| Автор |
Съобщение |
|
predator_320
Ранг: Минаващ
|
 Дистанционно у-ие
Здравеите! Искам да си "сглобя" дистанционен приемник и пулт с не много сложни функции: Увлеичаване/намаляне на звука, вкл.изкл, и превключване от един канал на друг на усилвателя ми.
С какав микроконтролер трябва да го направя и как да го програмурам? [/b]
_________________ ....и бог казал: "Нека бъде светлина!". И беше светлина. След това се чу глас: "Аз сам инкасаторката. Не сте си платили тока"......
|
| Пет Фев 10, 2006 6:08 pm |
|
 |
|
Gogo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
До сега какви микроконтролери си програмирал? Ако никакви, по добре питай как да програмираш да ти мига светодиод. Извинявай, ама от така зададения въпрос, излиза, че нямаш никакъв опит!
|
| Пет Фев 10, 2006 6:26 pm |
|
 |
|
backson
Ранг: Новодошъл
|
Айде сега отиди на http://www.mladkonstruktor.bg/ и там влез в схемите, ако неможеш да си направиш схемата може да си я поръчаш от сайта  И да черпиш мен и градския от ПЗ 
|
| Пет Фев 10, 2006 6:45 pm |
|
 |
|
predator_320
|
Правилно, аз нищо е чаткам от таз работа и не съм програмирал. А колкото до схемата на МК разглеждал съм я и друг път ама това което наи ми трябва го няма - усилване на звука. Пък и нещо не ми харесва това че работи с всякакъв пулт. Ами напр. ако имам телевизор в стаята, като сменя канала ще ми се сменя и канала на усилвателя, а това е гадно!Не мислиш ли? Пък и не си струва цената. Само за инфо ще кажа че в mladkonstruktor.bg крайно стъпало с TDA7294-70W се продава za 27 кинта, а такова стъпало пак с TDA7294 само че 100W в neomontana.dir.bg се продава за 8 кинта сглобено и тествано. Нз с какво това на МК е по специалното от това на Неомонтана, ама за 18 кинта повече може и да реже салатка и да сервира ракийката на масата приятно охладена:)
_________________ ....и бог казал: "Нека бъде светлина!". И беше светлина. След това се чу глас: "Аз сам инкасаторката. Не сте си платили тока"......
|
| Пет Фев 10, 2006 9:27 pm |
|
 |
|
predator_320
|
|
| Пет Фев 10, 2006 11:26 pm |
|
 |
|
velio
|
Аве не знам кво ти трябва ама аз незнайно как успях да си намеря TЕA6230 или 6320, абе не помня (уфф напоследък често ми се случва май..). Та с него си направих гаврата и мирясах.
Туй нещо представлява аудио процесор - 4 стерео входа и един моно. Усилване на звука, ниски, високи, AGC (туй пък за ко са го турили не разбрах..). Управлява се по i2c.
Приемника за дистанционното беше с PIC16F872 като управляваше и динамично 4 разредна индикация. Толкоз. Зарязах го след като видях че бачка по принцип...
Последна промяна velio на Пет Фев 10, 2006 11:29 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Фев 10, 2006 11:27 pm |
|
 |
|
predator_320
|
Аз тука го подкарах като чат ма нищо.
Да се върнем на темата за дистанционното. Можете ли да ми помогнете по въпроса?
|
| Пет Фев 10, 2006 11:29 pm |
|
 |
|
predator_320
|
ex-man аз само немога да разбера как да го програмирам тоз PIC16F872 ?
|
| Пет Фев 10, 2006 11:35 pm |
|
 |
|
predator_320
|
Вобще бих казал че цифровата електроника за мен е "Мъгла, мъгла, гъста мъгла" така че ако може като на ученик в 3ти клас да обяснявате ще ви бъда много благодарен 
|
| Пет Фев 10, 2006 11:41 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
от магазин за 1 лев ще ти излезе най-евтино да си купиш готово дистанционно....
|
| Съб Фев 11, 2006 1:07 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ще ти обясня с удоволствие.
Започваш с цифровата елекроника да четеш,после ще почетеш за микроконтролерите,после ще вземеш да четеш и да си експериментираш с някои конкретен контролер и така малко по малко за към 2 години ще успееш да си направиш дистанционно.
Междувременно ако имаш конкретни въпроси можеш да ги задаваш тук и ще ти помагаме доколкото е възможно.
А засега стига си занимавал хората с глупости.
|
| Съб Фев 11, 2006 1:15 am |
|
 |
|
predator_320
|
TheWizard вече и такива неща ли има на магазините за китайски стоки  Хмм досега не съм забелязвал чесно казано
|
| Съб Фев 11, 2006 11:27 am |
|
|