| Автор |
Съобщение |
|
californieca
Ранг: Минаващ
|
 Информация за процесор.
Здравейте, търся информация за този процесор от снимката. http://californieca.snimka.bg/automobil ... 6440.0.big Това което мога да предоставя като информация е: От ECU на Мазда 323 - управлява процесите на мотора,запалване,гориво,грешки..... Може да се направи комуникация с блока чрез ELM327 - OBD II по К-line протокола. Търся схема, pdf, datesheet... Благодаря предварително.
|
| Нед Апр 17, 2016 10:15 pm |
|
 |
|
californieca
|
 Re: Информация за процесор.
Привет, някой да се е сблъсквал с информация за този процесор / MH5368F10 / Трябват ми инф. за пиновете му.
Благодаря предварително.
|
| Пон Дек 12, 2016 10:27 pm |
|
 |
|
dvrachkov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Сеп 30, 2014 8:20 am Мнения: 231 Местоположение: Bansko
|
Виж колко хубаво се вижда с просто око, коя писта накъде отива. Остава ти само да видиш периферните схеми какви са. И да ги прегледаш сигналите на осцилоскоп. А каква е целта на занятието?
_________________ "Спасението на давещите се е дело на самите давещи се" - О.Б. "По въпросите ще ги познаете" - В.Б. "'С изкуствен интелект е хубаво да се занимават хора, които имат естествен такъв" - Д.Б.
|
| Вто Дек 13, 2016 10:50 am |
|
 |
|
californieca
|
Инфо за datesheet само на самият процесор, кой крак за какво е. Търся конкретно комуникацията с него / Тх и Rx /. Целта е комуникация с "вътрешният му свят".
|
| Вто Дек 13, 2016 2:08 pm |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
Tова трябва да е с масков ром като всичко масово от тази ера правено в япония така че забрави да погледнеш какво има вътре. denshigiken които правеха екута за хонда имаха модели с външен еепром който го бяха ревърснали и има доста модове за ентусиасти. Това едвали ли ще стане. Аз лично си купих афтърмаркет еку на AEM за смешни пари онлайн и няма начин да ме накараш да си губя времето вече със стари концепции едит това горе го писах защото rxtx не решават нищо от проблема. Което го има във софта с това ще трябв да се задоволиш
|
| Вто Дек 13, 2016 3:58 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Абе зависи, понеже, гледам е Мицубиши, някои ЕКУ-та на тая фирма имат експоузнат интерфейс през неизползвани пинове на диагностиката, през които може да се налива целия фирмуер.
|
| Вто Дек 13, 2016 6:58 pm |
|
 |
|
dvrachkov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Сеп 30, 2014 8:20 am Мнения: 231 Местоположение: Bansko
|
Сега най - нахално да попитам - с ELM327 ли ще го свързваш? Защото ELM-a вади RS 232 но към потребителя, но сам по себе си говори 6 - 7 други протокола към "авто" комуникациите. И вътрешният свят се гледа, ако имаш подходящите очила. Имаш ли свалени файлове някакви - програма или каквото там искаш да му гледаш? Малко повече информация? Защото можем само да гадаем без информация. (Като се замисля, ще попитам в БГ мама, там ще ми се накарат и ще ми извадят вода от девет дерета колко съм прост и колко нищо не разбирам - не че не е така, но все пак). Поздрави!
_________________ "Спасението на давещите се е дело на самите давещи се" - О.Б. "По въпросите ще ги познаете" - В.Б. "'С изкуствен интелект е хубаво да се занимават хора, които имат естествен такъв" - Д.Б.
|
| Сря Дек 14, 2016 10:47 am |
|
 |
|
californieca
|
С голямо закъснение допълвам темата. С ELM327 по K-Line / ISO 9141-2 / имам комуникация и то само с една програма / http://forscan.org/download.html / . Имам и други програми които поддържат протокола ISO 9141 - 2 но не установява комуникация с ECU-то. От него се четата "живи" данни като MAP,MAF,TPS, аванс,оботори, напрежение на алтернатор например... Направих си последната схема от тази станица с транситорите за K-L адаптер : http://www.elektrik-avto.ru/index/adapt ... hemy/0-532 но не мога да установя комуникация с ECU-то. Това става само и единствено с ELM327 + Forscan програмата.
|
| Сря Май 30, 2018 2:54 pm |
|
 |
|
californieca
|
|
| Чет Мар 12, 2020 6:48 pm |
|
 |
|
stefan63
Ранг: Форумен бог
|
Californiec, явно си и мераклия на тая Мазда... за 4 години можеше да и направиш ЕКУ от нулата.... но както казах - явно си и мераклия, вземай някое Ардуино и почвай...
|
| Пет Мар 13, 2020 9:07 pm |
|
|