| Автор |
Съобщение |
|
Pif
Ранг: Форумен бог
|
 Re: имам нужда от програмка за ATmega328p с/у заплащане
До тук изяснихме входа и вида на устройството. От тук нататък следва да изясним файловия формат, вида на криптирането и какво ще се прави с данните след като бъдат записани върху картата. "Четене с парола" какво означава? Всеки може да прочете картата ако има достъп до нея.
|
| Сря Мар 09, 2016 1:50 pm |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Най-простото "четене с парола" което се сещам е следното: 1GB като се раздели на 16-байтови блокове прави максимум 0x2000000 броя. Значи за пореден номер на блок трябват 28 бита. Преди записа се генерира случайно 100-битово число, до което се долепят 28-те бита за номер на блок. Отделно се генерира 128-битов хеш на паролата и тези две 128-битови числа са на входа на AES128. Изхода му се използва за XOR с данните за поредния блок. Случайното число разбира се трябва да бъде записано в хедъра на файла. Така само като знаеш правилната парола (генерираща правилния хеш) ще можеш да декриптираш данните.
|
| Сря Мар 09, 2016 2:12 pm |
|
 |
|
timt
|
@DanielDimov, май най добре схвана за какво иде реч 
|
| Сря Мар 09, 2016 2:18 pm |
|
 |
|
jig.tak
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
@ОП: Това криптирано устройство ще се използва ли като addon за банкомат? Както се вижда доста хора тук помагат на начинаещи, но не ни взимай съвсем за балъци
|
| Сря Мар 09, 2016 3:59 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Кое устройство комуникира с "MANCHESTER 115.200KBPS"?
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Мар 09, 2016 4:56 pm |
|
 |
|
jig.tak
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
Ике, не му трябва манчестер Трябва му 1бит офлайн лог анализатор с криптиране. Предполагам че 100кХц е доволно голям семпъл рейт за да декодира на спокойствие после каквото се е уловило
|
| Сря Мар 09, 2016 9:31 pm |
|
 |
|
Pif
|
Да си ползва логера за каквото си иска. Ако иска да краде банкомат ако иска да краде самолет. Криптирането на данните може да му е за да не му докопа друг картата или за да се скрие пред съда защото няма да могат да докажат, че е подслушвал банкомат. Дори да има мечтания от него логер има няколко основни проблема: 1. Фронтенд с който да се интерфейсне с линията за данни. 2. Да улови данните без грешка 3. С текущата честота на дискретизация да няма двусмислени данни 4. Да декриптира данните в ПЦ 5. Да визуализира, систематизира и декодира данните 6. Да напише софтуер който от тези милиарди битове данни да извади необходимата му информация 7. Ако тази необходима информация е криптирана - да успее да я декриптира
От цялата поредица проблеми най-сериозен ми се вижда номер 5. За човек който не може да си дефинира заданието ме съмнява да се справи с останалите задачи. Направата на дейта логер с криптиране на файловете не е незаконно. Незаконно е кражбата на пари от банкомат независимо дали с логер или с брадва.
|
| Чет Мар 10, 2016 12:18 am |
|
 |
|
timt
|
То е ясно че няма да се справи и за това търси кой да му го направи. С логери не съм се занимавал и едва ли не се продават такива че да изпълнят изискванията. Озадачава ме това с паролата за къф чеп му е тъй като е нахвърлян в SD няма кой да му я декриптира. Само по себе си е даже по гадно от парола.
|
| Чет Мар 10, 2016 1:13 am |
|
 |
|
chichovi
Ранг: Минаващ
|
аз какво ви попитах вие къде ме пратихте
|
| Чет Мар 10, 2016 10:14 am |
|
 |
|
DanielDimov
|
А стандартните логери не ти вършат работа само защото нямат криптиране - така ли е?
|
| Чет Мар 10, 2016 10:25 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Стандартните логери логват веднъж на час или на минута. Малко са тези, които логват на секунда, а като стане въпрос за 1 000 000 лога в секунда с процесор на 20MHz ... имаш 20 цикъла. Повечете инстукции се изпълняват за 1 цикъл, но има и няколко, които се изпълняват за 2,3 и дори 4 цикъла. Всъщнос сме писали доста по въпроса в тази тема: viewtopic.php?f=2&t=13989 . Ако беше нещо лесно до сега да има направени 5-6 различни логера от колегите.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Мар 10, 2016 11:18 am |
|
 |
|
DanielDimov
|
Има логери които логват с килохерци, при това многоканално. Не са евтини, но са готово работещо решение, което можеш да имаш утре и да пуснеш в действие. Единственото което нямат е криптиране на файловете на картата.
Осцилоскопите с логически анализатор правят същото. Логическите анализатори, които се закачат по USB към компютър правят същото.
Изобщо има много начини да се запише един бит стрийм "ръчно". Проблема е ако трябва да е отдалечено или в автоматичен режим или с максимално малко/евтино у-во или комбинация от тези изисквания...
|
| Чет Мар 10, 2016 11:45 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Премествам темата тук, че стана дискусия. 
|
| Чет Мар 10, 2016 5:53 pm |
|
 |
|
frxbg
Ранг: Минаващ
|
Наистина с Ардуиното ми се вижда невъзможно особено частта с криптирането (айде другата може и да се направи като се пренебрегне живота на картата) по-скоро ако ми трябваше нещо от сорта ще използвам малинката като ще създам рамдиск (все пак рамта е създадена за толкова много записи) за логовете и после ще се прехвърля към криптирана флашка. Не ми е ясно как точно трябва да стане, но с помощта на TrueCrypt за криптирането на флашката и Ramlog за създаването на рамдиска и логовете сигурно ще може да се направи нещо подобно.
|
| Чет Мар 10, 2016 7:27 pm |
|
|