|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:34 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Windows 10
Не ме спечели десетката с нищо, на MS Surface таблотоп .... и не се връзваше към WiFi-то даже но не казвам че самата 10-ка е виновна 
|
| Чет Ное 05, 2015 10:36 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Само в твоята глава може да стане това. Вече почти всички дават операционната система без пари и е доказано, че пак правят пари и то много. ОС-а вече е средство да се правят пари, а не продукта, дето ги прави. Но дори и да приемем, че си прав - какво ще стане след две години не ми пука въобще, та ти ако искаш си стой още на ХР-то - твой си проблем. Какво ползвам аз си е също единствено мой проблем  . Тони, аз ъпгрейднах 7-та на основния ми работен комп оня ден, защото офиса така се наака, че нито искаше да се деинсталира, нито да се рипейрне и ми блокираше през 1 мин та никаква работа не можеш да свърша. Ъпгрейднах до 10 и всичко си проработи като пич  . На мен лично ми харесва и за сега нямам никакви ядове - всичко бачка на 6. Единствено на един опън сорс JTAG програмато CDC драйвера на серийния му канал почна да прави проблеми, но аз и без това не го ползвам така че не е грижа никаква. Всички други железа и драйвери си бачкат.
|
| Пет Ное 06, 2015 2:26 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Споко, има време да се насере. Нека потекат една година ъпдейти да ти натъпче системата с безполезен код и после пак ще си говорим. То не, че и с 7-цата и 8-цата не е същото де. Отначало всичко лети и с времето....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Ное 06, 2015 9:44 am |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Мисля че е крайно време десктоп ОС да бъдат разделени на два слоя - база и надстройка.
Базата да определя на какви платформи може да работи въпросната ОС, какви файлови системи ще поддържа, управление на паметта, суап, менажиран код който ще може да изпълнява и други подобни невидими неща, но изключително важни.
Надстройката да се грижи за прозорците, потребителския интерфейс, всички програми които си пристигат с ОС и т.н. всичко което е видимо за юзърите.
Базата искам да е с дълъг живот и да не се пипа концептуално поне 10 години. Естествено ако има бъгове или дупки в сигурността - те трябва да се оправят веднага, но фундаментално нови неща в самата база не би трябвало да се появяват често. Ако вземат да се появяват често такива неща - това ще означава че тази база не е замислена добре изначално.
За надстройката ако искат всяка година да пускат нова версия - не ми пречи. Ако искат дори да пускат нова версия за есенно-зимния сезон и нова за сезон пролет-лято, всяка следваща по-модерна...
|
| Пет Ное 06, 2015 11:39 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Хм, имам чувството за дежавю. И в предишните версии на дограми, пак беше и е така... 
|
| Пет Ное 06, 2015 11:40 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Усещаш ли конспирацията. 
|
| Пет Ное 06, 2015 12:19 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е то само човек лишен от елементарна сетивност не може да я усети. От как излезна 10-ката "безплатно", 7цата с всеки качен ъпдейт се насира все повече и повече. Аз от тогава съм ги спрял ъпдейтите, то не се трае вече...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Ное 06, 2015 12:32 pm |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Едва ли има конспирация - просто програмистите които кърпят старите ОС нямат никакви стимули да го правят хем качествено, хем да продължи да работи бързо. За тях е важно бъга/уязвимостта да бъде премахната - като се пусне тест той да изплюе "not vulnerable" - всичко друго няма никакво значение.
|
| Пет Ное 06, 2015 1:20 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не мисля че има конспирация, защото имах грижи само с тая машина, а другите със същата конфигурация си бачкат без проблеми. Просто на тоя компютър от първия му ден все имаше някакви грижи обаче така и не разбрах на какво точно се дължеше.
|
| Пет Ное 06, 2015 3:09 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии линукс  На мен най ми харесва Ментата и за нея се твърди, че всеки момент можеш да смениш надстройката. А бе все съм се чудил как работният кон ще стои 24/7 в интернет... На ви пример за евтино магаре: https://www.google.bg/search?q=fujitsu& ... 0%B2%D0%B0
|
| Пет Ное 06, 2015 9:33 pm |
|
 |
|
nik
|
не знам как може да има хора толкова наивно да вярват на тези неща.... все пак изрично е казано че безплатния ъпдейт е за една година, много спекулации има из интернет какво ще стане след 1 година, но последната дума е на М$ .... безплатен обяд няма 1. това че са натиснали големите продавачи да продават само пц-та с включен в цената уиндоус не означава че е безплатна (безплатен обяд няма) (може да правят пари и по други начини но не им пречи да се доугоят и си лиценза) 2. потенциалните клиенти с ъпгрейд от 7 към 10 още не знаят че са потенциални клиенти, това ще го разберат следващата година (безплатен обяд няма) 3. какво ще стане след година? по закон на мърфи в най неподходящия за теб момент ще ти кажат че тестовия период е изтекъл и ще те помолят учтиво да си платиш лиценза за 10ката  (безплатен обяд няма  )
|
| Пет Ное 06, 2015 10:28 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Безплатен обяд може и да няма, но кракове има колкото щеш  . Никъде между другото не съм чел, че лиценза е само за една година.
|
| Съб Ное 07, 2015 2:31 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Не пречи това са се промени с 10.1 който ще излезне след 1 година. То всъщност до някъде в момента пак е платен $10 на година http://www.pcgamer.com/windows-10-solit ... emove-ads/
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Ное 07, 2015 8:39 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Вчера играх около половин час на пасиансите и не ми излезна нито една реклама. И да излиза обаче не ми пука, защото едва ли ще го повторя някога  .
|
| Съб Ное 07, 2015 9:13 am |
|
 |
|
nik
|
http://www.forbes.com/sites/gordonkelly ... pens-next/Enough Bad Language It isn’t hard to see where the problem lies. Below is a grab of the ‘free’ pricing on the official Windows 10 homepage as well as the small print which accompanies it and nothing is clear about what happens after one year: limited trial? Compulsory subscription? Something worse? The most maddening part is the reality is actually great news: upgrade to Windows 10 within the first year and it is free… forever. Really Microsoft, that’s not hard to spell out. Perhaps the best effort we have had from an official company spokesperson so far is in a blog post by Terry Myerson, Microsoft’s Executive Vice President of Operating Systems. In it he states: “We announced that a free upgrade for Windows 10 will be made available to customers running Windows 7, Windows 8.1, and Windows Phone 8.1 who upgrade in the first year after launch. This is more than a one-time upgrade: once a Windows device is upgraded to Windows 10, we will continue to keep it current for the supported lifetime of the device – at no cost.” That’s ok, but it’s verbose and buried in a blog. So may I suggest to Microsoft it simply put this direction on the Windows 10 front page itself: ‘Upgrade to Windows 10 within the first year and it is yours free, forever. No subscriptions, no additional costs.’ всички знаем за звездичките и малките буквички, уж половин цена ама договор за 2 години и след 3 месеца двойна цена това че не се появяват на всички банери и платени пасианси е защото още "опипват" обстановката и реакциите - избират малък процент потребители за тестове и ако се приеме добре минават нататък ето защо телевизора на бъдещето ще е 200 инча.... https://www.youtube.com/watch?v=hj7c0J_V1L8
|
| Съб Ное 07, 2015 1:25 pm |
|
|