Отговори на тема  [ 466 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 32  Следваща
Windows 10 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Windows 10
Едва ли е изненада за някого. Аз бих се изненадал ако не беше така... :D

Проблемът според мен е друг - има обмяна на информация, без потребителят да бъде уведомен. За разрешение дори и не става въпрос.
Каква информация се метка напред-назад, никой не знае. В каква посока, също. Кой има достъп и дали това е само малкият мек, пак е божа работа.

Тоест, дотук, имаме държание като на троянец/вирус". Редно е и да бъдат третирани като такива. Според мен, проблемът не е за подценяване.
Приказките от вида "нямам какво да крия" се поизтъркаха. Някой мераклия да си шерне диска с останалата част от човечеството? :D

Сря Сеп 09, 2015 11:18 am
Профил
Аватар

днес гледах снимки на уреди за разпродажба.
Прикачени файлове:
r&s CT.JPG
r&s CT.JPG [ 114.63 KiB | Прегледано 2083 пъти ]

Прикачени файлове:
HP infinium.jpg
HP infinium.jpg [ 142.6 KiB | Прегледано 2083 пъти ]

но най-впечатляващото е:
Прикачени файлове:
r&s SA.JPG
r&s SA.JPG [ 135.26 KiB | Прегледано 2083 пъти ]

Сря Сеп 09, 2015 11:29 am
Профил
Аватар

Добра индустрия (с бозите и вирусите). За някои. :)

Сря Сеп 09, 2015 11:42 am
Профил

Да ама вируси има и за мак и за мобилни... Проблема не е в тоя който яде баницата..... Тия безделници които си нямат работа, в тях е проблема. Това трябва да е подсъдимо а наказанието каторга.

Сря Сеп 09, 2015 4:09 pm
Профил
Аватар

michev написа:
bongo_x2 написа:
.. ама малко след стартиране един svchost започва да ми яде 25% от проца и около полов ин гига RAM от всичко два.

Хм, от известно време и аз наблюдавам тия симптоми, само дето изядената памет при мен е малко над 1 гиги. Ако нямериш друга причина за това - свиркай, че това много дразни.

Чак днес се разровичках. Process Explorer-а ми подсказа "C:\Windows\system32\svchost.exe -k netsvcs" и гуглето твърди, че така става при ъпдейтване на бозата, което при мен запецва.
Някои хора изключват напълно автоматичното ъпдейтване (правят го ръчно чрез IE) и свързаният с него Background Intelligent Transfer Service (BITS), за когото се твърди, че е свързан и с проверката за скрадване, т.е. при него ми е проблемът, но това го оставям за в краен случай.
На други помогнало това, малко е частен случай. М$ ми прати следният неработещ линк: http://hotfixv4.microsoft.com/Windows%2 ... 86_zip.exe)%3Cbr%3E
Заредих си най-новия Windows Update Agent ама файда йок.
Номерът с ресетване на ъпдейтите и MS Fix It Tool 50202 и разни други вече ги бях пробвал.
Засега оставам под кривата круша, най-вероятно ще се преинсталира защото много ме съмнява качеството на бозата...

Edit1: Като турих на офф автоматичното ъпдейтване (беше в режим да предупреждава но да не зарежда) се самоизключи и BITS...

Съб Сеп 12, 2015 6:06 pm
Профил

Windows 10 се изтегля на компютъра ви, дори да не го искате

http://hicomm.bg/softuer/windows-10-se-izteglja-na-komputyra-vi-dori-da-ne-go-iskate.html

Пон Сеп 14, 2015 7:05 pm
Профил WWW
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Предното заглавие е подвеждащо както обикновено :) Журналисти хейтъри.
На лаптопа се случи точно това - целия Win10 се беше изтеглил тихичко и в един момент направо ми каза, че е готов за Upgrade. Това изобщо не го исках и порових из нета - проблема беше, че вече нямах опция да шътна уина, а надписа се беше сменил Update & Shutdown или нещо такова.
От този линк http://winsupersite.com/windows-10/prevent-windows-10-upgrade-installing-after-making-your-reservation моя сценарий е номер 3. Успях да се спася успешно от ситуацията. По-натам като подобрят Win10 ще ъпдейтна навярно, но сега не виждам никакъв зор да се прави.

Вто Сеп 15, 2015 2:02 am
Профил
Аватар

В нас на 3 компютъра (два десктопа и един лаптоп) като ми каза, че моя ъпдейт е готов трябваше да натисна бутона, за да тръгне да се даунлодва, т.е. нищо не се беше даунлоднало предварително.

Вто Сеп 15, 2015 2:54 am
Профил
Аватар

И при мен беше така. Изтегли го когато потвърдих. Явно познава кой не го иска и се тегли нарочно да дразни :)

Вто Сеп 15, 2015 7:19 am
Профил ICQ
Аватар

Копмпът, когото чекнах за Win10 сега ми дава само една възможност за ъпдейтване: Win10. Нищо, че деинсталирах въпросното КВ и даже номерчето не си записах. Този комп отдавна е за преинсталиране, но в момента само на него имам терабайти и хич не ми се бара.
Лаптопът на жената също беше с табела "Get Windows 10" която разкарах навреме и в момента ми докладва само за две обновления по желание, което само по себе си е подозрително.
Третият, друг нямам в момента :cry: , е едно атомче спретнато набърже за собствени нужди, също нямам време да го барам. На него svchost.exe яде сума ти ресурси. Май М$ са решили да откажат народонаселението от Win7 чрез другия край на точилката: ъпдейтването върви бааавно, М$ ми праща по няколко пикчета от 0.5Мбпс на минута, а иска и хиляди чалъми.

Edit: и трите компа са с регистрирана Бозъ7, но отскоро пише да си намеря оригинална такава. Общото между тях е "мистериозната" KB976902 (не съм я ръгал аз), която вече е заместена от KB2533552, но май не е там заровено кучето. На атомчето пробвах без забележим резултат много чалъми, последно wgaremover версия 1 и нещо от 15/11/2014, че в по-новите има гадинки, и Windows Loader v2.2.2-Daz от добър източник, може би заради това изобщо въобще ми тръгна ъпдейтването.

Пон Сеп 28, 2015 8:10 pm
Профил
Аватар

При мен пък всички пиратски Уин7 получиха одавна ъпдейта до 10-ка, а само един лаптоп, дето си е със супер легитимен уиндоус 7 вече 2 месеца все не му идва реда да получи нищо. Тия да не би да дават първо на пиратските и чак после на легалните? Нещо не мога да се светна що на тоя лаптоп ъпдейта се бави толкова.

Вто Сеп 29, 2015 12:10 am
Профил

И аз съм се чудил защо наред с легалните разпространяват самите те нелегален. Определено има уловка.
Един вид зарибителен материал и самите те са подстрекатели към престъпление.

Вто Сеп 29, 2015 12:21 am
Профил

Аз пък не мога да разбера, ако имате работещи уиндоус 7, за какъв чеп ви е да скачата на най-новата глупост.
Ичакайте да му излезнат бъговете, ичакайте да му пуснат сървис пак, независиимо дали се казва win10sp1 или win11 и чак тогава си го качете. Сега няма абсолютно никаква причина да сте бетатестери.

Вто Сеп 29, 2015 12:22 am
Профил
Аватар

Има причина. Дори две - фексбук и мода. Не може цял перник да е с виндовс 10, а ти още да си с 9.5sp78... :D

Вто Сеп 29, 2015 1:04 am
Профил
Аватар

Мдаа, Димитър по-горе е дал отговор на въпроса: безплатно е само сиренцето в капана. Явно сървърите на М$ са претоварени и дават предимство на мишлетата преди да е хлопнала вратичката с някой скорошен ъпдейт. И тогава - плащай за бозичка!
Нали ви казах, че точно бат Били нииикак не се връзва с майка Тереза [-X

Как върви при мен:
- Атомчето бааавно, но славно, напредва с ъпдейтванията по метода "Билигочи". Постепенно въпросният svchost става по-малко гладен за ресурси.
- Лаптопът на жената отново изкара табела "Get Windows 10" - писна ми да я разкарвам, пък последно не съм барал нищо по него.
- Стационарният с терабайтите и уж единствена опция Windows 10 се оказа, че имало опция за показване на другите ъпдейти, а Win10 е в пожелателните и я разчекнах.

Edit: а бе съвсем я разлюбих тази бозъ, особено след опита ми с Linux Mint, ама е необходима. Някой ще каже ли какъв долу-горе комп се иска за виртуалка под линукс за елементарни цели, че скоро няма да ми остане време за проби/грешки?

Вто Сеп 29, 2015 2:43 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 466 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 32  Следваща