Отговори на тема  [ 254 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Следваща
К'ва стана тя с харддисковете?! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: К'ва стана тя с харддисковете?!
Ike, ти да не си представител на Самсунг случайно, та с толкова плам ги препоръчваш :D ?
За протокола - аз съм с Интел 750 вече половин година. Супер бърз е и никакви грижи не съм имал.

Чет Яну 21, 2016 4:15 am
Профил

Сега да не излезна и представител на Линукс, за това че псувам win10. Просто на черното не мога да кажа бяло и това е. Наистина интел са бързи и хубави, но Intel 535 120ГБ е на цената на самсунг 250ГБ. А Самсунга по нищо не отстъпва на Интела, на практика ограничението им е в SATA интерфейса.
Сега чакаме Интел да извадят мемристорната памет 1Т за 100$ при 2ГБ/с четене и писане.

Чет Яну 21, 2016 4:56 am
Профил
Аватар

Те и запорожците ги продаваха на 1/10 от цената на мерцедесите, но въпреки това, не ги караха много... :D

Чет Яну 21, 2016 10:48 am
Профил

Не ви знам Гнусмас-ите ама съм с е такова от около 4 месеца:

http://www.crucial.com/usa/en/ct250mx200ssd1

и мога да ви кажа, че всичко хвърчи... Поръчва се директно от сайта - доставката е безплатна...

Чет Яну 21, 2016 9:17 pm
Профил ICQ

Аз от около година и нещо съм с Crucial_CT512MX100SSD1, доволен съм, особено след като пуснаха "Momentum cache"-а (е, няколко години след като самсунг вече имаха, ама нищо).
Това с директната поръчка радва много - предполагам доставката за която говориш е до БГ? Има ли други такси (мито, ДДС)?

Едит: греда, терабайтовият out of stock

Чет Яну 21, 2016 10:30 pm
Профил

Странно се радвате на 3 години лимитирана гаранция..
Какво в самсунг не ви допада? 5-те, 10-те години гаранция или нещо друго?

Чет Яну 21, 2016 10:50 pm
Профил

Цената не ми допадна на самсунга - микрон-ския ми струваше 387лв, по това време самсунг-а беше малко над 500лв. А и в БГ тия неща с гаранцията са малко несигурни, а и по спомен само про серията беше с 5 години, а тя се връзваше почти на двойна цена.
Не отричам че ако самсунга беше на близки пари щях да го взема. Ама TLC да купя на по-висока цена, айде няма нужда.
И аз да попитам - какво в Micron флаша не ви харесва :) ?

Чет Яну 21, 2016 11:41 pm
Профил
Аватар

Аз имам два Transcend TS512GSSD370S и съм изключително доволен от тях. Предполагам не са топ топ по спецификации, ама аз на такива маркетинг трикове не се връзвам така или иначе. Та ако някой реши да си купува такъв - читави са.

Чет Яну 21, 2016 11:42 pm
Профил

Отварям сайта на вали за проверка - цена на самсунг 850 ево 250гб - 190лв. Цена на крушъл-а от по - горния линк 99$, което е пак около 185-6 лв., ако е без ддс и безплатен транспорт.
Самсунга е с 5г. гаранция или 75 терабайта запис, което настъпи първо (при про версията гаранцията е х2). Крушъла - 3 години лимитирана гаранция, като за капак не се вижда в страницата в какво точно се изразява лимита.
С какво би бил по - добър крушъла? Не го приемай като заяждане, просто ми стана интересно, дали има реална причина да го хвалите толкова.

Чет Яну 21, 2016 11:54 pm
Профил

Купих си го SSD Patriot Blast. Сега ще го слагам. Нещо ако ви интересува- питайте. На САТА2 ще е и може би няма да изкара пълните си възможности? Ще пиша ако гръмне.

Пет Яну 22, 2016 12:57 am
Профил WWW

Чете ли коментарите от тук:
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6820220937

Пет Яну 22, 2016 1:13 am
Профил ICQ

някъде четох че ССД-тата били малко чувствителни от към захранване
калпав захранващ блок можел да ги умори много бързо

Пет Яну 22, 2016 1:53 am
Профил

michev написа:
Отварям сайта на вали за проверка...

Ако забеляза говорех за ситуацията преди повече от година, 850 още ги нямаше, 840 ево бяха пресни, по-скъпи, с неизвестни дадености и с TLC.
Не помня каква е била гаранцията на моя (MX100) но както казах по спомен само ПРО на самсунг-а бяха с по-дълга. Дали е била ограничена, не помня, а и не знам как изглежда ограничена срещу неограничена в българска гаранционна карта?
Колегата е дал линк към по-новия модел (MX200) - аз моят съм го купувал от тук. Цената беше 37х лв с ДДС-то за 512ГБ, срещу 5хх за самсунга, а и самсунга май беше 480ГБ или нещо такова, малко по-малко. Не е маловажно защото се оказа че на крушъла успях да си мигрирам 500Гб HDD без проблеми, което нямаше да стане ако бях взел 480ГБ SSD.
Crucial бяха на добра цена, имаха доста положителни тестове и отзиви и бяха с добро потекло (микрон). Имат и блок с кондензатори за бекъп при отпадане на захранването. Имаха си хардуерното криптиране и там разните FIPS ли, какво ли беше, което липсваше на ниските серии на трансценд и тошиба тогава.
Дали в момента си струват - нямам идея, ако на някого му е полезна информацията че при мен работи година и нещо безпроблемно, това е.
Ако сега трябва да избирам със сигурност ще огледам и какво имат крушълците, но няма да прескоча сандиск, самсунг и интел - не робувам на марки но смятам че лоялността е нещо добро, когато е заслужена.

Пет Яну 22, 2016 2:11 am
Профил

Самсунг просто не ми харесват като марка, всичко им е недоклатено, лично мое мнение. Факт че са основен производител на чипове но това не ги прави по-добри, просто не им харесвам крайните продукти.

Пет Яну 22, 2016 5:59 am
Профил

ToHu написа:
Самсунг просто не ми харесват като марка, всичко им е недоклатено, лично мое мнение. Факт че са основен производител на чипове но това не ги прави по-добри, просто не им харесвам крайните продукти.

+1

Крушъла за Европа шипват от европейски сайт (някъде от Велика Британия) - няма мита, ДДС и каквото там се сетите - куриера ви носи едно пликче с кутийка директно на вратата - и което е най-готино - можеш да платиш директно с кредитна карта, което пести и 4.5% такса на пейпала... с две думи - сървиса поне мен много ми допада.

Пет Яну 22, 2016 11:24 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 254 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Следваща