|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:28 am
Айде и VW ги надупиха ... $18B глоба ...
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Айде и VW ги надупиха ... $18B глоба ...
Ако и в гръцко прегледите се минават както в БГ нищо чудно, че си минавал без катализатор  .
|
| Сря Окт 14, 2015 8:58 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Прегледи в гръцко .... там всичко ми се струва абсолютна проформа ... но не е чак толквоа зле ... ако човек се абстрахира от някои неща които обикновенно ме дразнят за почивка може би става .. може би .... гледай какво прави бачкането по 18 часа, чак взе да ми харесва по гръцко 
|
| Сря Окт 14, 2015 9:15 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе и в САЩ съм се чудил, как могат да минат на газове, дараци на по 25+ години, които хич не липсват по тамошните пътища. Тия коли не са имали катализатори още при производството си, а и да са имали, отдавна са заминали. Та явно и там меренето на газове е нещо относително.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Окт 15, 2015 7:55 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами аз съм карал колата няколко пъти но никога не са и мушкали сонда в ауспуха, само през OBD-то четът, не знам от модел ли зависи или от място където мерят.
|
| Чет Окт 15, 2015 9:14 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Цецо, колите които нямат ОБД2 не минават на емисии - мисля, че обд2 е след 1996 г. Преди ги качваха на валяци и ръгаха сондата, но от известно време е само по обд-то. Иначе ако видят че колата има по-големи емисии от нормата ти дават 3 мес да я оправиш и ако не го направиш ти съспендват книжката. Колата почва да минава на такива тестове като стане на 4 г и тестовете са през година. Това тук в Илиной, в другите щати не знам как е.
|
| Чет Окт 15, 2015 2:09 pm |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
ако вярват само на данните от ОБД2 - какво по-просто от това фауве-тата да "рапортуват" по-ниски емисии 
|
| Чет Окт 15, 2015 3:11 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Докато карах бензиново возило, само веднъж мериха СО. Последните години съм с дизеляк и всяка година на ГТП мерят димност.
|
| Чет Окт 15, 2015 4:42 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Няма да споря за цяло гръчко защото съм минавал преглед само в "Занзибар". Ходих при частник, защото в държавното беше още по-строго и беше трудно да се внедриш - чакаше се доста. Идва техник, взема колата и я вкарва в халето и след около половин час я връща на мястото а аз през това време пийвам кафенце и зяпам телевизия, удоволствието беше за 40 евра. Прегледът беше пълна диагностика на колата, ако има сериозни забележки имаш право до един месец да повториш безплатно. За сериозна забележка минаваше дори скъсан маншон на амортисъор. Колкото до газовете: имаше някаква графика в която така и не се загледах и таблица с моите и максимално допустимите параметри.
П.С.: гърчулята, поне в "Занзибар", държат на природата много повече отколкото можете да си представите.
|
| Чет Окт 15, 2015 6:49 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
тука прегледа е всяка година и винаги ти мушват и обд2 отпред и сондата отзад. за изгоряла крушка не връщат, но пак зависи какво е закусвал баткото/каката наскоро ги раздържавиха, което само свали качеството според мен и тука дискутират за през година, но още не е станало
|
| Чет Окт 15, 2015 8:11 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Така е, само дето на прегледа не мерят емисии, а това го правят в лаборатория преди да сертифицират колата, че отговаря на емисиите. Като я сертифицират тая кола и се предполага, че и за в бъдеще тя ще отговаря на изискванията и после годишно само следят дали ОБД-то няма да има записани кодове, които имат връзка с емисиите. Демек предпоага се, че след като няма кодове и колата е била сертифицирана преди това всичко ще е ОК. Та фауветата не рапортуват ниски емисии на годишните прегледи, а са излъгали лабораторията, която дава сертификатите в началото.
|
| Чет Окт 15, 2015 9:25 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Видяха един читав производител на автомобили и го изядоха от... завист... 
|
| Пет Окт 16, 2015 12:42 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Не знам какво са изяли, но както е казал народа - каквото сам си направиш никой не може да ти го направи. Или пък като ме спира полицай за превишена скорост и като го питам що спираш само мен като всички спийдват и той вика - ти като ходиш за риба всички риби в езерото ли хващаш или само която захапе куката  .
|
| Пет Окт 16, 2015 1:14 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Яко, страхотен отговор!
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 16, 2015 8:24 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами така е... това не променя нарушението 
|
| Пет Окт 16, 2015 8:26 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Брат ми си купи едно старо BMW от Белгията което имаше кофти проблем водещ до хубава цена. Проблема беше, че гори по литър масло на 1000км т.е. като го запалиш пуши точно като по всичките майтапчийски снимки които се навъдиха покрай скандала с VW. Та за да вземе транзитни номера се минава през аборигенския КАТ където при продажба се прави доста по обстоен преглед отколкото е годишния (бтв: за нови коли първите няколко години въобще няма преглед). Естествено не мина - и тогава за 10 евро от близката бензиностанция наляхме някаква алхимия ... пушека изчезна яко дим  ... на стенда беше на косъм от горната граница на допустимите стойности ама белгиеца излезе разбран арабин и си затвори очите 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Окт 16, 2015 10:42 am |
|
|