| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Някой случайно да познава добър микрофлуиден инженер?
Нека ми остави едно съобщение ако си търси добре платена работа. А дори и да не си търси, пак няма да е излишно...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Фев 09, 2016 5:03 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Някой случайно да познава добър микрофлуиден инженер?
Хъх, брато, к'вой туй?
|
| Сря Фев 10, 2016 1:39 am |
|
 |
|
timt
|
Човек инженер който прави КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 
|
| Сря Фев 10, 2016 2:22 am |
|
 |
|
4040
Ранг: Почетен член
|
Къде се учи това инжинерство? Звучи като майстор на струйни принтери.
|
| Сря Фев 10, 2016 2:24 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Мда, почуствах се доста тъп...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Фев 10, 2016 10:12 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
|
| Сря Фев 10, 2016 11:05 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
миии... да аз познавам само един човек, донякъде компетентентен във флуидите, но той е макро-флуиден инженер - язовири. имаше даже някакви нАучни разработки за преливниците (оная дупка в язовира, дето изтича водата през нея, без да я разруши), но той по-скоро оперира с милиони кубици на ден, отколкото с молекули. разбира се, познанията му в тази област отдавна са ръждясали, защото никой не е правил язовир у нас последните 30 години. изобщо - тенденцията да си купуваме всичко 'от запада' изцели трайно националната ни икономика (и наука) от каквито и да е пориви да правиш нещо сам, на национално ниво. вече е трудно да намериш дори инженер, който да разбира от пневматика, за хидравликата е още по-безнадеждно. дори метролозите в държавата са по-скоро шамани, отколкото научно подковани специалисти. в електрониката все още кретаме, но това е заради ентусиазма на стотина души в държавата. обаче в микроелектрониката отдавна всичко е спомени от младостта, които непоразаните от склероза или инсулт пенсионери разказват с носталгия на незаинтересуваните си внуци. та микро-флуидите са нещо като микроелектрониката.
|
| Сря Фев 10, 2016 11:25 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Добър специалист от научните среди - приложен физик, химик, механик, инДжинер. Представката -микро -нано -пико преди думата се използва за да се купуват скъпи инструменти и консумативи, плюс висока заплата и много свободно време (за мислене и за това, че вече знаеш или можеш да измислиш къде да пипнеш). Е като има нещо за довършване се работи по 25 часа, но това са подробности. Нали и аз с такива се занимавам - MEMS истории (микрофлудиката уж е част от това).
|
| Сря Фев 10, 2016 11:26 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Много точно казано. Имаме трима такива тук във фирмата и направо ми скъсаха нервите. Почвам да се чудя всички ли са такива или тия за нищо не стават...
|
| Сря Фев 10, 2016 1:30 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
е аз им свиквам вече 6 години, напуснах ги за малко и пак се върнах. по-едно време бяхме станали 3 от БГ, сега сме двама  но и ние сме откъм електрониката мога да ви дойда на гости - не съм бил на тоя остров още, само по летищата има пари, и смисъл в MEMS, но наистина трябват сериозни ресурси и сериозни шефове със здрави нерви. а служителите да са дебелокожи и да им сече пипето
|
| Сря Фев 10, 2016 1:44 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ами ела, ела. Тъкмо ще има с кого да разменя някоя дума на родния език 
|
| Сря Фев 10, 2016 2:04 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Бабане, ти кога ще хванеш влака под ламанша? Ей сега по FOSDEM беше момента - доста българи се бяхме събрали, всяка вечер по кръчми 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Фев 10, 2016 5:34 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
CeBIT-а го обмислям... 
|
| Сря Фев 10, 2016 6:31 pm |
|
 |
|
bkulev
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Яну 25, 2006 12:47 pm Мнения: 305 Местоположение: Varna
|
До колкото знам, всички тия слънцезащитни бъркочи се правят с нанотехнологии. Не че съм бил много любознателен де, ама понеже съм горд баща на отроче  учещо точно нанатехнологии, та се позачетох навремето, когато тя реши да учи точно това. М/у другото, в статията за слънцезащитните мазила пише, че имат И недостатъци, чункиш има човешко творение без такива. Та тия неща освен, че защитават, но могат и да навредят, защото в процеса на защитата отделяли свободни радикали. Сега е време да се измисли следващия слой мазило, което пък да защитава от така отделените свободни радикали.  Само за информация - нанотехнолозите учат основно химия, физика и математика, разбира се.
|
| Чет Фев 11, 2016 5:17 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Де да беше майтап 
|
| Чет Фев 11, 2016 9:31 pm |
|
|