Може би повредата все пак не е в моя телевизор, но не съм сигурен къде точно им е бъга на М$...
Значи първо си сложих сериен номер, бозата като видя че имам сериен номер вика това е ново устройство, дай да търся драйвер. И си го инсталира на друг СОМ порт, рестартирам - бачка, пак рестартирам - пак бачка. Викам си тва е проблема.
Да, ама кво ми щукна да върна номера на СОМ порта. Връщам аз и пак старите номера.... Тогава реших да пробвам да разчистя СОМ портовете както Цецо каза. Пускам да показва в дивайс мениджъра кви портове има и гледам че на СОМ3 дето не иска да работи имам два от моите драйвери. Нямам идея как се е получило, но викам си тва е, явно след топъл рестарт не може да се оправи коя инстанция и кой драйвер да закачи. Разчистих СОМ портовете и пак тествам. Но СОМ3 продължи да прави мизерии, пак разчиствах, махнах всички мои драйвери и инсталирах на ново версията със сериен номер. Пак СОМ3 се оказа "вълшебен"...
Тогава пуснах regedit-а да видя къде се ползва и видях че навремето е бил ползван като принтерски порт на един сериен принтер. Отивам на принтера, но него съм го пренасочил към файл, нямам спомени що, може би точно за да не ми заема СОМ-порта. Но явно пренасочването не е било достатъчно. Изтрих принтера и СОМ3 изчезна от секциите за принтери и спулери...
И съпрайз-съпрайз - проблемите изчезнаха, поне при мен

Сега ще накарам колегите да повторят "разчистването" и на другите машини да видим дали и те ще се оправят. Дано, че вече взе да ми писва