|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:58 am
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Windows 10
Пичове, стойте си на 7-та и ХР - що толкова ви пука колко съм се набутал аз като съм се ъпгрейднал до 10-ка
|
| Съб Ное 07, 2015 3:51 pm |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Защото си им приятел и не искат да страдаш. 
Последна промяна DanielDimov на Съб Ное 07, 2015 3:57 pm, променена общо 1 път
|
| Съб Ное 07, 2015 3:55 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Айде сега, ти си опитното зайче  ... не ми се мисли за този момент, много мразя да сменям интерфейса, тъкмо и свикнах на 7-цата, иначе чувам добри отзиви за 10-ка, даже не знам дали не пускахме скоро ембедед 10-ки .... но да ти кажа честно на жената лапатопа е с 8-ца и нещо се е омазал, склонен съм да купя нов вместо да инсталирам, само като си представя че ще трябва да му ръчкам по интерфейса и се изприщвам ... това вече 6-ти месец де ... накрая ще ме набият.
|
| Съб Ное 07, 2015 3:55 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ами аз понеже преди преинстала бях с осмица дето беше направена с интерфейс на 7 - е честно казано интерфейса на 10 ми е по-удобен. Вече за не знам кой път се повтарям, че 8-цата на третия месец вече беше мноо зле. 10-ката вече е на 3 месеца и засега няма проблеми.
И другото от което съм доволен е Edge - не знам субективно ли е ама преди ползвах Firefox - това е поне 5 пъти по бързо...
И аз като Димитър имам малка грижа ама със софтуер, който упорито не искат да го оправят да си върви нормално на 10, та даже част от софтуера тотално отказва да се инсталира на 10.
|
| Съб Ное 07, 2015 5:42 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Е затуй бай ви Бонго като купуваше последния комп, т.е.лаптопа на жената, мнооого внимаваше да е съвместим със седмицата и след като го подкара забрани на всички да правят същесвени промени. Все още си бачка безупречно, нищо че е в ръцете на жената. А за ежедневно бъзикане всъщност си има линукси и/или евтинджос компове...
|
| Съб Ное 07, 2015 9:27 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Момчета, сега има достатъчно мощни лаптопи, на които без проблем можеш да пуснеш едно XP или DOSBox виртуална машина и да си подкарате всичкия софтуер. Като бонус може и USB-тата да ги редиректва и да си ги ползвате като на реален комп.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Ное 07, 2015 10:56 pm |
|
 |
|
nik
|
силно се съмнявам някой тук да му пука с ква ОС си чешем си клавиатурите само.... иначе и аз чух че 10ката бил много бърз на скоро говорих с един дето има магазинче за компове ама аз винаги съм спазвал правилото да инсталирам след първия сървис пак, и тук ще изчакам 
|
| Нед Ное 08, 2015 12:14 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Чак пък много бърз не, но е наистина една идея по-бърз от 7-цата и това хем е ъпгрейд. Предполагам, че инсталация на чисто ще е още малко по-бърза.
|
| Нед Ное 08, 2015 12:25 am |
|
 |
|
ToHu
|
аз така си го начуках днес със 7-цата .... реших да сложа един протел да погледна кво му е на темплейта ми че не го отваря алтиума и до там беше .... начука .net и ODBC-тo, до преди малко с еопитвах да го съживя, голяма грешка, накрая го пдокарах ама 25% cpu постоянно .. да го бях преинсталирал два пъти заедно със софта .... иде ми да си прережа вените .... чудя се за 10-ка но .. утрото е по мъдро от вечерта, 7 часа борба с боз ми стигат, понякога се чудя как може да съм толкова упорит и наивен едновременно 
|
| Нед Ное 08, 2015 3:51 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Тони, със System Restore до предишна дата не става ли?
|
| Нед Ное 08, 2015 5:54 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами сигурно в началото щеше да стане, ама реших да преинсталирам .нет и .....накрая стигнах до реинстал на боза но както казах съм тъп и упорит и го направих в-у стария с идея да не преинсталирам софт  Само това отне около 2 часа че и повече, изгледах два филма ... и след това дот нета не работеше, но му побаях още малко и успя да се преинсталира. Всичко тръгна но бозата се омаза тотално. Не ми станя ясно точно защо като гледам то е направило чиста инсталация и е прехвърлило всичко там, не е като XP-то да инсталира в-у стария. Както и да е, на IT -тата съм им забранил да преинсталират така точно по тази причина, само си губиш време, нещо скапе ли се чист преинстал ..... не знам на себе си как да забраня, ще трябва да се самоглобявам. В интерес на истината преди година така беше станало и на лапатопа, но там успях да го оправя лесно, просто преинсталирах SP 1 и всичко се оправи без други усложнения. На тоя комп обаче SP1 се оказа част от боза, т.е. инсталиран е с него и няма махане, съответно не можеш да инсталираш нов, още на тоя етап трябваше да го зарежа и да направя нова инсталация, щеше да стане за 2 часа заедно със софта, то почти нищо нямаше щото преди 4 месеца му се прави чиста инсталация пък мен последните 3 ме нямаше и имаше само най-основните кадове.
|
| Нед Ное 08, 2015 10:37 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А провери ли за ъпдейтвания? Виж другата бозаджийска тема и маай по списъка 
|
| Нед Ное 08, 2015 11:30 am |
|
 |
|
ToHu
|
Аз не случайно съм забранил преинсталации и ремонти на бози, отнемат повече време от колкото чиста инсталация .... просто си мислех че ще мина лесно като с лаптопа, а нали знаеш, като лапнеш въдицата не пускаш. Няма да пробвам нищо щото ще откарам още 5 часа пробвайки. Току що направих формат на диска  ... сега ме е яд че не го смених, ама още не е късно .. е вече е .. натиснах NEXT ... ама не пречи еидн img да му спретна. Вчера издаваше доста странни звуци докато се опитваше да инсталира дот нета .. това мързела ... зад мен на рафта има сигурно поне еидн серверен 1 Тб ... в склада също ама .... п.с. абе прави ми впечатление ... много бавно се инсталира бре, на малките ми медиа плеъри върви доста по бързо, почвам да изпитвам едни дълбоки подозрения диска дали е с всичкия си, това без връзка с вчерашните инциденти.
|
| Нед Ное 08, 2015 12:18 pm |
|
 |
|
4040
Ранг: Почетен член
|
|
| Нед Ное 08, 2015 1:54 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Това касае самия протел, а при мен всичко се счупи, солид, аутокад .. всичко което ползва .net. Ако бях направил веднга ресторе към заднаа дата щеше да се оправи, ама нали съм инат ... ако занеш снощи на път за вкъщи колко съм се псувал ... веднага бих издал заповед за собственият ми разстрел ...
п.с. всеки път се каня да му направя имидж след пресен инстал ама ей сега ще го направя ....
|
| Нед Ное 08, 2015 2:16 pm |
|
|