|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:07 pm
| Автор |
Съобщение |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
Пауров мнение, като твоето бих приел единствено от човек, който ми покаже лиценз за сьответния софтуер и после ме спонсорира да си го закупя.
Който е решил да нарушава закона, си е изцяло негова работа, но е добре да се вьздьржа от подни изкази.
А Еагле-а е една много добра програма, има си ограничения и бьгове, но се ползва от широк крьг потребители, както от аматьори, така и от професионалисти.
|
| Вто Фев 07, 2006 3:40 pm |
|
 |
|
Пауров
Ранг: Минаващ
|
Svetoslav40 ако немоеж дръпна Протела имам на едно ДВД Protel 99, DXP, Altium, а също и новия OrCAD 10.5 - аз ползвам него - мога да ти фърла и книга в електронен вариант на български за Протела. Айде със здраве 
|
| Вто Фев 07, 2006 3:52 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
HCK е абсолютно прав!
Момчета, ориентирайте се към лицензен софтуер. Още имате време.
Това важи с пълна сила за тези, които си вадят хляба с това.
Много скоро, когато предавате проект ще трябва да удостоверявате, че сте използвали легален софтуер.
|
| Вто Фев 07, 2006 3:59 pm |
|
 |
|
Svetoslav40
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 11:12 pm Мнения: 95 Местоположение: Shumen
|
И аз съм съгласен с HCL I Desert, но някак си ми е трудно да дам кинти за софтуер (какъвто и да било)при условие че не го използвам комерциално. А ако ми се наложи да го ползвам комерциално, естественно че ще си го купя, все пак ще има поддръжка.
Пауров, за алтиум 6 ли говориме? поне като ще е гарга, да е рошава 
|
| Вто Фев 07, 2006 4:07 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Когато се предава проект, обикновено хората не ги интересува какъв софтуер си използвал. Къде го четохте това, че в скоро време ще трябва да се доказва какъв софтуер си използвал ? То и бандюгите, които съсипаха държавата трябваше да доказват произхода на богатствата си, ама никой досега не са осъдили по тоя параграф. Не че не трябва да се използва легален софтуер, но при тези цени на CAD продуктите още дълго време ще се използва нелегално или ще се премине на free продукти ( това важи за БГ, в чужбина != така )
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Фев 07, 2006 5:00 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Зависи от проекта Пирев. За проект за краен клиент, който иска просто устройството да работи, а ти му гарантираш и поддръжката -да. Често на него не му пука даже за документацията.
Обаче, ако си подизпълнител в по-голям проект може и сигурно ще ти искат това.
Имах наскоро подобен случай.
|
| Вто Фев 07, 2006 5:09 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Така съм съгласен, но ти му казваш примерно използвах Protel 99 SE, Service Pack 6. Оттам нататък него какво го интересува дали го имаш легално или нелегално ? Качил съм trial версия, за месец-два можеш спокойно да изпроектираш и после да продадеш проекта. След това формат на диска и наново. И ще е много по на-смекта, отколкото 3000 Евро за CAD програма да дам. Съгласен съм да ги дам, обаче клиентите да са платежоспособни. Когато започнат да се появяват клиенти, които питат какъв софтуер съм използвал лицензиран или не, значи сме започнали да догонваме Европата.
И в кръга на шегата: Някой, който си е закупил Windows, да е питал MicroSoft дали са използвали легални компилатори ? Нал купуваш от тях продукт 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Фев 07, 2006 5:36 pm |
|
|