|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:12 am
Анкета АЕЦ "Козлодуй" срещу членството в ЕС
Анкета АЕЦ "Козлодуй" срещу членството в ЕС
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
А бе хора, защо жив ме оплаквате ? Аз не отивам да печеля манги там, манги имам, ще отида да поживея малко, може и нищо да не работя, но ако работя определено няма да е в нашия бранш. По скоро някаква обща работа. За разтоварване.
Спрямо ЕС за зле, но спрямо нас са си добре. Около 250 000 българи има, които си вадят там хляба. Не е малко като за 10 млн. Гърция.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Фев 20, 2006 2:54 pm |
|
 |
|
3aek
|
работа за разтоварване звучи добре, сега се сещам един пресен пример, приятел изнасяше много за Гърция и веднъж шофьора на ТИР-а му разказал тази история: карали нещо за Гърция ама били 3 тира 60 тона материал, не си спомням какво точно, но гръка който получавал стоката им казал: абе момчета защо вместо да викам местни хамали не разтоварите сами ТИР-овете, ще Ви платя МНОГО добре, ама това МНОГО добре го повторил 10 пъти и те пичовете си казали, абе хайде ще си докараме нещо отгоре на курса, защо не.
Почнали да разтоварват ама яко - 6 часа докато разтоварят всичко, и накрая вече били трупясали от умора. Дошъл гръка и бил много доволен: браво момчета, вие сте върхът, най добрите, сега ще се разплатим и им дал по 10 EUR  те като скочили само дето не го набили.
Това било според него МНОГО добро заплащане като за българи.
та Пирев приятно разтоварване в Гърция 
|
| Пон Фев 20, 2006 6:39 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Пирев ти ме убиваш. Манги имаш - ще работиш "обща" работа в Гърция. Бах мама му, да беше казал отивам на почивка - разбирам. Да беше казал - отивам да бича електроника - пак някакси ще го приема (трудно). Ама да отидеш да мъкнеш портокали за 500 еур (щото аз това разбирам под обща работа) в страна където 500 еур са еквивалента на 500 лв. тука - е нещо ми убягва явно.
Както и да е - ти си знаеш. Явно имаш специални причини да предпочетеш Гърция.
Срещал съм хора които работят там и то баш "обща" работа. Повечето са гротеска картинка. Ако българските работодатели са кофти (това мнение се шири в форума), то гръцките са още в робовладелския строй. Специално към чужденците де.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Фев 20, 2006 7:32 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Заек, на такива глупаци така се пада. Първо се пита за колко манги става дума и след това се върши работа. След като не са питали си е техен проблема. От друга страна, ще ти кажа колко дават на амалите в Ален Мак в Пловдив да товарят и разтоварват по 10-12 часа на ден пасти за зъби - около 15лв. Като помислиш малко, гръка за 12 часа би им дал 20 Евро или повече от 2 пъти отколкото в Булгаристан.
Имам братовчеди в Гърция ( Атина, Солун, Ксанти и Гюмюрджина), които работят за повече от 1000 Евро на месец, някои от тях са вече 10-та година там. А не работят работа, която да изисква специални познания. А кажете ми в БГ, къде може специалист да работи за 1000 Евро, да не говорим за неспециалисти.
На мен ми е през оная работа в коя държава ще живея и дали ще се наричам българин. Щото българин стана срамна дума. Никой не смее да се нарече българин в чужбина, или го казва с половин уста.
Цецо, мангите при манги отиват, ако имаш и не ги умножаваш все един ден свършват. Имам да речем за известен период от време. Имам и работа, много при това до края на годината. Обаче не искам повече да живея сред мундарлъка в Булгаристан, това е. Може физическата работа да ми опресни малко мислите. Иначе по цял пред ПК, започваш като ПК да разсъждаваш машинално. Когато Булгаристан стане чиста държава, тогава сигурно ще я харесвам повече.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Фев 20, 2006 7:53 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Леле, човек, звучиш страшно. Дано очакванията ти за по - добро да се покрият в Гърция. Късмет в начинанието.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Фев 20, 2006 8:10 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
само гледай да не кажеш "гюмюрджина" в центъра на комотини. има не много по-бързи начини да си изкараш боя
абе ако не е за работа - ще ти хареса. щом и братчеди имаш, няма проблем - иди и си почисти малко главата
човек трябва да си обръща внимание от време на време.
може и щангата да си вземеш, нищо че си я скрил напоследък. слънце, солена вода и пясък са добри стимуланти
|
| Пон Фев 20, 2006 10:20 pm |
|
|