|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:36 am
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: Windows 10
Като каза за .net в 10-ката това нещо е решено доста елегантно (поне според мен) - за някакъв софтуер се оказа че трябва някаква по-стара версия (май беше за PicKit2). След кратко ровене се оказа, че в настройките си има опция кои версии .net да са активни - просто активирах версията която искаше и си заработи като пушка. И нали си е нова ОС си има всички версии до последната.
|
| Нед Ное 08, 2015 2:57 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Прочетох последните няколко листа по темата и имам един въпрос:
Как до сега изобщо сте работили с Windows?
_________________ main[-1u]={1};
|
| Нед Ное 08, 2015 3:10 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
И аз се чудя как може вече толкова години да карам Опел ...
|
| Нед Ное 08, 2015 4:27 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
правим разлика между такива които използват Виндовс и такива които работят/ блъскат си главата/настъпват мотиките/изкарват си хляба с Виндовс. аз поне се слагам в първата категория - Benutzer демек
|
| Нед Ное 08, 2015 4:46 pm |
|
 |
|
nik
|
на работния комп това ми е закон от години, реално нямам ценни неща по компа само ми трябва 24/7 работоспособност сега имам 2 имиджа на системния дял - един чиста инсталация с последни ъпдейти към датата на инсталиране и един с всичкия софтуер който ползвам при авария си връщам всичко за минути тази практика я започнах след като на 2 пъти се налага цяла нощ вместо да спя да преинсталирам от тогава тия имиджи няколко пъти са ме спасявали 2-3 пъти с хп-то и 2 със седмицата единия път ми умря харда по средата на работния ден....
|
| Нед Ное 08, 2015 5:44 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе това е ясно, всички сървъри са ми така, всички инсталаци при клиенти са така ... но ..нали знаеш за обущаря ...всеки път се казвам че ще направя и всеки път не правя. Е на сега пробвам да мушна хирена за да направя имидж ама тъпия ейпъл не го чете, трябва с флашка а нямам бутабъл. Абе какво ползвате за виртуален драйв бре, инсталирах тъпия алкохол и не работи ами и чупи, преди бях с демон тулса, ама и той така са го скапали .... За капак на всичко и кодирания ми диск сдаде багажа, точно дяла с бекъпите не се чете, от година си мисля да му направя копие върху сториджа и само с мислене си оставам .... нещо голяма каръщина ме подхвана от вчера насам, ако чуете за че по софийско е паднал самолет да занете че 100% ще е или до Южен парк или в с.Лозен няма начин да ме пропусне.
|
| Нед Ное 08, 2015 6:19 pm |
|
 |
|
4040
Ранг: Почетен член
|
Protel99 скапва регистъра и Вин-а се ошашква. В темата пише как се оправя, но най-добре Протела си го пусни във виртуалка.
|
| Нед Ное 08, 2015 6:20 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тони, из торентите има портъбъл протел 99се. Аз така го ползвам ит години, когато ми се наложи и нямам никакви грижи.
|
| Нед Ное 08, 2015 6:23 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Мда, имах го някъде ама трябва да ровя, ще го сложа на виртуалка за момент но сега ми е по зор да инстаклирам другите кадове, ама с виртуалнто CD пак ядове, това всеки път до де го подкарам. Eset-a преебава демон тулса ..
|
| Нед Ное 08, 2015 6:38 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз ползвам ултраисо да монтирам виртуални дискове.
|
| Нед Ное 08, 2015 6:45 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Някакво гизмо сложих за сега, няма проблем с нода, ще го пробвам това ултраисо. Всеки път едно и също, или трябва да сложа демонтулса преди нода или след това подкарването е зор ... какво толкова прави това че нода го блокира ... отиде си цял ден инсталация .. нищо не свърших два дена .. освен че докато чакам си подредих бюрото 
|
| Нед Ное 08, 2015 6:53 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 @ ТоНи
@ ТоНи: Да беше прегледал S.M.A.R.T.а на дисковете ли?  Аз от мързел ползвам HD Tune или Everest, но май и безплатното Speccy от компанията на CCleaner върши работа. За Linux не ми е идвало на акъла. Колкото до виртуалното устройство: от дъъълги години си ползвам безплатната версия на Magic ISO. Бозъ7 нещо не я харесваше в началото, но после я оправиха. За новите бози не знам, отдавна не ми се е налагало, но сега хвърлих бърз поглед и твърдят, че дори с Apple било съвместимо... Edit: То май правилното име на безплатното е Magic Disk и линкът е: http://magiciso.com/tutorials/miso-magi ... erview.htm
Последна промяна bongo_x2 на Нед Ное 08, 2015 7:14 pm, променена общо 1 път
|
| Нед Ное 08, 2015 6:57 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ще погледна аз ... аз биос нямям и 10 минути се чудих как се бутва от CD та хич и не ми е хрумвало да го гледам, инсталира се, за сега всицко върви ОК, няма хищни процеси, малко пререкания с алкохола и демона но за сега всицко изглежда нормално. .. чакам .. каот гледам поне 1 час ще почакам солида, после аутокада ще е по бърз докато не дойде ред за аддона ... отидоха 2 часа ... що не си останах днес да спя и да гледам филми и да оставя сисадмина утре докато съм в другия офис да оправи машината ... не знам ... явно освен тъп и упорит съм и мазохист.
|
| Нед Ное 08, 2015 7:05 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии той лудият умора няма... Не ти се смея, щото и аз съм същия. Едитнах по-горе. И сега се сетих за едно кадърно инструментче, с което си инсталирах Linux директно от бозъта и май и за бозъ ставаше, не ми се рестартира ся. Edit: рестартирах все пак и си поприпомних - посочваш му ISO-то и толкоз, би трябвало да стане и за бозъ - Dual Boot и после триеш.
|
| Нед Ное 08, 2015 7:25 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе дали луд дали тъп или и двете ... факта е факт, вече 28 часа загубени, от тях 8 да съм спал .... 20 напълно загубено време,
|
| Нед Ное 08, 2015 7:51 pm |
|
|