Проблем с Atmega328P dip28
Здравейте
Преди няколко дни ми пристигна един кит за сглобяване с който се мерят много полупроводници и се използва графичен дисплей 12864 .
Всичко перфектно изглеждащо + програмиран чип + енкодер и опции генератор и честотомер приблизително 20$
Преди да го ползвам си говорих сам

да отида при един техник който има програматор че да запишем файловете . Ама се отказах и започнах да го проверявам .
След няколко минути работа - надписите на дисплея изчезнаха но остана да свети подсветката . Единственият начин да спра уреда е да извадя клемата на 9в батерия - ама я окъсих за кратко без да искам .
След няколко пъти повторение на този проблем - надписите вече не се показваха - и се чудих защо .
Отидох при човека - ама само FFFF FFF се виждаха и нищо друго .
Дори след мокра баня в химически чист Изопропилов спирт - леко четкане на зъбките

и престой няколко часа - пак нищо на дисплея .
Днес при опит да включа уреда - под малък ъгъл надписите на дисплея едвам се виждат - влязох в менюто и промених контраста - и сега се вижда - ама на моменти пак се скриват.
Другото което видях е че при измерване на елемент - а такъв елемент не съм сложил в ZIP Socket - на дисплея се изписва :
No, unknown, or
ty!aged empty!p ?
а трябва да изпише :
No, unknown, or
damaged part ?
Сегааа
след този роман - който изписах - има ли опция да се прочете по-някакъв начин информацията от чипа - защото незаписани лесно се намират - ама записани или с конкретна програма - трудно .
Предполагам проблема идва от самият дисплей ? и трябва да намеря същият .
Благодаря предварително и дано се намери някой който да съдейства и да ми помогне .