|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:41 am
К'ва стана тя с харддисковете?!
| Автор |
Съобщение |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: К'ва стана тя с харддисковете?!
А как стои въпроса с гаранцията? Ако се повреди къде го носиш?
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
Последна промяна ike на Пет Яну 22, 2016 1:30 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Яну 22, 2016 11:27 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Ами дано не се налага ама - в сайта има форма, която се попълва и диска се връща в Крушъл... Ето го европейския сайт: http://eu.crucial.com/eur/enИма и лайв чат - ако искаш закачи се и разпитай как точно става номера... ЕДИТ: и това, което също ме кефи е, че не трябва да се регистрираш никъде за да си купиш нещо... Можеш да пазаруваш като гост....
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пет Яну 22, 2016 11:49 am |
|
 |
|
michev
|
Ами да ъпдейтна тогава инфото ти - цените вече са по - достъпни от преди една година и са еднакви или много близки на тези на крушъл. Има 512Гб версия  . Може да си останал с грешно впечатление, но съм мноооого далеч от фен (като цяло) на самсунг, просто избирайки подобен продукт се насочих към този който предлагаше най - голяма гаранция, а в него момент (преди точно 1 година без 2 дни) само самсунг имаше 5+ години гаранция и беше на поносима цена. Да напиша като вас  - 850 Pro 250gb - безпроблемен диск, инсталиран на лаптоп, който се употребява ежедневно. 0 проблема в рамките на 1 година. Относно гаранциите - до сега всички ссд-та които съм разглеждал са имали гаранция изразена във време или терабайти записана информация - което събитие настъпи първо. Цитирания по- горе крушъл пише че има 3г. лимитирана гаранция, от което си правя изводи, че е лимитиран и той по запис, само дето това не е упоменато в официалния им сайт (или аз не го намирам), което за мен означава само едно - несериозна фирма (може и да греша). И една снимчица на софтуера им, от където може да се колко инфо е било записано до сега. 1г употреба, 2 ОС - вин 7 и хубунту. И в магазина не ми се налага да си правя регистрация 
|
| Пет Яну 22, 2016 10:39 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Как може да ви пука каква е гаранцията на твърд диск - посмъртно няма да върна развален диск за гаранционна смяна, въпреки че всичко по него ми е криптирано с поне три алгоритъма и огромен ключ.
|
| Съб Яну 23, 2016 8:52 am |
|
 |
|
michev
|
Хех, казва го човека който ползва уин 10  . Аз секретни разработки на харддиска нямам.. пък и да не забравяме че цената не е 1/20-та от заплатата (поне за масовия българин), че да го метна в кофата когато се развали и да взема нов.
|
| Съб Яну 23, 2016 2:07 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Е много ясно че ще кажеш така... 
|
| Съб Яну 23, 2016 2:43 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Едно е майкрософт да ми чете данните (ако въобще го прави), съвсем друго е някой китаец.
|
| Съб Яну 23, 2016 3:47 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Какво ти пука. Повечето китайци не знаят английски. 
|
| Съб Яну 23, 2016 3:51 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ммм не знам дали повечето не знаят, но говорящите английски в китай са много повече от говорящите английски в цяла европа включвайки и Великобритания.
|
| Съб Яну 23, 2016 4:01 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Дори в гръчко бях далеч от парите на Димитър, но като ми отказаха след месец двата нови харда (за архив!) и единствената алтернатива беше да ми ги сменят с празни, им казах: "Що не отидете да се... Никога повече от вас!". И го спазвам в повечето случаи. Гаранцията е важно нещо, особено за нови ла*на като SSD: никой няма да даде 5-10г. за нещо, което едва ли ще изкара и три.
П.С.: три нови поста преди да постна... Коментарът ми е: ще ти запука (от следенето) когато те подпукат. Не е на майтап: профилът на един човек може да се вмести в килобайти-мегабайти, и какво са няколко милиарда за съвременните компове?! Пак да дам примера с новосъздадения ми профил във Фейсбук, направен с фалшиви данни от прясна линукс машина: препоръчаха ми да стана приятел с майка ми, жена ми и работата и. "Нямам какво да крия" е оправдание за мързеливост и безхаберие. Гаднярите вадят луди пари като ти пречат!
|
| Съб Яну 23, 2016 4:06 pm |
|
 |
|
michev
|
Тихо сега, не ме издавай. Е да де, затова предложих корейски продукт  . Сега по - сериозно, незнам дали психологически ми действа, но се чувствам по-спокоен с продукт с по - голяма гаранция, като това по никакъв начин не означава че ще се възползвам от гаранцията. Просто, фирма направила си труда да даде такава гаранция мисля си е направила добре сметката да не е на загуба от тая работа. Относно майкрософт - сам можеш да направиш тест - пусни един wireshark и глей к'во става. Мегабайти заминават към м$ при буутване. Бонго, а обратното е равно на параноя. Хубаво е да си намериш средата която те устройва, и да не откачаш напразно 
|
| Съб Яну 23, 2016 5:14 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ама michev, още във времето на чагъртащите модеми доказвах на неверниците колко е лесно да разбереш с к'во се хранят и за к'во се борят. Сега е далеч по-лесно, и теб те гуглосах, ама набързо, че не ми е работа  Разбира се, големите по принцип не правят индивидуални проучвания. Просто те подбутват, записват и чакат сам да си признаеш всичко, а това става доста бързо. Все едно някой да не е разбрал, че АМ-Стерео е от Монтана 
|
| Съб Яну 23, 2016 5:44 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
@michev - гарантираните записи на mx100 са 72TB. Погледнах че е при мен от края на август 2014. До момента ми пише че съм записал тотално 7.06ТБ и съм на 2% износване. А 850 про е модел към който нямам резерви.
|
| Съб Яну 23, 2016 7:07 pm |
|
 |
|
michev
|
Хвала на тебе Бонго  , аз модем само на картинка съм виждал, все пак съм само на 15. Дали си си запзил някой архивна снимка от тогава? Гичо, точно това число исках да знам колко е, но явно въпросният производител е решил да го скрие от широката публика (3 пъти погледнах на сайта им и не го намерих), което пък ме накара да гледам съмнително на тях. 72ТБ си е сериозно число и е почти сигурно, че ще минат 3-те години преди да си ги извъртял.
|
| Съб Яну 23, 2016 8:36 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Мичев, обади се другия път като идваш да ти изровя няколко модема от мазето да ги видиш на живо  Някъде трябва да имам един 2400. Бяха ми пуснали на времето едно 0.5 МВ писмо и така и не успях да го изтегля, та се наложи да се обаждаме да го затрият от сървъра че на всяко отваряне на пощата тръгваше да се тегли и се очертаваше няколко дни да се тегли а нетя се плащаше на час - по 2000 лв. (2 DM) май беше.
|
| Съб Яну 23, 2016 9:02 pm |
|
|