|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:10 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Нов потребител :) имам проблем с ProPicXP
| Автор |
Съобщение |
|
VDL
Ранг: Минаващ
|
 Нов потребител :) имам проблем с ProPicXP
Здравейте  ,
отдавна ви чета форума и много ми харесва.
Занимавам се с микроконтролери като любител.
Имам малък проблем. Откакто инсталирах WinXP програматорът ми не може да програмира (проекта ми е с контролер от серията 16Ф84А.)
Програматорът привидно работи, но записва само "0" и има само осцилации, а портовете "спят".
Четох за това че WINXP не може да позволи софта да работи директно с паралелния порт...., така че ако може да ми дадете някакви идеи... или да инсталирам пак Win98
Ще съм благодарен на съвети ви!
Благодаря ви предварително!
|
| Пон Фев 06, 2006 8:53 pm |
|
 |
|
zz_stefanov
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
И аз съм от новите  . Ако работиш с ProPic2 ползвай http://www.ic-prog.com/. Работи стабилно на XP, само дето като кликнеш по формата не деактивира последния бокс за настройка и със скролера на мишката можеш да направиш много поразии в Device или Oscillator примерно. И при мен не тръгна както трябва ProPicXP, но не съм му се вживявал.
Поздрави и успех 
|
| Пон Фев 06, 2006 9:39 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
|
| Пон Фев 06, 2006 9:57 pm |
|
 |
|
zz_stefanov
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
Съгласен съм с теб и те подкрепям за правилата, но те трябва да се набиват в очите на новодошлите. Иначе няма да издържиш да се ядосваш на всек нов.
Поздрави и успех 
|
| Пон Фев 06, 2006 10:21 pm |
|
 |
|
VDL
|
Благодаря за радушното посрещане във вашия форум!
Благодаря също, че ме сложихте на място (преместихте темата в академия),
но все пак да се върнем на проблема:
@Predator_MF
благодаря ти за линковете които си ми дал,
но аз и преди това бях изчел доста от постовете ви и не намерих отговор (решение) на моя проблем, както и тези нямат нищо конкретно за ProPicXP и програмирането на PIC-ове под WINXP
и така, ще ви задам само един въпрос и повече няма да ви претеснявам:
Има ли някой въобще, който да работи с ProPicXP и как го прави?
Благодаря на отзовалите се на моя проблем 
|
| Пон Фев 06, 2006 11:01 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Е без да се обиждаш, ако беше прочел темите които ти показах и редовно следиш форума както твърдиш щеше да срещнеш на няколко места WinPIC800, как се работи с него, защо се ползва специално под WinXP и т.н.
А за тоя програматор ProPICXP, ами аз не виждам нищо особено в него, предполагам че платката му е с най много две TTL-ки и шепа дискретни елементи (за разлика от ICD, PICDEM, PICMaster и пр.). Това което искам да ти кажа, програматора ти е обикновен преобразувател на нива илиинтерфейсна схема между PC и микроконтролера, който ще програмираш. Моя JDM например не се различава по нищо друго освен, че ползва COM порта вместо LPT. Инсталирай си WinPIC800 и пробвай, ще разбереш за какво говоря 
|
| Пон Фев 06, 2006 11:11 pm |
|
 |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
@VDL, с коя версия на пропика си? За да работи под ХП му трябва драйвер за ХП. В последната, си е включен в инсталацията, ако го нямаш мога да ти го пратя плюс лекарство. Но искрено ти препоръчвам ICD2! Дори и само любителски да се занимаваш, намери си някоя от стотиците клон-версии на айсидито и си я направи! Пропика при програмиране ресетва процесора по захранване, което е досадна пречка при инсъркит програмиране, тъй като се налага да слагаш или джъмпер или шотки диод на +5V.
офф {
Пази си нервите - ще ти трябват! Тук никой няма да откаже да ти помогне, но все пак прави добро впечатление, ако първо си опитал да направиш нещо по въпроса!
}
Успех!
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Вто Фев 07, 2006 9:34 am |
|
 |
|
VDL
|
Версията на ProPicXP е 1.21 и имам лекарството, но въпроса беше принципен, дали някой работи с този програматор под WinXP?
Но, здраве да е ще работя с друг софт.
В края на краищата не съм женен за ProPicXP, ще ползвам WinPic800 както ме посъветва Predator_MF
Благодаря на всичи за отзивчивостта!
|
| Вто Фев 07, 2006 7:01 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|