|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:03 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
Въпрос за изготване на ел. схема
| Автор |
Съобщение |
|
bbb
Ранг: Минаващ
|
 Въпрос за изготване на ел. схема
Здравейте! Трябва да направя Pmod модул за връзка към Basys 2(или Nexys 2), който да представлява калкулатор. Въпросът е там че съм по наясно с изготвянето на програмната част(писането на VHDL), a схемното решение ми куца. Разполагам с LCD 16x2 дисплей(16 пинов) и 4х4 клавиатура(8 пинова). Предполагам че данновите пинове на дисплея ще бъдат свързани с резистори и после към развойната платка. За подсветката на дисплея, захранване и маса е ясно. Но се питам другите пинове на дисплея RS, RW, Е сигналите трябват ли им резистори? За клавиатурата предполагам, че няма да е нужно да преминава през резистори. Моля кажете си мнението - дали съм на прав път или нещо бъркам? Ще се радвам да ми давате идеи. Благодаря предварително!
|
| Съб Мар 19, 2016 8:28 pm |
|
 |
|
timt
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Въпрос за изготване на ел. схема
Не им трябват резистори, разгледай нета има толкова много информация за това.
|
| Съб Мар 19, 2016 9:15 pm |
|
 |
|
woody
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
 Re: Въпрос за изготване на ел. схема
Резистори ти трябват за да ограничиш тока като объркаш посоката на някой пин и се сбие с друг изход. Погледни схеми на китовете и модули към тях за вдъхновение.
|
| Съб Мар 19, 2016 9:26 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|