Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
АНДРОИД-а не се зарежда , дефектен таблет. 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение АНДРОИД-а не се зарежда , дефектен таблет.
Един познат ми донесе таблет "да го погледна". Сервиза нещо ги е отсвирил защото е извън гаранция. За мен си е кауза пердута, но все пак да попитам.
Таблета е Privileg MID-72 ( предполагам, няма надписи). Това е някакво "стандартно" китайче с WM-8880 , което циркулира под различни търговски марки. Какво е положението:
Таблета се включва, появява се логото Privileg и дотам. Стои 2-3 минути и се излючва сам.
При подаване на захранване се показва батерийката на екрана. Батерията се зарежда нормално.
С бутоните В+ и Повер го вкарвам в Рековери , полегналото роботче се върти 2-3 минути, после пак се появява логото Privileg и пак дотам. Този режим Рековери не показва никакви опции за избор, само иска потвърждение.
Отзад на капака има малка дупчица с бутонче отдолу. При натискане, таблета се изключва веднага. За това ли служи?
Вързах таблета с усб кабел, Вин-а го усети но не го разпознава и казва, че не функционира. Пуснах в промпта ADB devices, но нищо не излиза в списъка. Кабела е тестван с друг таблет. Въобще , тази връзка с усб кога трябва да се появи? Възможно ли е да се тества таблета отвън , без да е зареден Андроида?
Отворих капака, има достъп до елементите, няма тенекета отгоре. Някакъв надпис FORFUN май е на производителя.

Дали има нещо лесно, което може да се пробва? Фризера и партигрила са ми последната опция. :)

Нед Ное 15, 2015 6:19 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: АНДРОИД-а не се зарежда , дефектен таблет.
Огледай по платката трябва да има оставени падове за RX/TX на серийна конзола. Закачи един USB->Uart кабел да видиш какво става. Аз преди много време бъзиках едни подобен и проблема му беше, че е прецакан бутлоадера (Uboot), който беше в отделен SPI Flash чип. Презаписах го и тръгна. Твоят щом някакви картинки вади, значи все някакъв софтуер се зарежда донякъде. Също потърси дали няма някакви специални имиджхи за СД карта примерно с които да можеш да презапишеш вътрешния NAND флаш. Печене и замразяване надали ще помогнат.

Нед Ное 15, 2015 6:48 pm
Профил
Аватар

Хм, стана по-лесно отколкото очаквах. От долния линк изтеглих някакъв ROM, сложих го на SD-картата и пуснах таблета. После 5 минути гледах умно и вече имам нова специалност - Андроид инсталатор. :D
http://ublaze.ru/forum/topic1282.html
Интересното на този таблет е, че руута се разрешава от настройките. И май важи за всички устройства с такива чипове (wondermedia) .

Нед Ное 15, 2015 8:56 pm
Профил
Аватар

pekox че си се предал

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Сря Ное 25, 2015 8:47 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]