:12 pm
Профил ICQ

Да да ... тия мърмоти ги знаем

Пон Авг 31, 2015 2:15 pm
Профил
Аватар

На английски ми прави ауто корект с граматика, на български само ми подчертава грешните думи - няма граматика за съжаление.

Прикачени файлове:
настройки.jpg
настройки.jpg [ 135.38 KiB | Прегледано 1809 пъти ]
Пон Авг 31, 2015 2:25 pm
Профил ICQ

Не мерси, софтуер с български интерфейс ми е най-противното нещо, на такива компютри изобщо даже и не сядам.

Пон Авг 31, 2015 2:33 pm
Профил

Skype взе дразнещо да ми коригира шльокавицата - пиша "im" (им) то ми го обръща на "I'm", пиша "и" той прави "I".
А downloads - май имаше някъде една простотия да му задаваш къде да отиват картинки, документи и т.н. Май беше при "default programs"?

Пон Авг 31, 2015 8:53 pm
Профил
Аватар

чета и се чудя... само аз ли не ползвам нови черчевета и скайпове?

Пон Авг 31, 2015 10:59 pm
Профил
Аватар

Дедо, остави младеШта да си цапа екраните с кетчуп от хамбургера! :)

Пон Авг 31, 2015 11:06 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 466 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 32  Следваща