|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:23 pm
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 Re: Low cost boards
Изводът e по-скоро, че май нямаш много опит с хомеопатията... Казвал съм го и преди, че не вярвам особено в хомеопатичните лекарства, но е факт че децата ми никога не са вземали антибиотици или други "истински" лекарства. Ако се наложи, разбира се ще им даваме, но за щастие засега минаваме само с добър имунитет + хомеопатия. Дали добрия имунитет се изгражда с антибиотици ти оставям на теб да видиш съответните изследвания. Очевидно е, че не е и всеки добър лекар и без да е хомеопат ще ти го каже. Просто има една много тънка граница кога действително се налага тежка артилерия и кога е по-добре да се остави организма сам да се пребори. Не съветвам никой сам да е открива тая граница. Не си правете експерименти със здравето сами. Иска се лекарско наблюдение и лекарско внимание. За съжаление, обаче повечето лекари първо или няма да ви обърнат внимание или ще се презастраховат и още от вратата ще почнат да ви предписват разни широкоспектърни и други глупости. Както каза Пирев и аз мога да потвърдя, че отношенията между хомеопатат и пациент не са просто служебни. Най-малкото са многочасовите прегледи. При всеки проблем се чуваме или виждаме, просто знаят историята ни подробно, особено на децата. При това не говоря за знахари, а за лекари с медицинско образование и добра практика. Мисля, че ако един лекар обръща подобно внимание на един пациент, то вероятно ще постига същия ефект и без да е хомеопат. Всъщност има и такива лекари, но обикновено тарифата при тях никак не е малка. Което е нормално де, за да са добри отделят време, времето е пари, особено времето на добър специалист... Така че и това е вариант, стига човек да може да си го позволи..
|
| Сря Мар 09, 2016 2:11 pm |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Опит с хомеопатията имам вече 8 години върху двете ми деца - едното е на 8, а другото ще стане на 5 това лято. Личната лекарка и на двете е една от най-изявените хомеопатки във Варна. Честно казано не знам защо жена ми още ги държи записани при нея - от нейната дейност аз лично не виждам абсолютно никаква полза (освен че осигурява нужните бележки за върви гладко бюрократичната машина). Цялата тази работа с хомеопатията е за да се самозалъгват родителите, че правят нещо добро за децата си.
|
| Сря Мар 09, 2016 2:34 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
По отношение на антибиотиците, забелязвам значителен напредък у лекарите. Общо взето няма я тенденцията да лекуват настинки с широкоспектърни антибиотици. Поне тия, които наблюдавам де.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Мар 09, 2016 4:11 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Ехх Пирев, Пирев... защо разлая кучетата с тая хомеопатия... Моите хлапета са на почти 14 години вече... До сега само едното е пило веднъж антибиотик - направи гнойна нагина. Антибиотика го назначи нашата хомеопатка. Даниеле, незнам с какво точно е изявена хомеопатката ви, но явно не и с това, с което трябва...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Мар 09, 2016 4:54 pm |
|
 |
|
DanielDimov
|
Не съм само аз с такова усещане и не става въпрос само за тази конкретна лекарка. Говорил съм и с други хора които са пробвали хомеопатия и те са на подобно мнение - децата си оздравяват сами, а не от топченцата.
|
| Сря Мар 09, 2016 5:55 pm |
|
 |
|
PhilipZ
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 31, 2013 12:17 am Мнения: 279 Местоположение: София
|
@Daniel ако преди повече от година беше започната тази тема щях да съм на твоя страна. Вече съм навъртял 50. От повече от 35 години ме боли глава на случаен принцип. През годините много лекари са поставяли различни грешни диагнози. До преди година ми помагаше 1-2 хапчета Беналгин. Миналата година по друг повод посетих лекар-хомеопат. И мен ме разпитва на дълго и на широко. На края ми даде едно малко шише от което трябваше да пия по една-две капки по алгоритъм (които вече не помня точно). Основния проблем не се реши на 100%, но от тогава не ме е боляла глава. Изводите оставям на теб. И аз не мога като човек здраво стъпил на земята да намеря обяснение, но вече не казвам че това са "Бабини деветини"
|
| Сря Мар 09, 2016 6:22 pm |
|
 |
|
stefan63
|
А в шишенцето какво има?
|
| Сря Мар 09, 2016 7:03 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Е как какво? Вода с изтрита от девица по пълнолуние памет...  Майтапете се вие, то и един друг е бил обявен преди време за луд като твърдял, че нещо си там се въртяло пък после...  В крайна сметка всеки решава сам за себе си...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Мар 09, 2016 7:28 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Не се майтапя,сериозно питам за шишенцето. Може да е било чеснов извлек, или нещо друго странно и неупотребявано тука.
|
| Сря Мар 09, 2016 7:33 pm |
|
 |
|
DanielDimov
|
Любимото ми е от единични случаи да се вадят генерални изводи. Ето да прочете едно от обобщените изследвания за хомеопатията (обобщени резултати от множество отделни изследвания за различни болестни състояния): http://www.nhmrc.gov.au/guidelines-publications/cam02 - в "download" секцията има 11 документа. Обхванати са 57 отделни изследвания за 68 клинични състояния в които са участвали около 19300 пациенти.
|
| Сря Мар 09, 2016 8:54 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Ми прегледах няколко и не видях нищо интересно... Честно казано стилът и начина по който е подредено по-скоро ми изглежда меко казано като престараване. Да се сравнява или противопоставя медицина и хомеопатия е доста несериозно. Едното е наука, другото в най-добрия случай е сравнимо с проста статистика. Да се правят "научни" изследвания, които да доказват че наУката е по-добра е супер нелепо и ме кара много дълбоко да се съмнявам доколко тия NHMRC наистина са медици и наистина са учени. Ако бяха нямаше да се занимават с простотии. Пак ти казвам, че всички хомеопати, преди да станат хемеопати първо трябва да завършат МЕДИЦИНА и преди да станат добри в хомеопатията първо трябва да станат добри лекари. Тия които сме ползвали семейно смея да твърдя че са добри лекари И никога не е ставало въпрос да се избира между медицина или хомеопатия. НИКОГА. Не знам откъде ти е хрумнало изобщо, че хомеопатията е алтернатива на медицината. Ако разбеш дотук за какво ти говоря ще разбереш и колко неуместни са изследванията дето цитираш. Дали да се приложи лечение с хомеопатични средства или не го решава ЛЕКАР. И според твоите изследвания излиза че някои лекари са некадърници или не си вършат работата. Е браво!
|
| Сря Мар 09, 2016 10:06 pm |
|
 |
|
DanielDimov
|
Не съм твърдял, че хомеопатията е алтернатива на медицината.
Това което твърдя е, че тя не прави нищо. Лекаря, който уж разбира от хомеопатия, ти я изписва, когато просто трябва да си стоиш кротко и да чакаш организма ти да се справи сам. Обаче хората са свикнали да бъдат "лекувани"... щом има търсене - ще има и предлагане.
|
| Сря Мар 09, 2016 10:29 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0 ... 0%B8%D1%8FНе изчетох всичко, но ми се струва, че сте под масовото бъркане на хомеопатКия с билколечение и народна медицина. Личната ми докторка е мнооо начетена и е специализирала какво ли не, основният и профил е педиатър, освен това е приятелка на жена ми от детинство. Преди години ми беше изписала няк'ви китайски чайчета, които дори мен - Тома неверния, ме оправиха на 100% за период от 2-3 години, а ги пих само месец. На малкия е предписвала 3-4 пъти антибиотици и съм и вярвал. Тази есен му предписа някакъв имуностимулант на основата на коластра и кисело мляко и все още не се е разболявал от нищо. Вярно, че тези чудесии изглеждат скъпички на бедния българин, но като цяло излизат по-евтино, пък и си здрав.
|
| Сря Мар 09, 2016 11:00 pm |
|
 |
|
Quadro
Ранг: Новодошъл
|
Може ли конкретен линк към тази цифра от 19300 пациента ? Защото след бърз преглед на първите документи цифрите са тези Не казвам, че това е малка цифра, но ми е интересно как са споменати тези 19300 пациенти.
|
| Сря Мар 09, 2016 11:18 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Лошото е че нямат общо - едното има научна база да има някакво действие, другото няма шанс да има каквото и да било действие, било то положително ли отрицателно. Има някакъв такъв наблизо, ходихме 2 пъти. Вярно, слуша много и има познания, завършил лекар е. Само че не мога да се съглася с тезата че било по-евтино отколкото качествен лекар. Все 20-30-50лв на преглед са ни искали, ама този ни врътна 200. Първи признак че има нещо гнило. Иначе локалните в града ги проучихме, много недоволни от тях, ама те явно са с по-нисък разряд, онзи е по-истински и само той вършел работа. Единствената полза от хомеопатките е че внасят някакво успокоение в родителите/пациентите и успяват да ги накарат да забавят или отменят антибиотика - което само по себе си е положително. Оттам следват ползите че имунитета се подобрява, това не може да им се отрече. Което обаче се случва и при сериозен "нормален" лекар, стига той да е приел присърце каузата да лекува качествено. Или родители които успеят да издържат на пищенето на термометъра като гони 40-те градуса. На въпросът ми към този какво правим когато вдигне много висока температура онзи ми вика - ами чакаме. Хубаво, питам точно когато показанието почва с 39 ама математически се закръгля на следващото - отговорът - пак ще чакаме, то ще мине, ще му се обадим и ще мислим? Ама ако екстраполирам тоя 1 час в най-добрия случай да му я закарам, ще дойдем на към 45 градуса - това да не е ракия? Горе-долу като поклонения в манастири с "изцеления" - може, ама такива случай са по-скоро изключения. Или религиозна вяра и подобни. Или срещи с извънземни, "роднини" в нужда по телефона, ... В общия случай може би всичките влизат в графата театрални постановки (любителски до професионални, успешни или провалени). Май му викат "социално инженерство". Или пък като бълбукатори, запалки за автомобила дето смъкват разхода и прочие телешоп продукти - разчита се че добра част от разочарованите ще го метнат в кофата и няма да си ползват "money back" гаранцията - в случая разочарованите просто ще се върнат на стандартната медицина без много "медиен шум", а единиците късметлии, при които естествените процеси са съвпаднали с "чудодейната терапия" ще разгласяват благата вест. Което в единия случай е някакви пари хвърлени в кофата, в другия случай е малко по-сериозно. Иначе билкови и подобни продукти много - и сред тях сигурно има шарлатания, но има и много работещи.
|
| Сря Мар 09, 2016 11:19 pm |
|
|