|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:33 am
Айде и VW ги надупиха ... $18B глоба ...
| Автор |
Съобщение |
|
Private
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
 Re: Айде и VW ги надупиха ... $18B глоба ...
Приятел ми е точно толкова, колкото и ти - пишем в един и същи форум. Затова ползвах определението "колега". Може и да е движил в Щатите във времена, когато еко-нормите са били по-бамбашка, не знам с точност.  Факт е, че и тук еволюирахме от Москвета и Икаруси към Евро-6 стандарти. Иначе ти благодаря за мнението, защото информацията от повече източници намалява възможността за грешки. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Чет Окт 01, 2015 10:13 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
|
| Чет Окт 01, 2015 10:54 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Не бре. Тия са със софтуер от VAG / Bosch. 
|
| Чет Окт 01, 2015 11:05 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Цекинс, тия са състезателни бе - те не трябва да отговарят на нормите, все едно Формула 1 да ги мерят също  . Плюс това те от въртенето на гумите пушеха даже повече  .
|
| Чет Окт 01, 2015 1:58 pm |
|
 |
|
Private
|
|
| Чет Окт 01, 2015 6:29 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Тони - какви малки мотори - мотора е 2 литра и е пълно дърво.Аз съм карал тая кола( Дарт) доста мили щото имам изделие в нея и требе да се тества и с гаранция трудно и до 30 мили на галон стига,а 40 пък ще ги направи ако я пуснат от планината към долината - инак няма как да стане. За разхода говоря от личн опит - не от реклама по ТВ.
|
| Чет Окт 01, 2015 8:14 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
 |  |  |  | Private написа: Приятел ми е точно толкова, колкото и ти - пишем в един и същи форум. Затова ползвах определението "колега". Може и да е движил в Щатите във времена, когато еко-нормите са били по-бамбашка, не знам с точност.  Факт е, че и тук еволюирахме от Москвета и Икаруси към Евро-6 стандарти. Иначе ти благодаря за мнението, защото информацията от повече източници намалява възможността за грешки.  |  |  |  |  |
Аз пък ти казвам че инфото ти не е преувеличено. регулация има на всичко когат е ново ама проблема е че по улиците не се движат само возила дето да под 1 година възрасни. 1 камион ако е на 1 500 000 мили минава за почти нов. Повечето камиони са по 12 литра мотор така че замърсяването е колкот 6 Фолксвагена ако камиона има същия каталитик конвертор и т.н а и също с гаранция броя на камионите в америка е значително по голям от броя на дизеловите фолксвагени . Имам няколко мои хора дето имат собствени камони и ли пък имат 10 и ги дават под наем и т.н Бил съм нееднократно в ремонтен сервиз за камони а и има документи за тях от първа ръка. И да запитам пак - как шевролета покрива нормите а пък ФВ не?
|
| Чет Окт 01, 2015 8:25 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ние сега тук за нови фаувета и камиони ли говорим или за такива на по милион и половина мили  ? Според мен говорим за такива, които са били нови, когато е трябвало да отговарят на някакви норми. Нормите ги променят постоянно и много ясно, че няма как старите МПС-та да ги накарат да отговарят на новите норми и се получава заварено положение. Колегата на колегата по-горе твърдеше, че камионите нямали никакви устройства в тях за намаляване на емисиите - това ли според теб не е хич преувеличено, щото ако е това май няма смисъл да продължаваме да си говорим на тая тема  . Ако ще сравняваме нов фолксваген със стар на милион и половина мили американски камион и това ще ни е извинение, че новия фолксваген е бил манипулиран за тест, аз лично нещо не мога да схвана каква точно е темата на дискусията  .
|
| Пет Окт 02, 2015 12:27 am |
|
 |
|
Private
|
Нали казваш, че има 1000 Америки. Просто всеки от тримата свидетели е видял различен пореден номер Америка, та оттам и някои разлики. 
|
| Пет Окт 02, 2015 1:34 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Това въобще не е до броя на америките, а до това да се разберем за какво точно си говорим, защото или си говорим за различни неща или нещо не се разбираме като си говорим за едно и също нещо  .
|
| Пет Окт 02, 2015 1:53 am |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Пет Окт 02, 2015 6:07 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
|
| Пет Окт 09, 2015 6:23 pm |
|
 |
|
HSB
|
Ок - да доразвия това което искм да кажа - всяко едно возило дето има мотор си има хомологация , ще рече трябва да отговаря на едикои си изисквания- тука спор няма и това е ясно . Това че народните коли лъжат -също ясно и аз не съм застъпник на това да лъжат. Проблема е че хващат тия дето лъжат по едни такива критерии - тия са наши ,ония не са ..... , щото съм на 100% убеден че и ГМ и ФЦА(FCA= Fiat Chrysler Automobiles) лъжат ама тях не ги хващат.
Относно камоините - като се протеснява тукашната комисия за опзване на околната среда от пушеци и т.н що не погледне изискванията за релис на камионите... на нов камион каталитичния конвертор и въобще изискванията са супер леки за покриване и ако сравня с подобен камион в европа -ми тукашните камиони за на светлинни години като техничско изпълнене от да речем камион преднанзначен за експлоатация в европа.
Нов камион тука - например Волво- не помня модела , един мои приятел тука го купи за 120 к март месец тая година ... ми няма таква цена на камион в европа. Какво да говорим за кализатори и т.н като едва от миналата година са сложени за сефте на някои тукашни камиони тип ТИР дискови спирачки, досега все са барабани ....
Значи ако се търси сорс на замърсяване - просто като цифри - замърсяването от ТИРовете дето са с 12 литра мотори и се търкалят деннощно по улиците и са в някакво си състояние с гаранция е значително по голямо от това причинено от ФВските 2 литрове дизели - да де ма никои не дига шум в пресата за това .
|
| Сря Окт 14, 2015 1:20 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Ако се поразровиш малко ще разбереш колко пъти са глобявани и тукашните камионаджийски фирми - последния път глобата е била 1 млрд долара  .
|
| Сря Окт 14, 2015 4:33 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Пък на баба Рено (бензин) катализатора го ампутираха забравих вече кога. До последно си минаваше прегледите в гръчко (там и емисии мерят) и беше доста далеч от горната граница. Тази година и празнувахме 20 годишния юбилей...
|
| Сря Окт 14, 2015 5:50 pm |
|
|