Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Някой да живее в Канада? 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Някой да живее в Канада?
Спечелих един търг и човека не иска да шипва до БГ. Та просто ми трябва да го получи и след това да го изпрати с техните пощи до тук, естествено поемам си разходите.

Чет Яну 07, 2016 1:33 am
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Някой да живее в Канада?
Терминатора не беше ли от там?

Чет Яну 07, 2016 2:11 am
Профил

Ами ако му се шипва до САЩ може да те уредим, то мож да му е по-близо и евтино от някоя затънтена кандаска провинция.

Чет Яну 07, 2016 7:53 am
Профил

Няма да има проблем с САЩ, евентуален проблем е само че той иска да я шипне на реалната цена от $550, което може да добави около $100 долара такси/мита, и цялата работа става безмислена. Иначе иде реч за една противолавинна раница с еърбег вътре. Дет се вика купувам си нещо скъпо с надеждата никога да не ми потрябва :)

Чет Яну 07, 2016 10:06 am
Профил

t_i_t_o написа:
евентуален проблем е само че той иска да я шипне на реалната цена от $550

С американците/канадците е предимно така. Явни ги е шубе от евентуално шамаросване.

Чет Яну 07, 2016 1:17 pm
Профил ICQ
Аватар

$550 обявена цена няма да е никакъв проблем за щатите, защото тук няма такива изгъзици като с митниците и ддс-та в БГ. После от тук за БГ вече може да се шипне и обявена за $10. Номера е, че щом е раница явно е обемна и шипване до щатите и после от тук до БГ ще добави като нищо $100 само за шипинга. Малко кашонче до 2 кг от щатите до БГ с обикновена поща е около $40-50 и това няма как да го скриеш, а в БГ събират обявената сума с тази за шипването и пак ще минеш границата, дето ще трябва да се занимавап с митници в БГ. Единствения начин е да я шипне до тук и от тук някой като си идва до БГ да я донесе с него, обаче пък така става баси и галимацията :D .

Чет Яну 07, 2016 5:33 pm
Профил

Мда, май от гимнастиката няма никакъв смисъл - според сайта на УСПС 4кг пакет 50х30х20см струва $100 да се шипне до България, което е долу горе равно на ДДСто за $550 долара. Та или просто ще трябва да свикна с цената и да я преглътна или да се откажа от покупката... все пак нови са по $1400... друг е върпроса колко си струват тези пари...

Чет Яну 07, 2016 10:41 pm
Профил
Аватар

бе най-добре не ходи по места, където падат лавини 8)

Чет Яну 07, 2016 10:47 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
ДедоБоре написа:
бе най-добре не ходи по места, където падат лавини 8)

:)
то раница с еърбаг за лавини е малко като вица за глухата акула - свирка против акули, ама ако е глуха акулата... ;)

Пон Яну 11, 2016 8:36 pm
Профил

... или свирка без топче, или глуха акула .. това са двете възможности :D

Пон Яну 11, 2016 9:01 pm
Профил
Аватар

има и трета опция - свирка с две топки

даниеле,
имам чувството, че не искаш съвет, а просто си си наумил нещо и ще го правиш. добре - времето си е твое.
не знам за какви прекъсвания по платката говориш, освен ако няма да го правиш с 8080?

аз бих го направил така : GPS-а на UART (2 жици) и всеки датчик на отделен I2C по възможност. повярвай ми, по-лесно е като софтуер от намисленото от теб. колкото до броя жици ще е куплунга - на кой му пука? куплунг 10 жици е 10ст, а 20 -12ст.

Пон Яну 11, 2016 10:00 pm
Профил

Пичове,

Незнам някой от вас кара ли ски/борд, а ако кара дали кара на "пудра". Човек веднъж излязал от пистата, след това му е много скучно на нея. Та тук въпроса не е дали, а как най-безопасно да се кара в дебелото. По принцип съм шубелия защото осъзнавам рисковете и не си позволявам да рискувам. Но колкото и да се пазиш винаги има някаква вероятност за нещо. Та една такава раница в повечето случаи много вдига шансовете, даже сигурно доста повече процентно от еърбега във волана при челен удар с кола.

Идеята тук е, че въздушната възглавница те пази да не потънеш в снега както ясно се вижда тук:
https://www.youtube.com/watch?v=3NwXRvOazD0

П.С. Раницата пътува към добър самарянин/градски в Канада и е обещал да ми я донесе на крака от там :)

П.С.С. Дедо, май си мърджанал два поста :)

Пон Яну 11, 2016 11:04 pm
Профил

Много сладка реклама.
Само дето лавина от лавина означава нещо, като това: https://www.youtube.com/watch?v=32b9m7CeJfQ
Дето помита по пътя си дървета, хижи и канари от няколко тона. И накрая като падне в ниското се стопява и след това замръзва на леден блок, като айсберг. И ако си още жив(със счупен врат) ще си в леден блок примерно 10х10х10 метра и много бързо ще ти се прииска да не беше приживявал "спускането". Планината не е шега и не добре да имаш фалшивото усещане, че си я надхитрил.

Пон Яну 11, 2016 11:28 pm
Профил
Аватар

t_i_t_o написа:
П.С.С. Дедо, май си мърджанал два поста :)

де да бяха само 2 поста :oops:

по "пудрата" не карам от доста време. последни път ми се откачиха ските и половин час плувах, гмурках се и псувах, докато си събера такъмите в ръце. накрая пълзях по повърхостта петнайсетина метра, докато доплувам до отхосително твърдо място, за да се обуя. бях 30 кила по-малко и 15 години по-млад...

сега просто се возя, местя шкембе напред-назад и ските сами си завиват. за борд съм твърде тежък, пък и ми е стихията.

Вто Яну 12, 2016 1:18 am
Профил

Ако има някой да се прибира от УСА(USA) без много багаж, бих го почерпил (от Троян съм), ако домъкне една раница от там (празна), че моя човек чак след няколко месеца ще се прибира. А лавино опасните месеци тепърва предстоят :)

Съб Яну 16, 2016 12:32 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща