|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:01 am
| Автор |
Съобщение |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
 Re: Бежанците
Браво на нас, че построихме оградата на границата и дадохме пример на унгарците, че и на останалите.  Питам се къде са сега онези германци, които протестираха срещу нашата стена. Да им предложа да приберат всеки по едно имигратско семейство и да ги хранят от своя джоб... 
|
| Пет Сеп 18, 2015 9:06 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
"Който не храни своята войска, ще храни чужда", цитат от фон Клаузевиц.
Един от проблемите на Европа е точно, че има сравнително силна икономика, поне сравнена с тази на арабите и африканците, но с тази икономика не си поддържат армията, а правят банкерите богати. Германия няма самолети!!! Ако онзи мустакатия австриец беше на власт, първо щеше да обеси Меркел, после цялата пасмина около нея и то защото са пренебрегнали отбраната. Силна икономика без силна армия в дългосрочен план е самоубийствено. Егати, някога Европа е владяла половината свят, сега с цялата си икономика не може да се опази от стохилядната невъоръжена паплач по границите...
Между другото, ако използваме определенията на Клаузевиц, ние СЕГА се намираме в състояния на война. Der Krieg ist also ein Akt der Gewalt um den Gegner zur Erfüllung unseres Willens zu zwingen. Превод: Войната значи е акт на насилие, за да принудим противника да изпълни нашата воля.
Онези пичове по границата с Унгария не използваха ли насилие, за да принудят унгарците да изпълнят волята им. Същото е в Гъция, Италия, Сърбия, Македония...
Европа е във война, но не го осъзнава. И вика на нашествениците "Willkommen" и ги пита какво предпочитат: арабски чай или кафе по турски.
_________________ Хайде де!
|
| Пет Сеп 18, 2015 9:38 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
|
| Пет Сеп 18, 2015 10:21 am |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Колкото и да се пенявите, истината винаги е някъде по средата: http://dnes.dir.bg/news/more-turtzia-dete-bezhanskiat-natisk-20066026?nt=4Въпроса че покрай деца и семейства, наистина бягащи от война, идват разни други, с които може да се "работи" само с голямата гьостерица.
|
| Пет Сеп 18, 2015 12:13 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
А бе то като се замисля не би трябвало въобще да има бежанци - нали сирийското правителство все пак контролира част от територията на страната.
|
| Пет Сеп 18, 2015 2:00 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
По новината по горе, ами и 10 тела да изхвърли ми е през оная работа, мен ако питат тия бих ги товарил на кораби и разтоварал 50-на км навътре в морето, който доплува до брега ще го приемем за бежанец, поне ще е ясно че е физически годен за трудов лагер. Въобще не ми дреме нито за децата им нито за жените им, от тях си зависи къде и как живеят, да се оправят където могат. Щом искат да имигрират имат право да пробват, ние пък имаме право да ги давим в морето не е ли така, обичаи ... преди 400 години тия щеха са са поробени и изпозлвани за смислени цели. Да им го туря и на ЕС и на Меркел и всички останали. ЕС е една клоака начело с Франция, и скоро навсякъде ще е едно и също, мизерия и мръсотия. Ако Французите са горди и щастливи да си живеят в смотаната държава нека го правят, да приемат всички бежанци и да не ги натрапват на други. Ако пък Германците толкова искат да се пофренчат тяхна си работа, и за тях важи същото. Не мога да разбера що за путки управляват тия държава, нашите педали са ясни, ама явно явлението е по-масово.
|
| Пет Сеп 18, 2015 6:29 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Аз като се замисля... това че морето било изхвърлило тоя или оня не ми носи никаква информация. Като ги знам ония меки китки европейските политици, не бих се учудил арабите да поутрепват по някой и друг и да го хвърлят в морето ей така да им държат влажни очите. А на медиите само това им дай. Те всъщност са най-много за убиване че продължават да наливат едни и същи лъжи в главите на хората. Някои даже им се връзват... 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Сеп 18, 2015 7:08 pm |
|
 |
|
nik
|
до сега никой изобщо не се опитваше да ги спре, даже на против, казват - добре дошли, заповядайте на софрата всяка новина, всяка медийна изява на меркел до сега ги подканваше - стягайте куфарите и тръгвайте, ние ще ви приемем, дори ще опитаме да задължим и други държави с квоти и те да приемат, тя си ги канеше все едно европа е нейната къща... още не разбирам защо... ама оня ден я гледам посърнала... за пръв път говори с наведена глава... не можело вече... вкара си автогол, ама и засра цяла европа с нейните изказвания...
|
| Пет Сеп 18, 2015 7:29 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Пет Сеп 18, 2015 8:48 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
По принцип си прав, ама не точно.... Luftwaffe е на 4-то място по действащ персонал в ЕС след UK, Франция и Италия. Имат официално 378 самолета, включително изтребители и бомбардировачи. А неофициално са в пъти повече.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Сеп 19, 2015 12:54 am |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Съб Сеп 19, 2015 1:40 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Интересни преговори ще са, от типа дайте сега да видим ... е добре де и така става ... преговори, това са пазарлъци, и не че съм Русофил, ама напълно подкрепям Путин, чудя се защо Асад още не е поискал военна помощ от Русия под формата на някой друг полк ... и без това те отдавна не са тренирали истински а и покрай надутия бюджет за отбрана кой знае колко стари боеприпаси плачат за утилизация. Там е по равнинно, може да имат успех за разлика от Афганистан и хамериканците в Ирак.
|
| Съб Сеп 19, 2015 2:45 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз в същност вече забравих, защо Асад го посочиха за лош? за Садам помня, че бяха някакви митични оръжия за масово поразяване, които така и не се намериха. Кадафито беше посочен като ръководител на световния тероризъм... май?
факт е, че тези територии от хиляди години са управлявани с рязане на глави. това си е техен проблем, техни традиции и техен начин на живот. ние какво се месим? на мен не ми пука дали сунити режат глави на шиити, стига да си го правят в тяхната къщичка и да не прескачат оградата към мен. Иран и Ирак водеха 10 годишна война, американците продаваха пушкала на едните, руснаците - на другите, но нямаше бежанци и от двете страни. в същност (на запад) с охота се приемаха единици 'бежанци', като условието беше да имат дебели сметки в швейцарски банки.
после Садам нападна Кувейт и американците им скочиха, за да защитят демокрацията. каква демокрация в тези райони?! това са оксиморони. и тръгнаха едни бежанци към европа (1993), но много малко от тях се върнаха по родните си места. и все пак мащабите не бяха като днешните. сега в Либия има ли демокрация? с две правителства - едното в Триполи, другото в в Бенгази... айде по-сериозно!
мен, което ме учудва, е мащабността на операцията 'мигрант'. някой налива много пари тези хора да наводнят афропата. не мога да си отговоря напълно на въпроса 'кой?'
да, афропа има проблем със застаряването на населението. от една страна има липса на работна ръка, особено на квалифицирана; от друга има голяма безработица. нелицеприятен факт е, че голяма част от безработицата е 'неработица' - просто хората не искат да работят, защото си живеят добре и на социялни помощи. и понеже решаването на този демографски проблем е много трудно, 'големите началници' решиха, че трябва да си внесат работна ръка от вън. пълни олигофрени. профила на мигрантите в момента е - 90% без документи, 80% без кавалификация. и някак си всички гръмко мълчат по въпроса какви са причините за това. не само че идеята за интеграция на мигрантите е химера, ами си е и опасна самата идея да ги допуснеш до територията си и пазара. излиза, че 'големите началници' са загрижени повече за тълпата прииждащи хуни, отколкото за собствените си съграждани.
направо не знам как би могло да се реши сегашния проблем на афропа в частност и на близкия изток по-широк план. дори на една ефективна машина тип "хитлер" ще и трябват десетки години да разчисти засраните територии, не че някой от педалите по върховете ще си го и помисли даже.
|
| Съб Сеп 19, 2015 10:46 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
ОАЕ са намерили нов начин за инвазия или ОПЕК ни праща хора да ги топлим, за да вдигнат цената на петрола ще ви кажа само, че тука има стройна организация по посрещането, комуните правят едни сериозни пари от строежи, образование и асимилационни дейности (така нареченото интегриране... след това интегрираните стават или по шведи от шведите или не стават никакви. има и нормални случаи). Хората си имат джамии, но никой не крещи от минарето или не надува тонколоните. Има радиостанции на фински, датски, норвежки, сръбски, фарси и т.н. и на никой не му идва и наум да ги спира. Има и доста народ от Украйна, Литва, Латвия, Русия и т. н. За поляците- те са част от ежедневието. На всеки магазин и в най-бутнато село има български или румънски просяк... май взеха да изчезват покрай проверките на границите. Според медиите пристигналите деца трябва да почнат на училище до месец. А през това време "шведските демократи", тукашните сидеровци чупят нови рекорди. немския ми колега бълва огън и жупел с/у Унгария и т. н. Не коментирам дали е много добре или ужасно зле, просто това е тукашното състояние.
|
| Съб Сеп 19, 2015 11:05 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
толерантност и мулти-етническа култура трябва да са само на реципрочна основа. ще повярвам в толератността само, когато в саудитска арабия се появят десетина катедрали, няколко православни църкви, а християните няма да им режат главите ако обърнат едно уиски в бара.
какво излиза? ние като ходим в някоя от тия страни, трябва да се съобразяваме с местните закони - да не консумираме алкохол, да не надигаме бурките на булките, дори един поглед е опасен. в малайзия могат да те екзекутурат и за цигара с марихуана. в тайланд пък трябва да заставаш мирно на публични места, когато свирят химна на краля.
но тези хора, когато дойдат у нас, се настаняват в кухнята, искат манджа без свинско, могат да си правят всичко, включително и да отговарят произволно на въпроса "кой си ти?" не само ще опънат килимчето, ами ще поискат и джамия да им направиш, в която ти нямаш право да влизаш. въпрос на време е да обърнат дъщеря ти или дори жената. те не искат да живеят по нашите правила.
друг въпрос е доколко 'нашите правила' са смислени откъм защита на 'нашето' бащите на обединена европа са имали предвид (надявам се), че европа се състои от сходно население с почти сходни възгледи. различията между германци, французи, средиземноморци, скандинавци, славяни и т.н., колкото и големи да изглеждат, все пак са незначителни на фона на различията с мюсолманския свят. трябва да има някаква граница, все пак.
аз не мога да разбера реакцията на колегата ти германец срещу Орбан. и изобщо поведението на Германия и Франция. преди години французите опищяха медиите, че ни връщат два самолета мангали. англичаните гърмяха една година, че идва приливна вълна от 200,000 българи и румънци към острова. Фарадж дори влезе в парламента на гребена на същата тази вълна. реалността се оказа доста по-скромна от апокалиптичните прогнози. до 2014 година българите нямаха право да работят законно из почти цяла европа. през 2012 чаках 3 месеца в Холандия да ми издадат разрешение за работа, дори идва човек от съответната служба от Амстердам да ме интервюира и да облъчва шефовете, че не можело. трябваше да чакаме 3 месеца, за този период ако се намери някой местен за тази позиция - горя. самите холандци бяха в потрес колко сложна и ограничителна е процедурата и ако не бяха на супер зор щяха да се откажат още в началото.
а сега какво - идва някой неграмотен и неквалифициран, казва аз съм хасан ахмеди от сирия, искам подслон, храна и работа за много пари. и цялото ми семейство да дойде също тука, че съм много нещастен.
не случайно идеите за интеграция на мюсолмани срещат съпротива главно от източните страни. защото много хора помнят унижението, което трябваше да търпим 10-20 години. стара европа гледаше на нас като на утрепки, незаслужаващи дори да се изплюят по нас. лично на мен ми пропадна едно важно пътуване до Германия, защото в началото на януари трябваше да се виси по нощите в кошарката пред посолството за виза. взех виза, но хванах пневмония, с която се борих почти 5 години след това. и за какво? за величайшото благоволение да посетя страната за 15 дена! а вземането на виза за Италия беше такова унижение, че отказвах да ходя в тази страна с години. това няма как да го забравя, предполагам е същото с много хора, минали по този път.
и ако тогава сме били обидени, сега сме двойно обидени, защото ситуацията е съвсем друга. меркел не само че ги кани открито, ами им казва - "и да не ви вземем ние, ще ви приемат съседите". и няма сила в света, която да ме убеди че някакъв афганистанец, сомалиец или дори сириец без минало е по-близък до германеца като мироглед, отколкото който и да е източно-европеец или руснак.
в този дух, Орбан ми звучи като един от малкото политици в европа, който назовава проблема "право куме в очИ"
Последна промяна ДедоБоре на Съб Сеп 19, 2015 12:40 pm, променена общо 1 път
|
| Съб Сеп 19, 2015 12:06 pm |
|
|