Отговори на тема  [ 466 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 32  Следваща
Windows 10 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Windows 10
ДедоБоре написа:
аз не разбрах - 7 ли неще вече да се ъпдейтва, или вайбера ще работи само на 10?

хех #-o
дръпнах вайбер за win.
каза ми, че за да ползвам десктопа, трябва първо да го кача на мобилно устройство. моето не се поддържа :D
и са?

Дедо Боре - пусни едно търсене в гугъла - how to install Viber without mobile device.

Поне преди 1 година и половина го правих и не помня вече как беше ,има лекарство освен ако не са го отрязали.

Пон Окт 12, 2015 11:51 pm
Профил

:D И на това му намериха чалъма, преди малко гледах клипчето.
Между другото, по темата... На майка ми компа е сравнително мощен обаче нещо се бъгва, явно е претърпял ъпгрейт и почна да се бави и да прави номера като забива от интернет експорера и шариний. С SP1 на Win7 е. Направо ни карат да скачаме на Win 10.
Ползва си Гугъл мапс от програмата и забива на нея и само скайпа, чат пат видео камерите в мрежа и това е, чете си новините. Няма кой знае какво шарене из мрежата за разлика от мен. Скоро си форматирах и моят комп по същите причини макар че има забрани за обновяване.

Вто Окт 13, 2015 1:00 am
Профил
Аватар

При мен взе да забива интернет експлоръра също и то много здраво, заради което преисталирах 7-цата и сега въпреки, че е много по-добре пак забива от време на време. Излекувах го като почнах да ползвам Хром :D . След някой и друг ъпдейт ще го оправят и пак ще почна да си го ползвам. Първия път обаче беше много зле - даже не само експлоръра ами всичко, което искаше да показва някакви шарении на екрана - даже и Алтиума, но странното беше, че го правеше само като отворя платка. Със схемите беше ОК. Медия плеъра и той яко забиваше. И всички все подобни грешки показваха. Първо си помислих, че има някакъв хардуерен проблем с паметта та и пуснах някакъв тест дето се въртя два дена но така и не откри нищо. После преинсталирах уиндоуса и сега е ОК, но само експлоръра пак забива от време на време със същата грешка. По някое време си мислих, че е или от джавата или от драйверите на видео картата - сега е с по-стари драйвери, ама не съм сигурен вече в нищо. За сега ползвам хрома и си свиркам :D . Та пробвай и ти да сложиш Хром и виж какво ще стане.

Вто Окт 13, 2015 1:33 am
Профил

Проблема с Хрома е майка ми :D не ще да се учи и много време ще ми загуби, мисля да го форматирам на ново но и аз като теб почнах да си мисля че е рам паметта че е видеокартата и т.н.
Забранил съм му да се ъпдейтва но мисля че скайпа е направил белята. Направо си затриват хубавата седмица както и ХП-то.

Вто Окт 13, 2015 2:09 am
Профил
Аватар

При мен като почна в началото да го прави с почти всички програми и даже нямах скайп, а сега имам :D . От няколко дена пък ексела ми прави номера - като го затворя и остава като процес и като се съберат 3-4 незатворени екселски процеса и като го стартирам пак блокира тотално, та сега след всяко затваряне ходя в таск мениджъра да килвам процеса - пълни циркове :D .

Вто Окт 13, 2015 3:57 am
Профил

По мои наблюдения основен проблем в 99% от случаите е софтуера на Гугъл. Не е помня да има случай, в който съм изтрил всичко свързано с него (earth, chrome и т.н.) и някой повторно да се е оплакал.

Вто Окт 13, 2015 6:59 am
Профил
Аватар

Абе 7 цата с последните ъпдейти яко я засраха, направо почвам да вярвам в конспирацията, че го правят за да ни набутат на 10-ка.
Пресния пример - на i7 лаптопче, чиста инсталация върху SSD. Отначало лети като куршум всичко. Пускаш ъпдейта - при това само критичните - 150 бройки, бахти швейцарското сирене.

След 1 нощ ъпдейтване - компютъра е неузнаваем, влачи се видимо по-бавно.

Отделен е въпроса, какво прави цяла нощ тоя ъпдейт да го еба? За това време ще източа 15 бози и ще ги инсталирам от нулата. Какво толкова тегли , маже, бърше, бахти глупавата ъпдейт система имат тия. Некъде из нета четох, че за всичко са виновни .net ъпдейтите, компилирали се на юзерската машина. Колко е вярно незнам, ама сигурно има нещо такова, щото процесора и рама при ъпдейт се товарят яко. Аз се си мислех, че ъпдейт е просто да смениш едни файлове с други...

Насраха хубавата 7ца. Направо ме сърбят ръцете да инсталирам чиста SP1 и да забраня всякакви ъпдейти и така да си работя, баси... Според мен тия кретени се уплашиха от дългия живот на XP-то и се старят да не повтарят тая грешка.

Вто Окт 13, 2015 8:26 am
Профил ICQ

Нали това писах, с SP1 има също проблем. А аз като се опитах да го ъпдейтна не успях, чака, мисли и се отказах.
Скоро си форматирах моя и сега е пушка но при инсталацията бях изключил нета а после го забраних да се ъпдейтва. За сега няма проблем.

Вто Окт 13, 2015 11:18 am
Профил

За който се интересува от сигурността
На руски от руснак, май доста интересни неща се е разровил. Аз за това си ползвам АМД

КИТАЙСКИЕ ЗАКЛАДКИ: НЕПРИДУМАННАЯ ИСТОРИЯ О ВИРТУАЛИЗАЦИИ, БЕЗОПАСНОСТИ И ШПИОНАХ

https://xakep.ru/2011/12/26/58104/

Сря Окт 21, 2015 12:45 am
Профил WWW

Ползваш АМД за да неможе китайците да ти хакнат самолетоносача ли?
Това, което го е открил руснака го пише в Wiki, само трябва да го прочетеш.
Ето руските верси на страниците за отдаличения китайски рут кит Ring (-3): https://ru.wikipedia.org/wiki/Active_Ma ... Technology
И ето и информация за специални режим на процесора Ring (-2) ядрото на уиндоус работи в Ring(0): https://ru.wikipedia.org/wiki/System_Management_Mode
Има и страници на английски, за хората като мен, които не разбират руски.

Сря Окт 21, 2015 12:40 pm
Профил
Аватар

То това наистина е известно, даже скоро го дискутирахме с колегите. За да вкараш зловреден код там обаче (снифър, логер или вирус някакъв), този код трябва да работи автономно от ОС-а (иначе ще бъде лесно уловим от антивирусните). А ако е автономен от ОС-а, това значи, че сам трябва да си търкаляш хардуера. А на всеки такъв зловреден код най-малко му трябва достъп до мрежата. Да си напишеш сам ТСП-ИП стек вероятно ще стане, ама да подържаш целия наличен набор мрежов хардуер на ниво драйвери е немислимо.

И все пак е реализируемо като атака за определен тип машина, например да атакуваш компютър на конкуренцията, ако го знаеш какъв е. Но не е за шир потреба зловредност.

Не мисля, че АМД или Интел има значение в случая. И двете го подържат.

Сря Окт 21, 2015 1:32 pm
Профил ICQ

Цецо написа:
А ако е автономен от ОС-а, това значи, че сам трябва да си търкаляш хардуера. А на всеки такъв зловреден код най-малко му трябва достъп до мрежата. Да си напишеш сам ТСП-ИП стек вероятно ще стане, ама да подържаш целия наличен набор мрежов хардуер на ниво драйвери е немислимо.

В чипсета си има ARC https://en.wikipedia.org/wiki/ARC_(processor) което върти ThreadX RTOS https://en.wikipedia.org/wiki/ThreadX и платформата Intel vPro подържа само няколко чипсета и няколко мрежови карти и всичкото това е интегрирано в ThreadX - за теб остава само да напишеш вируса и готово.

Сря Окт 21, 2015 6:15 pm
Профил

Той твърди че си е вкарано (са ни го) и няма нужда да се дописва?

Сря Окт 21, 2015 10:32 pm
Профил WWW
Аватар

В джам 11 всичко ще е оправено... :D

Сря Окт 21, 2015 10:52 pm
Профил

Преди седмица някъде сменях диска на компа на жената - свин7... Бях му забранил ъпдейтите почти веднага след като излезе инфото, че през ъпдейти ти натрисат 10-ката и щеш - нещеш трябва да мигрираш. Бях изтрил и двата КВ*** файла дето го причиняват това, щото както се сещате те вече бяха се качили. И уж всичко беше ОК до преди седмица когато гледам аз... я... някакво странно виндовс лого до клавиатурния индикатор за езика в таск бара... цъкам и оп - ще се ъпгрейдваш до 10... ай честито.. Баси наглеците - как е минало изобщо нямам представа... За щастие успях да го разкарам - има описано как става... За сега уж спря да иска да става 10-ка... Ъпдейтите все така са си забранени - да видим до кога...

Чет Окт 22, 2015 1:24 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 466 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 32  Следваща