|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:13 pm
Лаптопско проблемно видео
| Автор |
Съобщение |
|
pipilica
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
 Re: Лаптопско проблемно видео
Е тоя е трепач как ги измисля тия простоии, че и ги говори със стил.
|
| Сря Фев 24, 2016 8:25 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Бат Бонго, върви ли голфето?  Вчера се сетих за теб щото пак ми се скапаха чистачките а ти разбираш от механики.... Значи не знам какъв е тоя идиот дето ги е проектирал и вместо лагери е сложил медни втулки. Не знам вала от какво е, но сигурно има нещо поцинковано и с медта такава химия става, че заварките ряпа да ядат. Първият път като ми блокираха ги извадих и на едно менгеме и с чука блъсках, блъсках докато се счупи корпуса, но валът отказа да излезе. Та се наложи да купувам чисто нов механизъм, който изтрая две години и отново същия проблем. Тоя път успях да го спася, раздвижих го, обаче дъълго се чудих каква смазка да му сложа дето да не става на електролит...
|
| Пон Мар 28, 2016 8:36 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
ГоУфо засега си е без забележки, поне не големи. Само дето доста плюска - над 10л на градско без задръствания. Колкото за чистачките: не си личи скоро да са ремонтирани, пък и събота/неделя четох по форуми и не ги пишеше като проблем. Другият път си вземи от автоморга  За спрей бих препоръчал грестта на Wurt, ама не знам дали се предлага в БГ и колко (Олеле!) струва, но е най-яката комбинация от проникване и смазване.
|
| Пон Мар 28, 2016 9:28 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Аз редовно слагам бъркоч от графитна грес и диференциално масло, малко да се разреди греста да мое да влезе по-навътре.
И по темата, направихте ли вече разсада за доматите и краставиците.
|
| Пон Мар 28, 2016 9:31 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Майка ми напира да ходи да го сади вече, аз не я пускам  Я кажете по-добре някоя рецепта за козунаци!
|
| Пон Мар 28, 2016 9:37 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Предполагам че имаш предвид това: https://www.google.bg/search?q=wurth+hh ... AGsQvwUIEQАко да, предлага се и тук. Цената е поносима. Много арна алхимия...
|
| Пон Мар 28, 2016 10:10 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Направихме го одавна - вече са по една педя високи  .
|
| Пон Мар 28, 2016 10:30 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
10 литра масло ли ? Нормално... А не си чел явно добре, това си е масов проблем, толкова масов че моргите не могат да насмогнат на търсенето и за да не връщат предлагат чисто нови механизми.... Според мен си е бъг в дизайна, не съм химик ама не мисля че е добра идея мед и цинк да лагеруват... Аз затова се зачудех дали смазка или електролитче някакво да им сложа btw Ако усетиш че се въртят по-бавно или се тормозят, веднага ги разглоби и почисти. Много е лесно стига да имаш инструменти. Не чакай, защото заклинва съвсем и после е много трудно да го разглобиш без да го счупиш като мен първия път 
|
| Вто Мар 29, 2016 9:12 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Гоуф 4/1.4 е възможно най-лошия избор бе Бонго, ама като не питаш... Харчи като 1.8, върви като 1.2. Често чупи скорости. Другото му е ОК.
Трябваше да вземеш печка или 1.8 бендзин.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Мар 29, 2016 11:44 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Това е! Един от двата спрея на Wurt които наистина вършат работа. И да не ме ядете за ГоУфо, ей, че ще си туря пернишки номер!
|
| Вто Мар 29, 2016 7:37 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Това наистина ли е грес? Питам, защото WD-40 в началото много добре смазва, но не се задържа като греста.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Мар 29, 2016 8:09 pm |
|
 |
|
timt
|
Това съм го ползвал и не ми хареса, като си пръснеш на пръстите и става на конци и много прах събира. На Ден Бравен има добри и евтини продукти.
|
| Вто Мар 29, 2016 8:22 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Грес си е. Няма нищо общо с тоя отпадък наречен WD40. Хубавото е, че в момента на нанасяне, е с вискозитет като на вода и има добри проникващи свойства. Като се изпари каквото има да се изпарява, става с вискозитет като на пчелен мед. Действително когато се сгъсти, има склонност да се влачи "на конци", но за момента не съм имал проблем с тоя му фючър или бъг.
|
| Вто Мар 29, 2016 9:21 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Мии грес за големи натоварвания - трябва да се забърсва с парцал ли? А всичко що е мазно събира прахоляк. Аз затова стоя със салфетка в ръка и като проникне - забърсвам излишъка. Edit: WD40 е лееко по-добър от аналогичния продукт на Wurt, забравих кой беше, щото минахме на далеч по-добри.
|
| Вто Мар 29, 2016 9:43 pm |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
wd40 е всичко друго но не и смазка. Пробвайте marine grease. Гъста е, няма да изтече и също държи на вода. Единственият проблем е че е на литиева база и има проблеми при контакт с гума
Внимавайте какво ползвате да не станат изненади. Преди време ползвах някаква бяла гъста смазка на Вюрт която беше на спрей. Вършеше супер работа, но за моя зла участ в един дистрибутор с плъзгащи лагери направо разяде тотално изолацията на кабелите. Предполагам заради летливите изпарения на спрея във затворената кухина. Кабелите нямаха никакъв допир със смазката
|
| Сря Мар 30, 2016 3:40 am |
|
|