|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:47 pm
| Автор |
Съобщение |
|
sparkybg
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
 Re: Бензина
МГУ. Влязох 1994, стигнах до дипломна работа, направих съществената част и... така и не стигнах до край...
|
| Съб Юли 18, 2015 11:41 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Няма значение, колега х 2 си.  Аз съм радиофизик от СУ “(випуск 87).
|
| Нед Юли 19, 2015 3:09 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Нед Окт 04, 2015 3:50 am |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Тая кола е перфектна за американски филм - един отпред кара, а един отзад отваря вратата и стреля с картечница 
|
| Нед Окт 04, 2015 11:14 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Ти да видиш в следващата серия на Трансформърс ... тесла до тесла ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Нед Окт 04, 2015 1:15 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
След телевизорите Sony, колите Volvo и телефоните Nokia, няма лошо в щатското кино продуктово да се позиционират Apple, разни muscle cars, NASA, а сега и Tesla. "Ако сам не се похвалиш, кого да чакаш да те похвали?" 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Нед Окт 04, 2015 1:23 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Какво в този електрокар е по-интересно от сходен клас SUV с ДВГ? Това че не трябва да си пускам климатика в задръстване, защото мога да си остана насред път е ясно.  Ахаа, вероятно има добре изградена сервизна мрежа и при проблем, мога да се обърна към всеки един сервиз... Модерни кокашарници... 
|
| Нед Окт 04, 2015 2:19 pm |
|
 |
|
DanielDimov
|
След време повечето коли ще са такива (вероятно ще са с доста по-добра автономност), а тези дето разчитат на някакво течно гориво ще се ползват само като ходиш извън цивилизацията...
|
| Нед Окт 04, 2015 3:25 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Слагаш дизелов агрегат в багажника и ето ти неограничен обхват 
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Окт 04, 2015 4:28 pm |
|
 |
|
jig.tak
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
в града също може да имаш неограничен обхват, само трябва да караш по маршрута на тролея/трамвая
|
| Нед Окт 04, 2015 4:32 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Окт 04, 2015 4:50 pm |
|
 |
|
DanielDimov
|
На мен би ми било достатъчно да може да върви 500 км. Като пътувам на дълъг път горе-долу това ми е лимита за каране без да излизам от колата - след това трябва да изляза, да се пораздвижа, тоалетна, ядене и т.н. Ако батерията може да се зареди от 10% до 90% за 30-40 минути ще е напълно достатъчно за всичко.
|
| Нед Окт 04, 2015 5:03 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Зимно време, в час пик, на средата на орлов мост, седи оклюмал шофер на електрокар, размахвайки банкнота в едната ръка, щепсел в другата, и с поглед изпълнен с надежда, чакаше някой да му помогне за да измине оставащите му 1.2 км. до дома му. В главата му се въртяха черни мисли, задавайки непрекъснато един и същи въпрос: Не е толкова студено. Само -12 градуса е. Защо ми трябваше да пускам това парно? Можех да се заметна с одеалцето и да сложа някаква ушанка... 
|
| Нед Окт 04, 2015 5:26 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Батерията на електрокара е от 65 до 90 киловата според модела - инженер си и можеш и сам да сметнеш ако електрокара стои неподвижно в задръстването на орлов мост за колко време може да му стигне батерията ако нагревареля на печката му е 1-2 киловата. Едната ни кола минава с цял резервоар около 230 мили, а електрокара около 300. С какво бензиновата ми кола е по-добра в задръстването на орлов мост от електрокара? Тук в Чикаго и задръстванията и зимата са много по-големи от тези в София и като гледам не могат да смогнат с поръчките за електрокари. Верно, далеч са още от перфектни, но бавно и славно ще стигнат там. Иначе и аз се кефя че ще има повече и по-евтин бензин за мен, ама чак пък такива изцепки като твоите няма да седна да пиша  .
|
| Нед Окт 04, 2015 5:36 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Така, "на маса", батериите може да му стигат и за галактическо пътешествие. Реалността обаче е друга. Освен нагревателите на парното, има и вентилатор, пак за него, фарове, чистачки, диско, вифи, модерни дисплеи, стъкла, заключвания и кой знае още какво. И всичко това чака на тия батерийки. Да не забравяме, че все пак се водят МПС и би било много добре ако енергията в батериите им стига и за да могат и да се придвижват, а не само да седят в задръстването с бачкащо парно... Само мога да гадая, ако прибирайки се вечер, с батерия на 60%, каква част от шоферите ще я дозаредят на макс или ще разчитат че трябва да стигне и за следващия ден. Естествено, висейки с ушанката на орлов мост. Обади се на приятел няма да бачка, защото той няма с какво да ти помогне. Нито ще има на разположение резервни батерии, нито удължител 730м. Не знам дали трябва да напомням, че живеем в различни държави и някои дадености се различават. Колкото и да се опитвам се да си представя зарядна станция в обикновен софийски квартал, но не успявам... 
|
| Нед Окт 04, 2015 5:57 pm |
|
|