| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Разработване за STM32
нямам избор, това са неща които са направени работят, но имат малки или по- големи неща за преправяне/дооправяне. Аз съм предимно от хардуерната страна, но съм сигурен че ще има момент в който сам ще бутам кода. не искам да омазвам темата за stm
|
| Пон Ное 02, 2015 9:02 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Прегледай това: http://www.ti.com/lit/ug/slau647a/slau647a.pdfОлимекс имаха по-рано usb fet, не знам дали го правят още, имаха и безжичен Виж какво се поддържа в CCS-а и дали става за твоята серия.
|
| Пон Ное 02, 2015 10:57 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
За MSP430 вариантите се изчерпват общо взето с IAR и CCS. Ние ползваме второто. Дебъгера като желязо е техния, цената му човешка.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 03, 2015 9:23 am |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
ще може ли някой модератор да раздели темите?! тази да остане за средите за разработка, а да се направи нова за RTOS...
|
| Вто Ное 03, 2015 11:10 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Практиката е като се изчерпи дадена тема е после да се оспами или ползва от други за сходни въпроси (за да не се роят безкрайно на брой сходни теми). Ако имаш още отворени въпроси казвай навреме, щото аз си помислих че темата се изчерпа и затова си позволих да спамя...
|
| Вто Ное 03, 2015 1:36 pm |
|
 |
|
DanielDimov
|
Това не е спамене ами просто разговора тръгна в друга посока (пак полезна посока) та си помислих че ще е добре да се разделят. Както и да е - може да си остане и така... При положение, че има работещо търсене - който се интересува от RTOS ще намери вашите мнения.
|
| Вто Ное 03, 2015 6:35 pm |
|
 |
|
DanielDimov
|
След няколкодневно четене на стотици мнения на дългогодишни програмисти и хардуеристи взех решение да се откажа от ST.
Засега най- ми пасва на задачката LPC43S37JBD144 - има достатъчно RAM и флаш, има EEPROM, OTP памет за криптиращите ключове и хардуерен AES за да си декодирам всичко което ще ми пристига отвън.
|
| Нед Ное 08, 2015 5:16 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Нед Ное 08, 2015 7:26 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Каквото и решение да вземеш си е изцяло за твоя сметка Не искам да ти давам тон в живота, нито пък да поставям под съмнение мненията на твоите познати, обаче моите наблюдения са, че няма чак толкова много хора, които да могат да ти дадат миродавен съвет. Даже не само у нас, ами и изобщо. Не ме разбирай погрешно, има специалисти и то не лоши, но специално при АРМ всеки си копа в неговата нива и по негов си начин. Наистина е мноооого голяма рядкост някой да владее повече от една платформа и повече от една среда. Много е трудно това. По стеченията на обстоятелствата на мен ми се налага и въпреки, че ми се налага гледам да не се изхвърлям с много платформи, а средите даже ги сведох до една единствена. Просто е невъзможно иначе. Така че винаги имай едно наум, че тия дето са ти давали съветите са гледали само от тяхната камбанария... А камбанариите са мнооого и повярвай ми гледката от всяка е различна!
|
| Нед Ное 08, 2015 7:32 pm |
|
 |
|
DanielDimov
|
Другия вариант е LPC43S37JET100, който е в BGA корпус, което значи че ще трябва да ги давам някъде да ми ги запояват дори и за прототипите... не е голям проблем
|
| Нед Ное 08, 2015 7:57 pm |
|
 |
|
DanielDimov
|
Отказах се от STM32 заради хаоса около библиотеките за работа с перифериите и заради това че са пълни с изненади (не всичко е добре документирано и не всичко работи както трябва да бъде)
|
| Нед Ное 08, 2015 8:09 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
от избора на чипа, мога ли да разбирам, че искаш да пуснеш TCP стек с някакъв SSL?
|
| Нед Ное 08, 2015 8:31 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Това е точно така... Проблемът обаче е, че всички имат някакъв проблем... и все с нещо ще трябва да направиш компромис. Рано или късно. Ако все пак си намерил познати, които са правили нещо подобно на това дето мислиш да направиш и особено ако могат да ти помогнат да навлезеш, ТОВА само по себе си е много по-важно, отколкото недъзите на STM. В идеалния вариант е най-добре да имаш познати дето полват различни неща. Едните да ти покажат едно, другите друго и накрая да прецениш кое ти допада най-много. Но това може да го направиш и в последствие. Просто с помощ ще може да опиташ повече. Ако разучаваш сам отнема ужасно много време и една смяна LPC към нещо друго ще ти излезе солена.
|
| Нед Ное 08, 2015 9:08 pm |
|
 |
|
DanielDimov
|
криптирането ще ми трябва за SD карта или eMMC и разбира се актуализациите на фърмуера. няма да ползвам етернет.
|
| Нед Ное 08, 2015 11:19 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Тогава спокойно можеш да минеш без хардуерно ускорение. Всъщност и стм-ите имат варианти с ускорители, така че не е някакъв бонус. А и е модерно да се ползват нови криптографии и хешове, за които хардуера може да не помага. Както Миро каза, мотики има навсякъде. При стм-а може и да са повече, само че сума ти и народ се е блъскал с тях и се очаква да се известни. Ако говориш за стандартните им библиотеки ще се съглася че са дърво, но има няколко алтернативи (поне 3 качествени). Но като цяло отнякъде трябва да се започне, така че ще е полезно някой да даде мнение за lpc-тата.
|
| Пон Ное 09, 2015 1:54 am |
|
|